مشعل

رایج‌ترین دلایل خاموش شدن مشعل گازی و راهکاری برای رفع آن

تکنوتعمیر - دلایل خاموش شدن مشعل گازی

در بیشتر ساختمان‌ها انرژی سیستم‌های گرمایشی توسط یک سیستم گرمایش مرکزی به عنوان منبع کنترل و تامین می‌شود. بروز کوچکترین مشکل در قطعات سیستم گرمایش ساختمان‌ها و آپارتمان‌های مسکونی و اداری که با استفاده از سیستم گرمایش مرکزی گرم می‌شوند، می‌تواند باعث هدر رفتن انرژی و یا مشکلات بی‌شماری در کنترل دمای هر کدام از واحدهای ساختمان شود. سیستم‌های گرمایش مرکزی از بخش‌های گوناگونی تشکیل شده است. مشعل موتورخانه بخش مهمی در موتورخانه محسوب می‌شود. در واقع می‌توانیم بگوییم که عملکرد درست موتورخانه به عملکرد درست مشعل وابسته است. اگر مشعل موتورخانه در سیستم‌های گرمایش مرکزی دچار مشکل شود، معمولا فعالیت کل سیستم دچار اختلال خواهد شد. مجموعه فنی تخصصی تکنو‌تعمیر با بیش ۱۵ سال سابقه در زمینه‌ی ارائه‌ی انواع خدمات تعمیر و سرویس و نگهداری مشعل در خدمت شما مشتریان گرانقدر خواهد بود. ما در ای مقاله یکی از رایج‌ترین مشکلات مشعل گازی که خاموش شدن خودبه‌خود این قطعه است را مورد بررسی قرار داده‌ایم.  

 

نقش مشعل گازی در موتورخانه

همانطور که پیش‌تر گفتیم مشعل یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر سیستم گرمایشی است که وظیفه ایجاد حرارت را در این سیستم‌ به عهده دارد. مشعل در واقع بخشی از سیستم است که در آن هوا و سوخت با ترکیب مشخصی مخلوط می‌شود و با به وجود آمدن یک جرقه، شروع به سوختن می‌کند. مشعل‌ها بست به نوعی که دارند، سوخت‌هایی مانند گاز طبیعی و یا گازوئیل را با هوا ترکیب می‌کنند و سپس آن را از شعله پخش‌کن، عبور می‌دهند. این مخلوط توسط ترانس جرقه‌زن به شعله تبدیل می‌شود و حرارت لازم برای دستگاه را فراهمی می کند. مشعل از قطعات متعددی تشکیل شده که مهم‌ترین بخش‌های آن عبارت است از:

  • شیلنگ گاز
  • شیر برقی
  • فیلتر گاز
  • پرشر سوئیچ گازی
  • پرشر سوئیچ هوا
  • فن و الکترو موتور
  • یون مشعل
  • سیستم جرقه زنی
  • رله گازی

برای این که بتوانید متوجه این مشکل شوید، باید ابتدا با ساز و کار مشعل آشنا شده و تمامی بخش‌های مهم آن را بشناسید. 

این وسیله کاربردی دارای ۲ نوع فن‌دار و بدون فن است و بیشترین نوعی که درموتورخانه‌ها مورد استفاده واقع می‌شود، نوع فن‌دار مشعل بوده که بخش‌های مختلفی دارد.

این نوع از مشعل، به صورتی طراحی و تولید شده که همه چیز طبق یک زمان‌بندی صحیح اجرا می‌شود. این برنامه‌ریزی توسط میله یونازیسیون انجام می‌شود. پس می‌توان گفت که یکی از اجزاء مهم مشعل، این میله است. پیش از این که مشعل شروع به کار کند، فن روشن شده و وجود هر نوع گاز اضافی در آن را از بین می‌برد. این فرآیند معمولاً تا ۳۰ ثانیه ادامه پیدا می‌کند. پس از این مرحله، جرقه‌زن باید وظیفه خود را انجام دهد. ایجاد جرقه در بخش جرقه ترانس انجام می‌شود. بعد از این مرحله، شیر برقی باز می‌شود و گاز را وارد دستگاه می‌کند. وجود جرقه و گاز در مشعل باعث ایجاد شعله اولیه در این قطعه می‌شود. میله یونازیسیون مشعل، از طریق الکترون‌های موجود در گاز، متوجه ایجاد شعله شده و در سریع‌ترین زمان ممکن، خبر آن را به رله می‌فرستد. رله تشخیص می‌دهد که مشعل روشن شده و فرمان روشن نگه داشتن را به کل دستگاه می‌دهد. 

 

خاموش شدن مشعل گازی؛ مشکلی رایج در این سیستم

خاموش شدن مشعل گازی یکی از رایج‌ترین مشکلاتی است که ممکن است برای این قطعه رخ دهد. به طور کلی برای جلوگیری از بروز مشکلات لحظه‌ای در مشعل و کل تاسیسات گرمایشی باید سرویس سالیانه و تنظیم آن‌ها به صورت دوره‌ای به‌موقع انجام شود. خاموش شدن مشعل می تواند مربوط به معیوب بودن هر قطعه‌ای درون این سیستم باشد. اولین قدم برای رفع آن عیب‌یابی است. به طور کلی سه بخش اصلی در مشعل که می‌تواند باعث خاموش شدن این سیتم شود عبارتند از:

  • بخش برقی و سیم کشی الکتریسیته مشعل
  • مسیر و لوله کشی گاز و یا گازوئیل
  • کلید و حالت‌های آن در پنل کنترل

مراحل کلی کار به این صورت می باشد که ابتدا کلید برق مشعل را خاموش کرده و سپس طبق مراحل زیر پیش می‌رویم:

  • خارج کردن فتوسل و تمیز کردن آن توسط دستمال تنظیف
  • تمیز کردن نازل شعله پخش‌کن
  • بررسی و تمیز کردن الکترود و یون
  • تمیز کردن فیلتر مشعل

دلایل خاموش شدن مشعل گازی در موتورخانه

خاموش شدن مشعل در سیستم گرمایش مرکزی ساختمان‌ها ممکن است دلایل گوناگونی داشته باشد که باید در اسرع وقت عیب‌یابی و رفع گردد. یکی از اصلی‌ترین قدم‌ها در رفع مشکل این است که از نوع سوخت مشعل آگاهی داشته باشیم. به‌طور کلی دلایل عمده این مشکل به شرح زیر می‌باشند:

تمیز نبودن چشم الکترونیکی

چشم الکترونیکی مشعل که به آن فتوسل هم گفته می‌شود، درون مشعل و در جایی قرار دارد که می‌تواند دیگ و شعله را کاملاً زیر نظر داشته باشد. معمولاً این قطعه توسط نور فرا‌بنفش یا مادون قرمز کار می‌کند. اگر این بخش از مشعل حکثیف شود یا دچار خرابی شده باشد، نمی‌تواند به خوبی نظاره‌گر عملکرد دیگ و شعله باشد. همین مسئله می‌تواند دلیل خاموش شدن مشعل گازی باشد. بنابریان در عیب‌یابی خامشو شدن مشعل حتما فتوسل یا چشم الکترونیکی را مورد بررسی قرار دهید و در صورت مشاهده هرگونه کثیفی رو این قطعه، آن را رفع کنید.

اشکال در خازن الکتروموتور

یکی دیگر از دلایل خاموش شدن مشعل به خصوص در تاسیسات گرمایش مرکزی گازوئیلی، می‌تواند بروز مشکل در رله کنترل و یا آسیب خازن الکتروموتور باشد. برای بررسی و رفع عیب در این بخش حتما از تکنسین‌های ماهر در این زمینه کمک بگیرید.

نفوذ هوا و یا آب اضافی به مدار اشتعال مشعل

وارد شدن آب و یا هوا در این مسیر ممکن است در فرآیند اشتعال سوخت، اختلال اساسی ایجاد کند. به‌طور کلی اگر آب، وارد جریان ایجاد شعله در هر وسیله گازسوزی شود، می‌تواند باعث خاموشی شعله آن گردد. دلیل اصلی این موضوع این است که آب، در روند جرقه زدن شعله مشعل، اختلال ایجاد می‌ کند. وقتی بخش جرقه‌زن مشعل توسط چیزی سد شده باشد، نمی‌تواند وظیفه خود را به‌درستی انجام دهد. برای رفع این مشکل باید مسیر ورودی گاز به مشعل را هواگیری کنید تا آب از آن خارج شود.

انسداد در خروجی گازها

یک علت خاموش شدن مشعل می‌تواند مسدود شدن و یا کثیف بودن مجرای گازها به مشعل باشد. برای رفع این مشکل بهتر است مسیرهای ورودی و خروجی گازها به صورت مرتب تمیز شوند. انسداد خروجی گاز در مشعل گازی می‌تواند به هر دلیلی رخ دهد. وجود کثیفی، گرد و غبار یا هر چیز دیگری می‌تواند مسیر خروجی گاز را مسدود کند. نه‌تنها قسمت خروجی گاز، بلکه امکان دارد ورودی آن هم دچار این کثیفی‌ها یا مشکلات شود. برای جلوگیری از این مشکل باید هر چند مدت یکبار این بخش از دستگاه تمیز شود.

کم بودن فشار گاز

کم بودن فشار گاز مشعل، دلایل متعددی دارد. یکی از این دلایل معیوب بودن شیر برقی است. وظیفه شیر برقی در مشعل این است که میزان گاز ورودی را کنترل و در نتیجه شعله را تنظیم کند. اگر این قطعه خراب شود، نمی‌تواند وظیفه ی خود را به درستی انجام دهد. در نتیجه  فشار گاز کم شده و شعله مشعل خاموش می‌شود. یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار در افت فشار گاز درون دستگاه، می‌تواند کم بودن فشار گاز شهری باشد. اگر ایراد از گاز شهری بود، یا باید تا زمان افزایش فشار صبر کنید، یا این که یک پمپ تهیه کرده و فشار گاز ورودی به دستگاه را زیاد کنید. چنانچه شیر برقی مشعل خراب بود، باید از یک فرد حرفه‌ای کمک بگیرید. برای رفع مشکل در این حالات، بهتر است با کارشناسان ماهر در این زمینه تماس حاصل فرمایید. 

بروز نشتی در لوله‌ها

وجود نشتی در لوله‌های گاز مشعل، می‌تواند باعث شود که مشعل مدت وتاهی بعد از روشن شدن، خاموش شود. گاهی ممکن است لوله‌های ورودی گاز مشعل، بر اثر عوامل بیرونی، شکسته یا سوراخ شوند که نتیجه‌ی این اتفاق بروز نشتی در لوله ها است. وقتی مشعل روشن شده و فن آن شروع به کار می‌کند، گزارش وجود گازهای سمی درون دستگاه که از طریق نشتی لوله‌ها وارد شده‌اند، منجر به خاموش شدن مشعل گازی خواهد شد. یکی دیگر از علت‌های بروز این مشکل ممکن است به دلیل تمام شدن گاز درون دستگاه باشد. به دلیل گرم بودن فضای موتورخانه در فصل سرما، ممکن است برخی حیوانات به این قسمت پناه آورده و لوله‌های مشعل را خراب کنند. اگر با این مشکل مواجه شدید، لازم است هر یک از این بخش‌ها را کنترل و بررسی کرده و سپس به تعمیر یا تعویض لوله‌ها بپردازید.

انسداد و گرفتگی دودکش

انسداد خروجی گاز در مشعل گازی می‌تواند به هر دلیلی رخ دهد. اگر مشعل به صورت مکرر و پس از مدت کوتاهی، خاموش می‌شود، یک دلیل مهم ممکن است مربوط به مسدود شدن و یا گرفتگی دودکش‌ها باشد. در این حالت هوای کافی به مشعل نرسیده و فرآیند اشتعال به خوبی انجام نمی‌شود. مسدود شدن این بخش ممکن است به دلیل وجود کثیفی، گرد و غبار، لانه سازی پرنده‌ها یا هر چیز دیگری باشد. نه‌تنها قسمت خروجی گاز، بلکه امکان دارد ورودی آن هم دچار این کثیفی‌ها یا مشکلات شود. برای رفع و یا جلوگیری از این اتفاق باید هر چند مدت یک‌بار این قسمت‌ها را تمیز کنید.

وضعیت ترانسفورمر

برخی اوقات ممکن است مشعل به صورت مکرر و پشت سرهم خاموش و روشن شود. در این موارد بهتر است وضعیت تنظیمات شعله، فاصله الکترودها و یا کارکرد ترانسفورمر جرقه، مورد بررسی قرار بگیرد.

 

سرویس‌ دوره‌ای؛ راهکاری برای کاهش مشکلات مشعل

یکی از مواردی که هنگام بروز مشکلات برای مشتریان اهمیت ویژه‌ای دارد، هزینه‌ی تعمیرات است. گاهی مشکلات آنچنان زیاد است که هزینه‌ی بالایی نیز می‌طلبد. یکی از موثرترین راه‌ها برای کاهش هزینه‌ی تعمیرات، انجام به‌موقع سرویس دوره‌ای برای دستگاه است. در واقع همیشه جلوگیری و پیشگیری از بروز مشکلات در مشعل، بهتر از این است که پس از خراب شدن مشعل، آن را تعمیر کنید. انجام سرویس کلی برای مشعل و دیگر وسایل گرمایشی درون موتورخانه، امری ضروری است که باید به‌ صورت سالیانه انجام شود. در این صورت مشکلات احتمالی مشعل در هر دوره زودتر از آن که خرابی بزرگتر به بار آورده شناسایی شده و رفع می‌‌گردد. بنابراین نه‌تنها عملکرد کل سیستم مختل نمی‌شود بلکه تعرفه‌ی تعیرات هم کاهش پیدا می‌کند.

 

تکنوتعمیر برترین مجموعه فنی برای ارائه‌ی خدمات از نصب تا تعمیر مشعل گازی

مجموعه فنی تخصصی تکنو‌تعمیر با بیش از ۱۵ سال سابقه در امر ارائه‌ی خدمات تعمیر برای سیستم و هم‌چنین بهره بردن از کارشناسان ماهر و آشنا با جدیدترین متد روز دنیا توانسته خود را در زمره‌ی بهترین شرکت‌های تاسیساتی قرار دهد. در این مجموعه‌ی فنی کلیه‌ی خدمات مربوط به تعمیر و سرویس مشعل توسط فنی کاران ماهر ارائه می‌شود. هم‌چنین شما مشتریان عزیز می‌توانید به صورت شبانه‌روزی با این مجموعه تماس بگیرید. چرا که کارشناسان این کلینیک فنی به صورت شباه‌روزی و در تمام ایام سال حتی در روزهای تعطیل پاسخگوی شما مشتریان گرانقدر می‌باشند. برخی از مهم ترین خدماتی که در زمینه‌ی مشعل در این مجموعه‌ی فنی تخصصی ارائه می‌شود عبارتند از:

  • تعمیر مشعل موتورخانه
  • تعویض بلبرینگ موتور مشعل
  • سرویس مشعل به صورت سالیانه
  • تعمیر دیگ مشعل
  • عیب‌یابی انواع مدل مشعل اعم از مدل‌های گازی و گازوئیلی
  • تعویض قطعات در صورت نیاز
  • تعمیر موتور مشعل و راه‌اندازی مجدد
  • تعویض پرشر گاز مشعل
  • تعویض شیلنگ گاز مشعل گاز‌سوز
  • دریافت مشاوره وراهنمایی 
  • تنظیم شعله و پاک‌سازی فیلترهای مشعل

 

»»» تعمیر و سرویس مشعل در تهران

سوالات متداول پیرامون دلایل خاموش شدن مشعل گازی

 

اصلی‌ترین دلایل خاموش شدن مشعل چیست؟

تمیز نبودن چشم الکترونیکی، اشکال در خازن الکتروموتور، نفوذ هوا و یا آب اضافی به مدار اشتعال مشعل، انسداد در خروجی گازها، کم بودن فشار گاز، بروز نشتی در لوله‌ها، انسداد و گرفتگی دودکش، وضعیت ترانسفورمر از اصلی‌ترین دلایل خاموش شدن مشعل گازز هستند.

آیا کثیف بودن مدار مشعل می‌تواند باعث خاموش شدن شعله‌‌ی مشعل شود؟

بله؛ وارد شدن آب و یا هوا در این مسیر ممکن است در فرآیند اشتعال سوخت، اختلال اساسی ایجاد کند. به‌طور کلی اگر آب، وارد جریان ایجاد شعله در هر وسیله گازسوزی شود، می‌تواند باعث خاموشی شعله آن گردد. دلیل اصلی این موضوع این است که آب، در روند جرقه زدن شعله مشعل، اختلال ایجاد می‌ کند. وقتی بخش جرقه‌زن مشعل توسط چیزی سد شده باشد، نمی‌تواند وظیفه خود را به‌درستی انجام دهد. برای رفع این مشکل باید مسیر ورودی گاز به مشعل را هواگیری کنید تا آب از آن خارج شود.

کدام بخش‌ها در مشعل می توانند ارتباط مستقیمی با خاموش شدن مشعل داشته باشند؟

بخش برقی و سیم‌کشی الکتریسیته مشعل، مسیر و لوله کشی گاز و یا گازوئیل، کلید و حالت‌های آن در پنل کنترل از اصلی‌ترین بخش‌ها در مشعل هستند که در هنگام بروز مشکل خاموش شده مشعل باید مورد بررسی و کنترل قرار گیرند.

ارائه‌ی خدمات مجموعه تکنوتعمیر برای مشعل چگونه است؟

کلیلنیک فنی تخصصی تکنوتعمیر تمامی خدمات خود را به صورت ۲۴ ساعته و در تمام ایام سال حتی در روزهای تعطیل ارائه می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *