ماشین لباس‌شویی

علت لرزش ماشین لباسشویی چیست؟

حتما این سوال برایتان پیش آمده است که چرا ماشین لباسشویی حین کار می‌لرزد؟ چرا گاهی این لرزش به حدی شدید می‌شود که سروصدایی غیرعادی تولید کرده یا از جای خود حرکت می‌کند؟ معمولا این اتفاق در آخر فرآیند شستشو یعنی در حین خشک کردن لباس‌ها شدت می‌یابد. این لرزش‌ها دلایل مختلفی می‌توانند داشته باشند. لرزش ماشین لباسشویی از جمله مشکلات متداول این دستگاه می‌باشد. شرکت فنی تخصصی تکنوتعمیر با بررسی انواع مشکلات رایج ماشین لباسشویی سعی در ارائه‌ی هرچه بهتر خدمات خود  در زمینه تعمیر و سرویس ماشین لباسشویی دارد.

 

رایج‌ترین دلایل لرزش ماشین لباسشویی 

لرزش و تکان خوردن ماشین لباسشویی حین کار کردن یکی از مشکلات رایج ماشین لباسشویی می‌باشد که در عملکرد ماشین تاثیر چندان بدی ندارد. اما اگر نادیده گرفته شود ممکن است در طولانی مدت آسیب جدی به قطعات ماشین وارد می‌کند. این لرزش‌ها معمولا در آخر فرآیند شستشو و در حین خشک کردن لباس‌ها شدت می‌گیرد. حتی گاهی باعث حرکت کردن ماشین از جای خود می‌شود که اصطلاحا گفته می‌وشد که ماشین لباسشویی راه می‌رود. دلایل لرزش ماشین لباسشویی می‌تواند در دو دسته دلایل فنی مثل خراب بودن کمک فنر‌ها، معیوب بودن فنر های نگهدارنده و… و دسته دلایل غیر فنی مانند تراز نبودن ماشین، ناهموار بودن سطح زیر ماشین و… قرار بگیرند. برخی از دلایل این اتفاق در ادامه بررسی شده است:

۱. تراز نبودن ماشین لباسشویی

در ماشین‌های لباسشویی پایه‌هایی برای تنظیم ماشین وجود دارد. در برخی مدل‌ها دارای چهار پایه و برخی دارای دو پایه هستند. اگر لباسشویی شما می‌لرزد در اولین مرحله باید تراز بودن ماشین را بررسی کنید. بعضی از این پایه‌ها دارای مهره‌ای هستند که بعد از تراز کردن باید سفت شوند. همچنین پایه‌ها دارای لاستیک مخصوصی هستند که به کف زمین می‌چسبد. در حالت تراز بودن باید این لاستیک‌ها در وضعیت خوبی قرار بگیرند. منظور از وضعیت خوب این است که وزن ماشین لباسشویی روی هر چهار پایه‌ی ماشین باشد. 

۲. عدم توجه به ظرفیت ماشین لباسشویی

یکی از مهم‌ترین نکاتی که هنگام استفاده از ماشین لباسشویی باید به آن توجه کرد، ظرفیت ماشین لباسشویی است. سعی کنید در هر بار استفاده کم‌تر از ظرفیت مشخص شده لباس وارد دیگ کنید تا فرایند شستشو بهتر و راحت‌تر صورت بگیرد. شستشو لباس‌هایی که بیش‌تر از حجم دستگاه هستند به مرور زمان باعث باعث خراب شدن کمک فنر و بلبرینگ‌های ماشین لباسشویی می‌شود. روشن کردن دستگاه با حجمی خیلی کم‌تر از حد ظرفیت آن نیز به دستگاه آسیب وارد می‌کند. 

۳. متعادل نبودن لباس‌ها

بار نامتعادل درون دستگاه نیز باعث لرزش ماشین لباسشویی می‌شود. اگر یک سمت دیگ سنگین‌تر از سمت دیگر آن باشد، ماشین لباسشویی به شدت می‌لرزد و حتی گاهی ممکن است از جای خود جابه‌جا شود یا به اصطلاح راه برود.

۴. معیوب بودن کمک فنرها

کمک فنر‌ها در ماشین لباسشویی وظیفه‌ی متعادل کردن حرکت مخزن هنگام برنامه چرخش را برعهده دارد. این کمک فنرها از یک سو به بدنه ماشین و از سوی دیگر به مخزن دیگ متصل هستند. ضعیف یا خراب شدن کمک فنرها، بهم خوردن توازن ماشین را در حین کار را به دنبال دارد که سبب لرزش ماشین و تولید صداهای بلند و گوش خراش می‌شود.

۵. معیوب بودن فنر‌های نگهدارنده مخزن

در ماشین لباسشویی به جز کمک فنرها، فنرهای دیگری نیز وجود دارند که وظیفه‌ی نگه‌داشتن مخزن و جدا کردن آن از محفظه‌ی ماشین و گرفتن لرزش‌های مخزن هنگام چرخش را بر‌عهده دارند. خراب شدن و یا از جا در رفتن فنر ها می‌تواند باعث بروز مشکل لرزش ماشین لباسشویی حین کار شود. 

۶. عدم تخلیه آب در حین خشک کردن

قبل از شروع فرایند خشک کردن، آب شستشو باید از طریق پمپ و شیلنگ تخلیه، از دستگاه خارج شود. در غیر اینصورت آب موجود در هنگام خشک کردن و چرخش سریع وزن زیادی به دستگاه وارد می کند و سبب لرزش و تکان خوردن ماشین لباسشویی می‌شود.

۷. باز نکردن پیچ‌های حمل و نقل( پیچ‌های ترانسفر)

پیچ ترانسفر یا پیچ حمل و نقل، پیچ‌هایی هستند که جهت حفاظت از ماشین لباسشویی در حمل و نقل بسته می‌شود. قبل از نصب و راه‌اندازی ماشین این پیچ‌ها باید باز شوند. در غیر این‌صورت ممکن است باعث لرزش و تکان های شدید دستگاه شوند. 

۸. خراب شدن تسمه‌های کاهش حرکت دیگ

در برخی از ماشین لباسشویی‌های درب از بالا از تسمه کاهش حرکت دیگ برای زیرسازی دیگ حین چرخش استفاده می کنند. این تسمه‌ها لاستیکی هستند و ممکن است حین استفاده از دستگاه از بین بروند و یا آسیب ببینند. در این شرایط هنگام چرخش با اتاقک تماس پیدا می‌کنند و باعث لرزش و صدای غیرعادی در دستگاه می‌شوند.

 

راهکارهایی جهت رفع لرزش ماشین لباسشویی

همانطور که گفته شد لرزش ماشین لباسشویی ممکن است آسیب جدی برای عملکرد دستگاه نداشته باشد اما در صورت نادیده گرفتن آن ممکن است در گذر زمان مشکلاتی برای سایر قطعات دستگاه به وجود آورد که عملکرد عادی دستگاه را با اختلال مواجه سازد. با انجام کارهایی ساده می‌توان از بروز این مشکل جلوگیری کرد. برخی از راهکارها عبارتند از:

تراز کردن ماشین لباسشویی

یکی از نکاتی که هنگام نصب ماشین لباسشویی باید به آن توجه کرد تراز بودن آن است. برای این‌کار می‌توان از تراز حباب دستی استفاده کرد. تراز حباب دستی در واقع صاف و هموار بودن سطح زیر ماشین لباسشویی را نشان می‌دهد. تراز را روی قسمت فوقانی دستگاه و سپس در قسمت جلویی قرار دهید. نتایج این دو قسمت باید مانند همدیگر باشد در غیر این‌صورت ماشین تراز نیست و لازم است پایه‌های جلو و عقب دستگاه را تنظیم کنید. 

توجه به تعادل بار ماشین لباسشویی

متعادل بودن بار داخل ماشین لباسشویی لازمه‌ی چرخش یکنواخت انواع ماشین‌های لباسشویی درب از بالا و درب از جلو است. به همین دلیل است که تاکید می‌شود ماشین لباسشویی را با حجم خیلی کمتر یا بیشتر از حد ظرفیت آن روشن نکنید. چرا که این کار باعث لرزش ماشین حین کار و در گذر زمان باعث آسیب به سایر قطعات آن می‌شود.

استفاده از پد ضد لرزش  

پد یا لاستیک‌های ضد لرزش برای جلوگیری از لرزش ماشین و کاهش سروصدای ناخوشایند آن استفاده می‌شوند. نام دیگر این پد‌ها، پدهای ضد پیاده‌روی است چرا که از راه رفتن ماشین حین ارتعاش جلوگیری می‌کند. طریقه ی نصب این پد‌ها به صورت زیر می‌باشد:

  1. ابتدا با بلند کردن ماشین لباسشویی مکان دقیق پایه‌ها را مشخص کیند.
  2. زمین زیر ماشین را به خوبی تمیز کنید چرا که این لاستیک‌ها باید به زمین بچسبند.
  3. لاستیک‌ها را رد جای پایه‌ها به زمین بچسبانید و به مدت یک دقیقه محکم به زمین فشار دهید.
  4. در انتها پایه‌های لباسشویی را در قسمت فرورفتگی پدها قرار دهید.

 

حل مشکل لرزش ماشین لباسشویی با متخصصان تکنو‌تعمیر

مجموعه فنی تخصصی تکنوتعمیر با بیش از ۱۵ سال سابقه در زمینه تعمیر و سرویس انواع ماشین‌های لباسشویی در خدمت شما مشتریان گرانقدر می‌باشد. این مجموعه با استفاده از کادر مجرب و حرفه ای و همچنین آشنا با متدهای روز دنیا انواع مشکلات رایج ماشین‌های لباسشویی را بررسی کرده و بهترین تعمیرکاران را جهت تعمیر آن‌ها اعزام می‌کند. کارشناسان این کلینیک فنی به صورت تمام وقت و ۲۴ ساعته در تمام ایام سال حتی روزهای تعطیل آماده‌ی خدمت‌رسانی به مشتریان در سراسر تهران می‌باشند.

شما همچنین می‌توانید بابت خرید بهترین قطعات ماشین‌ لباسشویی با کارشناسان این مجموعه مشورت کنید. چرا که ارائه‌ی خدمات مشاوره در جهت چگونگی سرویس و یا خرید و تعویض قطعات ماشین لباسشویی نیز از جمله اقدامات این شرکت است.

»»» تعمیر و سرویس ماشین لباسشویی در تهران

 

سوالات متداول پیرامون علت لرزش ماشین لباسشویی

دلایل اصلی لرزش ماشین لباسشویی حین کار چیست؟

تراز نبودن ماشین لباسشویی، عدم توجه به ظرفیت ماشین لباسشویی، متعادل نبودن لباس‌ها، معیوب بودن کمک فنرها، معیوب بودن فنر‌های نگهدارنده مخزن، عدم تخلیه آب در حین خشک کردن، باز نکردن پیچ‌های حمل و نقل( پیچ‌های ترانسفر)، خراب شدن تسمه‌های کاهش حرکت دیگ از جمله دلایل ارتعاش ماشین لباسشویی می‌باشد.

 

پد ضد لرزش چگونه نصب می‌شود؟

برای نصب پد ضد لرزش طبق موارد زیر عمل کنید:

  • ابتدا با بلند کردن ماشین لباسشویی مکان دقیق پایه‌ها را مشخص کیند.
  • زمین زیر ماشین را به خوبی تمیز کنید چرا که این لاستیک‌ها باید به زمین بچسبند.
  • لاستیک‌ها را رد جای پایه‌ها به زمین بچسبانید و به مدت یک دقیقه محکم به زمین فشار دهید.
  • در انتها پایه‌های لباسشویی را در قسمت فرورفتگی پدها قرار دهید.

 

ارائه‌ی خدمات تکنوتعمیر در زمینه‌ی ارتعاش ماشین لباسشویی حین‌کار به چه صورت است؟

کارشناسان تکنو‌تعمیر به صورت تمام‌وقت و ۲۴ ساعت شبانه‌روز و همچنین در تمام ایام سال حتی روزهای تعطیل آماده خدمت رسانی به شما مشتریان گرانقدر می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *