کولر‌گازی

رفع صدای کولر گازی | دلایل اصلی سروصدای کولر گازی و راه‌های رهایی از آن

technotamir.com -air-conditioner-sound-elimination-

آیا کولر گازی منزلتان سر و صدا ایجاد می‌کند؟! اگر چنین است احتمالا مشکل الکتریکی یا مکانیکی در دستگاه شما وجود دارد. صداهای کولر گازی اگرچه بسیار آزاردهنده‌اند اما در واقع هشداری‌ست که به شما کمک می‌کند تا قبل از اینکه کولر گازی و اسپلیت‌تان به نقطه‌ای برسد که دیگر قابل تعمیر نیست یا تعمیر آن‌‌ بسیار پرهزینه است، آن را عیب‌یابی کنید. گاهی اوقات مشکلات مختلف باعث ایجاد نویز در دستگاه می‌شوند. بنابراین ضروری است که بدانیم نویزهای مختلف چه معنایی دارند. سروصدای کولر گازی از جمله‌ اقداماتی است که با انجام سرویس‌های منظم به راحتی قابل رفع است. در واقع تعمیر و سرویس اسپلیت و کولر گازی شامل تمام اقداماتی است که برای عیب‌یابی و رفع آن‌ها انجام می‌شود.

در ادامه فهرست گسترده‌ای از تمام نویزها و صداهایی که در کولر گازی و اسپلیت ممکن است با آن مواجه شوید گردآوری کرده‌ایم که در حد امکان کمکی در جهت تشخیص و رفع عیب آن کرده باشیم.

علت سر و صدا‌ی کولر گازی و نحوه‌ی رفع آن‌ها

کولر‌های جدید طوری طراحی شده‌اند که کاملا بی‌صدا کار کنند، بنابراین شنیدن صدای غیر‌عادی از آن‌ها از جمله مشکلاتی است که نباید نادیده گرفته شود. در ادامه برخی از انواع صداهایی که ممکن است از دستگاه شنیده شود و علت ایجاد آن‌ها را بررسی می‌کنیم و راهکارهای عملی برطرف نمودن سروصدا را ارائه می‌دهیم.

علت صدای کوبیده شدن در کولر گازی

شنیده شدن صدای کوبیدن در کولر گازی، می‌تواند ناشی از عوامل زیر باشد:

  • گیر کردن ذرات خارجی در کندانسور

گاهی ذراتی مثل برگ و یا گرد و غبار در کندانسور گیر می‌کنند و باعث تولید صدایی شبیه به کوبیده شدن می‌شوند. اگر ایراد کار این باشد به راحتی قابل رفع است. برای رفع آن پوشش کندانسور را بردارید و آن را تمیز کنید.

  • شل شدن پیچ‌ها

کولر گازی شامل دو قسمت یونیت داخلی و بخش خارجی یا همان کندانسور است. هر دو قسمت زمانی که کولر کار می‌کند، می‌لرزند. این لرزش گاهی با گذشت زمان باعث شل شدن پیچ‌ها می‌شود. رفع این مشکل نیز ساده است و با سفت کردن پیچ‌ها سروصدا رفع خواهد شد.

  • خراب شدن کمپرسور فن

اگر کولر گازی شما هنگام شروع کار صدای کوبیدن ایجاد می‌کند، دلیل آن خراب شدن فن کمپرسور است. در این شرایط باید کمپرسور تعویض شود که متاسفانه هزینه‌ی بالایی دارد. اگر سیستم سرمایشی شما بیش از ۱۰ سال است که کار می کند، بهتر است به جای هزینه‌ی اضافی برای تعویض کمپرسور، به فکر تعویض کولر باشید.

دلیل صدای جیغ در اسپلیت

دلایل مختلفی در کولر گازی وجود دارد که می توانند صدای جیغ مانند تولید کند. این موارد عبارتند از:

  • وجود مشکل در بلبرینگ موتور

اگر زمانی که کولر خود را روشن می‌کنید صدای گوش خراشی مثل کشیده شدن فلز روی فلز را می‌شنوید، یاتاقان یا بلبرینگ موتور با مشکل مواجه شده و باید تعویض شود.

  • فرسوده شدن تسمه

این نوع صدا بیشتر در کولر گازی‌های کانالی یا مرکزی رخ می‌دهد که یکی از دلایل آن فرسوده شدن تسمه است. تسمه در فصل تابستان منقبض و منبسط شده و به مرور زمان دچار فرسودگی می‌گردد. تعویض تسمه بهترین راه برای رفع این صدای گوش‌خراش است.

  • فشار آمدن به کمپرسور

اگر این صدا بیش از حد بلند بود ممکن است مشکل در وجود فشار بسیار بالا در کمپرسور باشد. در این صورت سریعا کولر را خاموش کنید زیرا افزایش فشار در کمپرسور می‌تواند سبب انفجار در دستگاه شود.

دلیل صدای ضربان‌ در اسپلیت

صداهای ضربانی در کولر گازی زمانی مشکل‌ساز است که بلند و ریتمیک باشد. شل بودن تیغه یا کویل فن می‌تواند باعث تولید این صدا از کولر شود. تیغه فن به طور کلی با گذشت زمان شل خواهد شد. با سفت کردن آن‌ها صدای کولر شما به حالت عادی برمی‌گردد.

علت صدای خش خش در کولر گازی

برخی از دلایل ایجاد صدای خش خش در زیر بررسی شده است:

  • وجود نشتی در مبرد

خط مبرد با گذشت زمان ممکن است خراب و باعث نشتی شود. این آسیب می‌تواند سبب تولید صدای خش خش از دستگاه شود. برای حل این مشکل حتما باید با متخصص این‌کار تماس گرفته شود.

  • نشتی شیر کمپرسور

سوپاپ‌های دریچه‌ی کمپرسور فشار مبرد را کنترل می‌کنند. اگر دریچه دچار نشتی شود صدای خش خش از دستگاه شنیده می‌شود. برای رفع دائمی این مشکل نیز لازم است با سرویسکاران تماس بگیرید.

  • فشار بالا در کمپرسور

صدای خش خش ممکن است بعد از مدتی به صدای جیغ مانندی تبدیل شود، در این‌صورت مشکل احتمالی در فشار بالای کمپرسور است. این نقص فنی باید سریع بررسی شود بنابراین در این هنگام کولر را خاموش کرده و با متخصصین تماس حاصل فرمایید.

دلیل صدای کلیک در کولر گازی

در شروع و پایان یک چرخه‌ی خنک‌کننده در کولر شما صدای کلیک را می‌شنوید و این امری طبیعی است. اما اگر صدای کلیک قطع نشد و به صورت مداوم ادامه داشت، می‌تواند به دلایل زیر باشد:

  • مسدود شدن فن‌ها

اگر صدای کلیک از یونیت خارجی به گوش می‌رسد، احتمالا مانعی در فن‌ها وجود دارد که باید برداشته شود. برای رفع این مانع پوشش یونیت خارجی را بردارید و فن را تمیز کنید.

  • از دست دادن شارژ خازن

اگر خازن به مرور زمان شارژ خود را از دست بدهد نمی‌تواند کمپرسور را تغذیه کند. در این شرایط صدای کلیک نشان‌دهنده‌ی این است که یونیت خارجی در تلاش است که روشن شود. این نقص فنی باید حتما توسط متخصص رفع شود چرا که اگر فردی ناشی برای حل آن اقدام کند ممکن باعث آسیب به خازن شود.

  • وجود خطا در سیگنال‌های الکتریکی

اگر سیگنال‌های الکتریکی معیوب باشند، سوئیچ‌ها مدام خاموش و روشن می‌شوند و صدای کلیک مکرر تولید می‌کنند. در این مشکل اگر همراه با صدا جرقه مشاهده کردید سریعا کولر را خاموش کرده و با تکنسین تماس بگیرید چرا که جرقه خطرناک است.

  • شل بودن فن

اگر فن شل شود با کار کردن به یونیت خارجی ضربه می‌زند و صدای کلیک مانند ایجاد می‌کند. سفت کردن فن این مشکل را رفع می‌کند.

  • خراب شدن ترموستات

اگر ترموستات سالم باشد صدای کلیک ملایمی از دستگاه به گوش می‌رسد. این صدا مربوط به سوئیچ رله است که برق را به کولر ارسال می‌کند. اما اگر رله خراب شود یا مشکلی در سیم‌پیچی به وجود آید، با اینکه سوئیچ رله به ارسال برق ادامه می‌دهد اما صدای کلیک بلندی از دستگاه به گوش می رسد که باید توسط تکنسین رفع گردد. 

دلیل صدای سوت در کولر گازی

صدای سوت به اندازه‌ی صداهای دیگر گوش خراش نیست اما نشان‌دهنده‌ی این است که قطعه‌ای مشکل دارد و باید رفع شود. برخی از دلایل ایجادکننده‌ی این صدا عبارتند از:

  • وجود نشتی در داکت

اگر کانال آب به درستی آب‌بندی شود، صدای سوت کولر رفع خواهد شد.

  • مسدود شدن جریان هوا 

اگر جریان هوا مسدود شود، فشار زیادی به موتور دمنده وارد می‌شود که باعث می‌شود دستگاه صدای سوت مانندی ایجاد کند. فیلترهای هوای کثیف که یکی از عوامل انسداد جریان هوا است، باعث می‌شود عبور هوا از داخل فیلترها به راحتی صورت نگیرد. در این شرایط موتور دمنده باید هوا را با شدت به داخل دستگاه بکشد. هوای عبوری از داخل شکاف‌ها صدای سوت ایجاد می‌کند.

دلیل صدای زمزمه مانند

شنیدن صدای زمزمه ملایم از جمله صداهای طبیعی کولر است، این صدا زمانی نگران‌کننده است که به صدایی بلند و مداوم تبدیل شود. از جمله دلایل بوجود آورنده‌ی این صدا عبارت است از:

  • نیاز موتور به روغن‌کاری

اگر موتور کولر نیاز به روغن‌کاری داشته باشد صدای زمزمه بسیار آهسته به گوش می‌رسد. اگر این مشکل رفع نشود این صدا به صدای بلند‌تری می‌شود. بهتر است این‌کار را به متخصصان بسپارید.

  • خراب شدن کنتاکتور

کنتاکتور مانند یک پل کولر را به منبع تغذیه متصل می‌کند. با خراب شدن کنتاکتور کولر برق می‌گیرد، اما نمی‌تواند روشن شود. اگر این مشکل رفع نشود این صدای وزوز تبدیل به صدایی گوش خراش خواهد شد.

علت صدای ترک خوردن در اسپلیت

اگر دمای کولر بسیار پایین باشد رطوبت به درستی تخلیه نمی‌شود در نتیجه صدایی شبیه به صدای ترک خوردن از دستگاه به گوش می‌رسد. اگر پره‌ها کثیف باشد، سیم‌پیچ‌های اپراتور ممکن است یخ بزند. وقتی از این سیم‌پیچ‌ها یخ می‌ریزد، صدای ترک خوردگی به گوش می‌رسد.

صدای وزوز در کولر گازی

موارد فراوانی وجود دارد که باعث تولید صدای وزوز در کولر گازی می‌شود که به شرح زیر می‌باشد:

  • خراب بودن کمپرسور

اگر کولر بعد از توقف کارکردش همچنان برق بگیرد، صدایی وزوز مانند به گوش می‌رسد. در این صورت کمپرسور خراب است و باید تعویض شود.

  • شل بودن قطعات

اگر قطعات موجود در سیستم به مرور زمان شل شده باشند، حین کار کردن کولر لرزش ایجاد شده باعث تولید صدا از آن‌ها می‌شود.

  • خرابی خازن

خازن در کولر گازی انرژی را ذخیره می‌کند تا در زمان لازم آن را برای تغذیه‌ی یونیت خارجی آزاد کند. اگر خازن دستگاه خراب شود از روشن شدن فن جلوگیری می‌کند، نتیجه‌ی این اتفاق به گوش رسیدن صدای وزوز به دلیل اصطکاک است. در این صورت باید با یک تعمیرکار حرفه‌ای مشورت کنید.

  • معیوب بودن موتور

مسدود شدن خطوط مسی متصل به کولر یا ساییده شدن این خطوط با یکدیگر می‌تواند باعث تولید صدای وزوز در دستگاه شود. این نقص فنی نیز بهتر است توسط سرویسکاران انجام شود چرا که افراد نابلد ممکن است آسیب‌های دیگری به موتور وارد کنند.

  • خرابی کنتاکتور

کنتاکتور قطعه‌ای در اسپیلت است که وظیفه‌ی کنترل جریان برق به کمپرسور را دارد. اگر این قطعه با مشکل مواجه شود، واحد HVAC با اینکه تلاش می‌کند راه اندازی شود اما دلیل خراب بودن کنتاکتور نمی‌تواند، بنابراین از دستگاه صدای وزوز به گوش می‌رسد.

  • شل بودن سیم

اگر صدای وزوز به طور مکرر و مداوم است احتمال دارد دلیل آن شل شدن سیم‌ها باشد. در این صورت کولر را سریعا خاموش کنید چرا که احتمال جرقه زدن دارد.

  • یخ‌زدگی قطعات

اگر صدای وزوز از یونیت داخلی دستگاه به گوش می‌رسد احتمالا قطعات دچار یخ زدگی شده‌اند. کم بودن مبرد، عدم تنظیم ترموستات و … از جمله دلایل یخ زدن قطعات است. برای عیب‌یابی و رفع این نقص فنی حتما با یک تکنسین تماس بگیرید.

علت صدای سنگ زدن در کولر گازی

دو دلیل مهم در ایجاد این صدا خرابی کمپرسور و موتور است.

  • خرابی کمپرسور

اگر صدای سنگ زدن از یونیت خارجی به گوش می‌رسد، مشکل در کمپرسور است. اگر کمپرسور معیوب باشد پیستون‌های آن صدای سنگ زدن شدید تولید می‌کنند. در این شرایط به جای تعمیر قطعات داخلی، تعویض کمپرسور را پیشنهاد می‌کنیم.

  • خرابی موتور

اگر این صدا یا صدای خراشیدن از داخل دستگاه شنیده می‌شود، ممکن است خرابی مربوط به موتور باشد. روغن‌کاری موتور در ابتدای فصل زمستان و تابستان از ایجاد این صدا جلوگیری می‌کند.

علت صدای حباب در کولر گازی

دلایل ایجاد این صدا به شرح زیر است:

  • عدم آب‌بندی صحیح خطوط مبرد

زمانی که هوا در خطوط مبرد محبوس می‌شود، صدایی مثل صدای تولید حباب ایجاد می‌شود. همچنین نشتی مبرد گاهی علاوه بر صدای خش خش باعث تولید این صدا نیز می‌شود. راه‌حل آن این است که خطوط مبرد را دوباره و صحیح آب‌بندی کنید.

  • رطوبت زیاد 

خط تخلیه مایعات وظیفه‌ی حذف رطوبت جمع‌آوری شده توسط کولر گازی را برعهده دارد. در صورتی که رطوبت بیش از حد زیاد شود، این خط نمی‌تواند آب را خارج کند به همین دلیل صدایی شبیه به تولید حباب شنیده می‌شود. در این شرایط خط تخلیه باید تعویض شود. پیشنهاد ما به شما این است که خودتان این‌کار را انجام ندهید و از یک تکنسین کمک بخواهید.

علت صدای آب در کولر گازی

گاهی اوقات هنگام کار کردن کولر متوجه این موضوع می‌شویم که صدای شرشر یا چکه کردن به گوش می‌رسد. صدای چکه کردن کولر می‌تواند طبیعی نیز باشد، اما اگر دلیل این صدا ناشی از تراکم زیاد باشد نگران‌کننده است.

  • وجود تراکم در سطح بالا

اگر مقدار میعان زیاد باشد، سرریز می‌شود و صدای چکه کردن به گوش می‌رسد. برای از بین بردن این صدا باید ظرف تخلیه آب را خالی کنید.

  • منجمد شدن کویل‌ها

فیلتر هوای کثیف، ترموستات خراب می‌توانند باعث یخ زدن کویل‌ها شوند. زمانی که این یخ ها ذوب شود این صدا از کولر به گوش می‌رسد. این نقص فنی باید توسط تعمیرکار کولر گازی رفع شود.

علت صدای جیر‌جیر در کولر گازی

یکی از اصلی‌ترین دلایل شنیدن این صدا از کولر گازی نصب نادرست و غیر اصولی کولر گازی است. 

 

نادیده گرفتن هرگونه صدا در کولر گازی می‌تواند باعث شود مسائل جزئی و پیش‌‌پا افتاده، هزینه‌های زیادی در بر داشته باشد. هرچه زودتر بتوانید علت نویز را تعیین کنید و مشکلات را حل کنید بهتر است.

کلینیک تخصصی تکنوتعمیر با ۱۵ سال سابقه در زمینه‌ی راه‌اندازی و نصب، عیب‌یابی، نگهداری، تعمیر و سرویس اسپیلت و کولر گازی در تهران و تمام مناطق تحت پوشش آن، خدمات خود را به صورت ۲۴ ساعته و در تمام طول ایام سال به شما مشتریان عزیز ارائه می‌دهد و شما می‌توانید برای عیب‌یابی کولر گازی خود با کارشناسان مجموعه تماس بگیرید. سرویسکاران این شرکت فنی در اسرع وقت در محل حضور یافته و مشکل کولر گازی شما را رفع خواهند کرد.


✅ پرسش‌های متداول پیرامون رفع صدای کولر گازی ✅

✅ چه صداهایی که ممکن است از کولر گازی به گوش رسد؟

✔ صدای خش خش، کوبیده شدن، جیر‌جیر، تولید حباب، جیغ، ضربان، زمزمه از جمله صداهایی است که در صورت خراب شدن قطعاتی احتمالا از کولر گازی خود می‌شنوید. 

 

✅ علت صدای وزوز از کولر گازی چیست؟

✔ کمپرسور خراب، شل بودن قطعات، خراب بودن خازن کولر، موتور معیوب، خراب بودن کنتاکتور، یخ زدگی قطعات، شل بودن سیم‌ها از جمله مواردی است در این نقص فنی باید مورد بررسی قرار بگیرند.

 

✅ تکنوتعمیر خدمات خود را برای رفع صدای کولر به چه صورت ارائه می‌دهد؟

✔ تکنو‌تعمیر تمامی خدمات خود جهت عیب‌یابی و رفع صدای غیر‌عادی کولر گازی را به صورت ۲۴ ساعته و در تمام ایام سال در سراسر تهران ارائه می‌دهد.

 

✅ چرا گاهی کولر صدایی شبیه به کوبیده شدن می‌دهد؟

✔ گیر کردن ذرات خارجی در کندانسور، شل شدن پیچ‌ها، خراب شدن کمپرسور فن از جمله دلایلی است که باعث می‌شود کولر صدای کوبیدن بدهد.

2 نظر در “رفع صدای کولر گازی | دلایل اصلی سروصدای کولر گازی و راه‌های رهایی از آن

  1. مجتبی گفت:

    سلام من کولر پنحره ای اجنرال دارم بعد هوا شرجی از پشت دکمه ها خاموش روشن جرقه میزنه درهای آهنی پشت کولر هم گاهی برقی میشه مشکل از چیه؟

  2. narjes گفت:

    سلام دوست عزیز
    احتمالا بدنه کولر شما اتصالی داره. در اسرع وقت با یک تعمیرکار تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *