ماشین لباسشویی یکی از لوازم پرکاربرد در منازل، بیمارستانها، هتل و… میباشد که کار شستشوی لباسها را برای افراد راحتتر کرده است. بروز هرگونه مشکل در ماشین لباسشویی شاید باعث مختل شدن زندگی نشود. اما از جمله مواردی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت چرا که شستن لباسها به روش قدیم و با دست، بسیار طاقت فرساست. البته باید در نظر داشت که تغییر سبک زندگی از گذشته تا کنون تاثیر بسزایی در اهمیت بالای این دستگاه داشته است.عیبیابی و تعمیر و سرویس ماشین لباسشویی یکی از خدماتی است که در شرکت فنی تکنوتعمیر به صورت تخصصی انجام میشود. برای دریافت این خدمات میتوانید با کارشناسان این مجموعه در تماس باشید. در ادامه یکی از رایج ترین مشکلات ماشین لباسشویی یعنی نچرخیدن دیگ این دستگاه، دلایل این نقص و راهکارهایی جهت رفع آن را مورد بررسی قرار داده ایم.
»»» تعمیر و سرویس ماشین لباسشویی
عمدهترین دلایل نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی
گاهی شاهد این اتفاق بودهاید که بعد از زدن دکمهی استارت، تمام اعمال دستگاه که باید انجام شود، به درستی انجام میگردد اما دیگ نمیچرخد. یکی از مشکلات متداول ماشین لباسشویی نچرخیدن دیگ این دستگاه است. برخی از دلایل این نقص فنی به شرح زیر می باشد:
- خراب بودن قفل دستگاه
تمام فعالیتهای ماشین لباسشویی زمانی شروع میشود که درب دستگاه به طور کامل بسته شود. قفل دستگاه معیوب باشد درب به خوبی بسته نمیشود و ممکن است در حین عملیات باز شود. البته ماشین لباسشوییهای جدید، هوشمند هستند و در صورت بسته نشدن درب، دیگ دستگاه به هیچوجه نمیچرخد.
- خرابی تسمه محرک
یکی دیگر از دلایل نچرخیدن دیگ دستگاه، اشکال در تسمه یا چرخ تسمه است. تسمه نواری است که با چرخاندن طبلک، باعث چرخش و کار کردن دستگاه میشود. این قطعه ممکن است در اثر گذر زمان یا استفاده زیاد، پوسیده، یاره یا ریش ریش شود. در این شرایط انرژی به دیگ دستگاه وارد نمیشود و نمیچرخد.
- معیوب بودن موتور
اگر موتور دستگاه مشکل پیدا کرده باشد، کد خطایی روی صفحه پنل نمایش داده میشود. اگر این خطا را مشاهده کردید برای اطمینان، برنامهی شستشو را یکبار تغییر بدهید. اگر دیگ باز هم با کد خطایی دیگر نچرخید، موتور با مشکل مواجه شده است. یکی دیگر از نشانههای خرابی موتور هنگامی است که ماشین را به برق وصل میکنید و با صدای ناهنجاری به صورت عادی روشن میشود اما دیگ نمیچرخد.
- آسیب دیدگی کلاچ
کلاچ رابط بین دیگ داخلی و دستگاه انتقال نیرو است. این قطعه به دیگ کمک میکند تا با سرعت مناسب در تمامی مراحل بچرخد. آسیب دیدگی این قطعه میتواند باعث تغییر در میزان سرعت دیگ و یا حتی متوقف شدن آن شود
- متوقف شدن قرقره
قرقرهها معمولا در مدلهای قدیمی تمامی برندها قرار دارند.عملکرد این قطعه به این صورت است که تسمه روی قرقره سوار میشود. سپس یک قرقره به موتور و قرقرهی دیگر به دیگ وصل میگردد و به چرخیدن دیگ کمک میکند. ساییدگی، خراب شدن، آسیب در اثر گذشت زمان یا استفاده زیاد، میتواند باعث شکستگی و آسیب دیدگی این قطعه و در نتیجه با مشکل روبرو شدن دستگاه شود.
- آسیب دیدگی بلبرینگ
بلبرینگ وسط دیگ خارجی تعبیه شده است و چرخش را برای دیگ داخلی آسان میکند. هرگونه مشکل در بلبرینگ در ابتدا با صدای ناهنجار نشان داده میشود. در صورت نادیده گرفتن این مشکل دیگ از حرکت میایستد.
- خرابی برد کنترلی موتور
برد کنترلی در ماشین لباسشویی وظیفهی تامین نیروی لازم برای حرکت کردن موتور را دارد. از اینرو هرگونه مشکل در برد کنترلی، باعث کار نکردن موتور در نتیجه نچرخیدن دیگ می شود.
- مشکل در روتور یا استاتور
یکی از عوامل ایجاد چرخش دیگ ماشین لباسشویی، میدان مغناطیسی است. این میدان از طریق دو قطعه روتور و استاتور اعمال میشود. آسیبدیدگی هرکدام از این قطعات باعث قطع میدان مغناطیسی و نچرخیدن دیگ میشود.
- بهم خوردن تعادل لباس
در هر مرحله از فرآیند شستشو، ماشین به صورت خودکار سعی میکند بین لباسهای موجود در دیگ و موقعیت آنها تعادل برقرار کند. اما اگر حجم لباسها زیاد باشد یا تناسبی بین آن ها نباشد، ایجاد تعادل بین آنها انجام نشده و دیگ نمیچرخد.
- خرابی چفت درب
گاهی قفل درب مشکلی ندارد و چفت آن با مشکل روبرو است. در این حالت نیز ماشینهای لباسشویی جدید که هوشمند هستند، روشن نمیشوند. چرا که ممکن است درب حین فرایند شستشو باز شود.
- کوپل موتور
کوپل موتور، موتور را به سیستم انتقال نیرو متصل میکند. اگر حجم زیادی از لباس درون ماشین قرار دهید، دیگ سنگین میشود. در نتیجه سیستم انتقال نیرو برای جلوگیری از ساییدگی دیگ، فعال نمیشود و به تبع آن چرخشی نیز رخ نمی دهد.
نکات ضروری در محافظت از دیگ ماشین لباسشویی
تمام لوازم برقی دارای عمر مفیدی هستند به همین دلیل بعد از گذشت این مدت قطعات دستگاه فرسوده میشود. البته نگهداری از دستگاه نیز میتواند طول عمر آن را افزایش یا کاهش دهد. ماشین لباسشویی نیز از این قاعده مستثنی نیست برخی از شرایط نگهداری درست از ماشین لباسشویی عبارتند از:
- قرار ندادن جسم سنگین روی ماشین لباسشویی
لوازم سنگین روی ماشین لباسشویی فشار زیادی به دستگاه و قطعات داخلی آن وارد میکند. بنابراین از قرار دادن این اجسام روی ماشین خودداری کنید. چرا که دستگاه حین کار می لرزد و سنگینی این اجسام حین کار فشار دو برابری را به دستگاه وارد میکند.
- نحوه باز کردن دستگاه
محکم باز کردن و کوبیدن دستگاه میتواند باعث خرابی میکروسوئیچ شود. خراب شدن این قطعه باعث بسته نشدن درب و عدم انجام فرایند شستشو میشود.
- ظرفیت دستگاه
ماشین لباسشویی برای چرخش و شستشو نیاز به فضا دارد. از ظرفیت دستگاه خود اطلاع داشته باشید. چرا که اگر بیشتر از ظرفیت داخل دستگاه لباس قرار دهید، فشار زیادی را به ماشین وارد میکنید. برای این کار زمانی که لباسها را وارد دیگ کردید از بیرون به محفظه نگاه کنید. برای متناسب بودن حجم لباس با ظرفیت باید بالای محفظه خالی باشد.
- تفکیک کردن لباسها در لباسشویی
لباسها را بر اساس رنگ، نوع، جنس تفکیک کنید. برای اینکار میتوانید از کتاب راهنمای دستگاه خود کمک بگیرید.
- تنظیم درجه مناسب دستگاه
با توجه به کثیفی لباسها برنامه شستشو مناسب را انتخاب کنید. معمولا روی اتیکت پشت یقهی لباس نحوهی شستشوی آن را نوشته است. شستشو اگر با دمای بالای آب به صورت مداوم تکرار شود. فشار زیادی به مخزن به نوارهای لاستیکی دور درپوش وارد می کند.
- خشک کردن دستگاه بعد از فرایند شستشو
بعد از هر بار شستن لباسها درب ماشین را باز بگذارید. این عمل باعث خشک شدن دیگ میشود. از دیگر فواید باز گذاشتن درب جلوگیری از زنگ زدن دیگ، رشد کپک و باکتری در آن میشود. مکانهای مرطوب و خیس دیگ مانند لاستیک های روی درپوش مکان مناسبی برای رشد باکتریها است. به همین دلیل بعد از شستشو با پارچهای خشک دور لاستیک را خشک کنید.
- تمیز کردن دستگاه
برخی قطعات دستگاه مانند جاپودری و فیلتر نیاز به تمیز کردن دارند. فیلتر وظیفهی جلوگیری از ورود مواد خارجی به پمپ را دارد. از اینرو بهتر است حداقل سالی یکبار فیلتر ماشین را تمیز کنید. جاپودری نیز مانند فیلتر نیاز به تمیز کردن دارد. با این تفاوت که جاپودری باید بعد از هر بار شستشو تمیز شود. در غیر اینصورت مابقی پودر به جا مانده در آن سفت میشود و با گذر زمان برای دستگاه مشکلساز میشود.
رفع حل مشکل نچرخیدن ماشین لباسشویی با کارشناسان تکنوتعمیر
تکنوتعمیر یکی از مراکز خدماتی معتبر در ارائهی خدمات تخصصی تعمیر و سرویس انواع مدلهای لباسشویی است. این مجموعه تخصصی با بیش از ۱۵ سال سابقه در زمینه ارائه خدمات از نصب تا تعمیر انواع ماشینهای لباسشویی در خدمت شما مشتریان عزیز می باشد. حضور کادر مجرب و قابل اعتماد، فنیکاران مسلط بر جدیدترین متدهای روز دنیا، عیبیابی و تعمیر انواع پمپهای آب خانگی و صنعتی، ارائهی خدمات با هزینهی مقرون به صرفه و مشاوره و راهنمایی لازم جهت خرید بهترین و مناسبترین پمپ آب از جمله مواردی است که به اعتبار این مجموعه میافزاید. خدمات این شرکت، صورت ۲۴ ساعت شبانهروز و در تمام طول سال حتی در ایام تعطیل ارائه میشود. سرویسکاران این مجموعه در اسرع وقت در محل حضور یافته و پاسخگوی نیاز مشتری خواهند بود.
»»» تعمیر و سرویس ماشین لباسشویی در تهران
✅ سوالات متداول پیرامون علت نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی✅
✅ دلایل اصلی نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی چیست؟
✔ خراب بودن قفل دستگاه، خرابی تسمه محرک، معیوب بودن موتور، آسیب دیدگی کلاچ، متوقف شدن قرقره، آسیب دیدگی بلبرینگ، خرابی برد کنترلی موتور، مشکل در روتور یا استاتور، بهم خوردن تعادل لباس، خرابی چفت درب، کوپل موتور از جمله متداولترین دلایل نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی است.
✅ چگونه ماشین لباسشویی را که نمی چرخد تعمیر کنیم؟
✔ یک بار غیر متعادل از لباسهای شسته شده را دوباره توزیع کنید، یک واشر خاموش را تراز کنید، منبع تغذیه را بررسی کنید، استفاده از سیم کش را متوقف کنید، سوئیچ چرخش را بررسی کنید، به مواد شوینده با راندمان بالا با واشر درب جلو بچسبید، هرگونه پیچ خوردگی در شیلنگ را برطرف کنید، انسداد در سیستم زهکشی را ردیابی کنید.
✅ ارائهی خدمات تکنوتعمیر در زمینهی عدم چرخش دیگ ماشین لباسشویی به چه صورت است؟
✔ کارشناسان تکنو تعمیر به صورت تماموقت و ۲۴ ساعت شبانهروز و همچنین در تمام ایام سال حتی روزهای تعطیل آماده خدمت رسانی به شما مشتریان گرانقدر می باشند.