خدمات تعمیر و سرویس هواساز

فرم ثبت درخواست نصب و راه‌اندازی، تعمیر و سرویس هواساز

مرحله 1 از 7

برای ارتباط با تعمیرکاران تکنوتعمیر، بر روی دکمه روبرو کلیک کنید

هواساز چیست؟  

هواساز دستگاهی است که به منظور سرمایش و گرمایش، تنظیم دما و رطوبت، کنترل سرعت و جهت و تامین و توزیع هوای تازه و فیلتر  هوا به صورت همزمان استفاده می‌گردد. هواساز  به عنوان سیستم‌های تهویه مطبوع (HVAC) نیز معرفی می‌شود. عملکرد این دستگاه بدین صورت است که هوا توسط فن به داخل دستگاه مکیده می‌شود و پس از رسیدن و تماس با کویل گرمایشی یا سرمایشی، سرد یا گرم می‌گردد. هوا پس از تبادل حرارتی به سمت فیلتراسیون حرکت می‌کند و بعد از فیلترشدن به فضای مورد تهویه تزریق و وارد می‌شود. 

هواساز‌ها یکی از تجهیزات بسیار مهم و کاربردی به شمار می‌آیند که به نام هوارسان نیز معرفی می‌شوند. از این دستگاه به جهت تهویه مطبوع تابستانی و زمستانی در پروژه‌های تجاری، صنعتی، ورزشی، فرهنگی استفاده می‌گردد که کیفیت و دمای هوای آن‌ها را تضمین می‌کند. این دستگاه با توجه به نوع نیاز و نوع کاربرد، می‌تواند دارای تنوع و پیچیدگی بسیاری در بخش‌های مختلف دستگاه از قبیل کویل‌های سرمایشی و گرمایشی، فن و الکتروموتور و بسترهای فیلتراسیون باشد. 

لازم به ذکر است که سیستم هواساز به همراه سایر دستگاه‌های سرمایشی و گرمایشی مانند چیلر و بویلر مورد استفاده قرار می‌گیرد چرا که هواساز، سیستم تولید‌کننده حرارت نیست و تنها توزیع‌کننده هوای سرد و گرم است. این فرایند به طور دقیق بدین شکل است که آب در چیلر سرد و در بویلر گرم می‌شود، سپس به کمک پمپ به کویل‌های هواساز پمپاژ می‌شود. در ادامه هوای تازه از اطراف کویل‌ها (لوله‌های مسی فین‌دار) توسط فن دمیده می‌شود که در اثر برخورد هوا با سطح سرد یا داغ به هوای خنک یا گرم تبدیل می‌شود. عمل فیلتر شدن هوا نیز قبل از رسیدن به کویل‌ها انجام می‌شود تا نه تنها هوای پاک ایجاد کند بلکه از تجمع رسوب و ذرات معلق بر روی کویل‌ها جلوگیری کند. 

»» تعمیر و سرویس هواساز در تهران

اجزا اصلی دستگاه هواساز

هر سیستم هوارسان یا هواسازی در مدل‌ها و ابعاد مختلف دارای اجزای اصلی و فرعی است که با همکاری یکدیگر، عملکرد دستگاه را تکمیل می‌کنند. مهم‌ترین اجزا یک هوارسان به شرح زیر است: 

انواع فیلتر: یکی از قسمت‌های مهم هواساز است که انواع غبار و ذرات را می‌گیرد و هوای ورودی به دستگاه را تا حد زیادی تصفیه و پاکسازی می‌کند. اغلب فیلترها قابلیت شستشو و تمیز شدن را دارند و انواع آن شامل مدل کیسه‌ای، فلزی، روغنی و خشک و … است. 

 تجهیزات رطوبت‌گیر و رطوبت‌زن: این بخش از هواساز اغلب در مدل صنعتی به کار رفته است و وظیفه کنترل کیفیت هوا از نظر رطوبت را دارد. 

کویل‌های آب سرد و گرم: بخشی که شامل لوله‌هایی با شکل خاص است و مسئول انتقال آب گرم و سرد شده از بویلر و چیلر می‌باشد. 

بدنه دستگاه: جزو اصلی‌ترین اجزا یک دستگاه هواساز است که دارای دو قسمت جدار داخلی و خارجی می‌باشد. جدار داخلی هواساز با توجه به نوع کاربرد دستگاه می‌تواند از جنس گالوانیزه یا استیل باشد اما جدار خارجی آن معمولا از جنس ورق گالوانیزه است. 

موتور و فن: یکی دیگر از اجرای اصلی سیستم‌های هوارسان است که وظیفه فن، مکش هوای بیرون به داخل هواساز است. فن‌های مورد استفاده در دستگاه هواساز، از نوع سانتریفیوژ است که مدل‌های مختلفی دارد. بنابراین به طور کلی فن و موتور دستگاه از حیاتی‌ترین بخش‌ها به شمار می‌آیند. 

انواع هواساز از لحاظ نوع کاربری

سیستم هواساز بسته به نوع کاربرد، نوع هوای ورودی در اندازه، ظرفیت و مدل‌های مختلفی طراحی و تولید شده‌اند که به طور کلی به ۳ دسته تقسیم می‌گردند که عبارتند از: 

  • ساختمانی (آپارتمانی)
  • صنعتی

هواساز ساختمانی چیست و چه کاربردی دارد؟

هواساز آپارتمانی برای تامین هوای مورد نیاز یک مجموعه مسکونی، اداری، تجاری، آموزشی و … استفاده می‌گردد که در بین این نوع هواساز ساختمانی و صنعتی تفاوت چندانی از لحاظ ساختاری وجود ندارد. تفاوت میان این دو در ابعاد، نوع فیلتر‌ها، درصد هوای برگشتی و سیستم رطوبت گیر و رطوبت زن است. به مدل‌های کوچکتر هواساز آپارتمانی، هواساز خانگی می‌گویند که هدف از آن تامین هوای خروجی ساختمان بر اساس استاندارد‌ها می‌باشد که تنظیم و کنترل رطوبت نیز توسط آن انجام می‌گیرد. 

هواساز‌های آپارتمانی به جهت کاهش آلاینده‌های محیط و افزایش و کاهش دمای محیط متناسب با فصل دارای اجزای کمتری هستند که برخی از آن‌ها عبارتند از کویل سرمایشی و گرمایشی و نهایتا دارای یک سیستم فیلتر دو مرحله‌ای ( فلزی و کیسه‌ای). 

هواساز صنعتی چیست؟

هواساز صنعتی به منظور تهویه مطبوع یک مکان بزرگ و دارای کاربرد صنعتی از جمله سوله‌ها، سالن‌های ورزشی و تولیدی، انبار و … ساخته می‌شود. با توجه به بزرگ بودن فضای سالن‌ها و سوله‌ها، افزایش مقدار گردش هوا نیازمند استفاده از فیلترهای متفاوتی است. به طور کلی کارکرد و عملکرد این دو نوع هواساز شبیه به یکدیگر است اما از لحاظ قدرت و حجم هوا با یکدیگر متفاوت می‌باشند. 

پاسخگویی در ۷ روز هفته

همکاری با گروهی از تکنسین و متخصصصین

اعزام تعمیرکار به محل موردنظر

هواساز بیمارستانی (هایژنیک)

هواساز مدل هایژنیک یا بیمارستانی، پیشرفته‌ترین نسل از انواع هواساز‌ها محسوب می‌شود که به نوعی زیرمجموعه سیستم‌های اتاق تمیز است. اتاق تمیز، به اتاقی اطلاق می‌شود که ذرات موجود در آن با استاندارد‌های مربوطه و دستگاه‌های مخصوص در کنترل است. از هواساز بیمارستانی به منظور تهویه، ایجاد فشار مثبت، کنترل دما و فیلتراسیون استفاده می‌شود و عملا از ورود هر گونه باکتری و آلاینده‌ای به داخل محیط جلوگیری می‌کند. 

هواساز هایژنیک اغلب در فضاهایی مانند بیمارستان‌ها، اتاق جراحی و فضاهای آزمایشگاهی به منظور استریل کردن فضا و محیط استفاده می‌گردد. بنابراین نوع فیلتر‌های به کار رفته، فشار هوا، جریان هوا، دما و رطوبت و حتی تعداد دفعات تعویض هوا در هواساز اهمیت بسیار زیادی دارد. 

انواع دستگاه هواساز بر اساس نوع هوای ورودی

انواع سیستم هواساز به لحاظ نوع های ورودی نیز با یکدیگر متفاوت هستند که همین سبب شده به دو گروه مجزا تبدیل شوند که به شکل زیر هستند.

هواساز فول فرش (Full Fresh Air Handling Unit)

در هواساز‌ها معمولا ۳ دریچه وجود دارد که یکی برای برای ورود هوای تازه از بیرون به داخل دستگاه، دومی برای خروج هوا از داخل هواساز به محیط ساختمان یا محیط مورد نظر است و سومین دریچه برای برگشت بخشی از هوای داخل ساختمان به درون هواساز است. در صورتی که حجم هوای تولیدی سیستم هواساز از هوای تازه محیط بیرون، تامین شود و درصد هوای برگشتی به داخل هواساز صفر باشد، مدل هواساز فول فرش نامیده می‌شود. 

هواساز با هوای برگشتی (Return Air Handling Unit)

در مدل دیگر این هواسازها، منبع ورودی هوا از دو دریچه یعنی ترکیبی از هوای تازه و هوای برگشتی تامین می‌گردد که در این حالت، منبع ورودی هوا در محفظه اختلاط مخلوط می‌شود. 

انواع دستگاه هواساز بر حسب کاربرد

انواع هواساز از لحاظ کاربرد به ۳ دسته کلی معمولی، هایژنیک (بهداشتی) و هیت ریکاوری (بازیافت کننده گرما) تقسیم می شوند که عبارتند از: 

  1. معمولی
  2. هایژنیک (بهداشتی)
  3. هیت ریکاوری (بازیافت کننده گرما) 

بررسی هواساز معمولی

هواساز معمولی از نظر اجزا سازنده به چند دسته متفاوتی تقسیم می گردد که این دسته بندی‌ها از نظر نوع فن، نوع کویل، فیلتر، موتور، جنس بدنه و تنظیم‌کننده رطوبت هوا متفاوت است. 

بررسی هواساز هایژنیک 

در این مدل هواساز اجزای متفاوت با حساسیت بیشتری به کار رفته است که سبب نقطه تمایز آن با سایر مدل‌های هواساز شده است. هواساز بهداشتی یا هایژنیک از لحاظ نوع فیلتر به کار رفته، آب‌بند بودن دریچه‌ها و البته درزها فرق می‌کند و در محیط‌های حساسی مانند بیمارستان‌ها و اتاق‌‌های تمیز استفاده می‌شود. 

بررسی هواساز هیت ریکاوری (Heat Recovery)

این مدل از هواساز به صورت دو طبقه طراحی و تولید می‌شوند و به گونه‌ای عمل می‌کند که ه۸وای سرد از طبقه پایین وارد ساختمان می‌شود و سپس هوای درون ساختمان که دمای آن از بیرون کمتر است، به منظور بازیافت انرژی به درون دستگاه بر‌می‌گردد که هوای بازگشتی در این مرحله وارد مبدل حرارتی می‌شود. 

دسته‌بندی‌های دیگری نیز برای هواساز‌ها انجام گرفته است که بر حسب موارد مختلفی می‌باشد که برخی از این دسته‌بندی‌ها را نام می‌بریم:

  • انواع هواساز بر اساس مکانیسم دستگاه (سرمایشی یا گرمایشی)
  • انواع هواساز بر اساس جنس بدنه و تجهیزات به کار رفته
  • انواع مدل هواساز بر حسب ظرفیت دستگاه
  • انواع سیستم هواساز بر حسب سیستم کنترلی موجود 
  • انواع دستگاه هوارسان از نظر تعداد و نوع فیلترهای به کار رفته در دستگاه

مزایا هواساز

هواساز‌ها بر اساس ویژگی‌های مختلفی تقسیم‌بندی شده‌اند و از این رو دارای تنوع بالایی از نظر ابعاد و ظرفیت و کاربرد و البته کیفیت هستند. بنابراین به راحتی می‌توان رنج وسیعی از سیستم‌های هواساز را بر اساس کارایی و همچنین نحوه عملکرد گروه‌بندی کرد و نام برد. ضمن این که گاهی تولیدکنندگان، دستگاه هواسازی را کاملا مطابق میل و نیاز خریدار و به صورت سفارشی طراحی و تولید می‌کنند. ایت دستگاه به دلیل ساختار متفاوت با سایر سیستم‌های تهویه مطبوع دارای مزایای بی‌شماری هستند که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم: 

  • امکان کاهش مصرف انرژی و هزینه‌های مصرفی کمتر 
  • امکان تنظیم دمای هوا و تعیین برنامه هفتگی
  •  راندمان و بازدهی بالا 
  • دارای قابلیت فیلتراسیون و تامین و تولید کیفیت خوب هوا
  • دارای ریموت کنترل از راه دور
  • نصب، راه‌اندازی و نگهداری آسان 
  • بهترین دستگاه برای پاکسازی هوا از هر نوع آلاینده‌ای

معایب هواساز

این سیستم به مانند هر سیستم دیگری دارای نقص و ایرادات مختلفی است که برخی از آن‌ها عبارتند از: 

  • نیاز به کانال‌کشی و امکان افزایش هزینه 
  • نیاز به موتورخانه و تجهیزات چیلر و بویلر
  • برای مناطقی با رطوبت بالا مناسب نیست 

نگهداری و سرویس هواساز

امروزه برای تهیه و تولید هوای مطبوع در بسیاری از مکان‌های اداری، تجاری و صنعتی از انواع و اقسام مدل‌های هواساز بسته به نوع نیاز استفاده می‌گردد. به کمک هواساز به راحتی می‌توان در تمام فصول سال از هوای فیلتر شده با دمای مناسبی بهره برد. از این رو نگهداری و سرویس هواساز یک امر بسیار ضروری و حیاتی است. سرویس هواساز به چند مرحله کلی تقسیم می‌گردد که این مراحل به شکل زیر می‌باشد:

  • بررسی کلی و ظاهری سیستم
  • تمیز کردن تمامی بخش‌های مربوط به خنک‌کننده‌ها
  • چک و بررسی بخش‌های الکتریکی هواساز اعم از سیم‌های برق 
  • انجام تست نهایی و روشن کردن آزمایشی هواساز

تکنوتعمیر؛ ارائه دهنده انواع خدمات تعمیر و سرویس هواساز 

شرکت خدمات فنی تکنوتعمیر با بیش از 15 سال سابقه در حوزه نصب و راه‌اندازی، عیب‌یابی و تعمیر، سرویس و نگهداری انواع مدل هواساز به همراه کادری مجرب و حرفه‌ای به فعالیت مشغول است. کلیه خدمات تکنو تعمیر به صورت شبانه‌روزی قابل ارائه می‌باشد. بنابراین در صورت عدم کارکرد صحیح هواساز و انتقال انرژی می‌توانید با تیم پشتیبانی تکنو تعمیر از طریق راه‌های ارتباطی، تماس حاصل فرمایید تا در کمترین زمان ممکن و با صرف مناسب‌ترین هزینه به رفع مشکل خود بپردازید.

کلیه خدمات قابل ارائه تکنوتعمیر برای هواساز عبارتند از:

  • تمیز کردن فیلترها
  •  بررسی و تنظیم درجه حرارت
  • تعویض قطعات هواساز
  • نصب و راهع‌اندازی مجدد هواساز
  • سرویس دوره‌ای انواع هواساز
  • بررسی عملکرد دستگاه 
  • تعمیر موتور فن هواساز
  • تعویض فیلترها
  • سرویس دمپر هواساز
  • تعمیر انواع مدل هواساز دمنده و مکنده
  • عیب‌یابی و تعمیرات
  • تعمیر کویل‌های هواساز

اعتماد شما افتخار ماست!

تکنوتعمیر؛ خدمات مطمئن تاسیسات خانگی​