بخاری

عیب‌یابی بخاری گازی | بررسی رایج‌ترین دلایل خرابی بخاری گازی

تکنوتعمیر - رایج‌ترین دلایل خرابی بخاری گازی - عیب‌یابی و تعمیر بخاری گازی

به لطف تغییرات آب و هوایی، هم اکنون در بسیاری از نقاط کشور شاهد آب و هوای زمستانی هستیم. پیش‌بینی‌ها خبر از ورود سرمای طولانی و بی‌رحمانه می‌دهند که صاحباخانه‌‌ها را ملزم می‌کند آمادگی‌های لازم را کسب کنند. در ادامه قرار است نشانه‌هایی را مطرح کنیم که نشان می‌دهد بخاری گازی شما ممکن است نیاز به تعمیر فوری داشته باشد.

تعمیر و سرویس بخاری گازی و هر گونه تجهیزات گرمایشی دیگری که با گار سر و کار دارند مقوقله‌ی مهمی است و استخدام یک تعمیرکار حرفه‌ای ضروری است. 

اگر مجبور هستید بخاری خود را تعمیر و نگهداری کنید برای کسب اطلاعات بیشتر با سرویسکاران و تعمیرکاران مجموعه تکنو‌تعمیر تماس بگیرید.

 

»»» تعمیر و سرویس بخاری

 

مشکلات رایج در بخاری گازی و روش‌های رفع آن

مشکل روشن نشدن بخاری گازی

هنگامی که فندک بخاری گازی را می‌زنیم اگر ترموکوپل در جای خود قرار داشته باشد، باید شمعک آن روشن شود تا بخاری روشن شود و شروع به گرم کردن کند. ترموکوپل یا بوبین قطعه‌ای از بخاری است که یکی از دلایلی روشن نشدن بخاری گازی را می‌توان به تنظیم نامناسب یا خرابی آن نسبت داد. چرا که اگر ترموکوپل در جای خود قرار نگیرد، جریان برق برقرار نمی‌شود، جریان برق نمی‌تواند هسته بویین را جذب کند و فنر بویین خارج می‌شود. این امر سبب می‌شود گاز به بخاری نمی‌رسد و بخاری روشن نمی‌شود. اگر پس از بررسی و عیب‌یابی بخاری به این نتیجه برسیم که مشکل از ترموکوپل آن است باید آن را تعمیر یا تعویض کرد. 

انتشار بوی گاز از بخاری

اگر پس از روشن شدن بخاری بوی گاز به مشامتان رسید احتمالا دودکش بخاری مسدود شده است و گاز در محفظه‌ محبوس شده و بوی گاز در منزل منتشر می‌شود. برای رفع این مشکل باید دودکش را مورد بررسی قرار دهید و حتما از کلاهک برای آن استفاده کنید چرا که کلاهک از وارد شدن گار به درون بخاری جلوگیری می‌کند.

برای اطمینان از این موضوع که بخاری نشتی دارد یا خیر! باید مقداری کف و صابون را به محل اتصال لوله‌ی بخاری و لوله‌ی مسی بزنید اگر حباب تشکیل شد یعنی گاز خارج می‌شود و باید فورا مورد بررسی قرار گیرد. چرا که خروج گازهای سمی و تنفس آن، مسمومیت‌‌های جدی در پی دارد.

مشکل خاموش شدن بخاری گازی

خاموش نشدن بخاری گازی یکی دیگر از مواردی است که با خرابی ترموکوپل اتفاق می‌افتد. همانطور که در بالا ذکر شد زمانی که ترموکوپل در پیلوت به درستی جاساز نشده باشد به خوبی گرم نمی‌شود و همین امر باعث خاموش شدن ناگهانی بخاری می‌گردد. با تعویض ترموکوپل این مشکل قابل رفع است.

جرقه نزدن فندک بخاری گازی

یکی دیگر از مشکلاتی که موجب اختلال در کارکرد بخاری گازی می‌شود جرقه نزدن فندک آن است. از جمله دلایلی که باعث می‌شود فندک جرقه نزند قطع ناگهانی گاز است. در این شرایط با یک چوب کبریت بخاری را روشن می‌نماییم.

از طرف دیگر عدم تنظیمات پیچ فندک هم موجب جرقه نزدن آن می‌شود. اگر این دو پیچ به خوبی کار نکند، جرقه‌زن هم کار نمی‌کند. برای عیب‌یابی بخاری باید پیچ‌ها را محکم نموده و یا فندک را تعمیر کنیم.

انتشار زیاد گاز و روشن نشدن شعله

چنانچه شمعک گاز هیچ‌گاه به شعله تبدیل نشود، امکان اینکه یک شی خارجی موجب انسداد ورودی آن شده باشد زیاد است. برای رفع این حالت بهتر است که شیر اصلی گاز را بسته و مجرای ورودی مشعل را بررسی کنیم.

در همین راستا یکی دیگر از عواملی که موجب منتشر شدن گاز در محیط می‌شود، انتشار نازل آن است. ضربه خوردن پیچ یا تغییر حالت آن منجر به انحراف نازل از جای خود می‌شود و دیگر گاز به مشعل تزریق نمی‌شود.

کوتاه بودن شعله شمعک

کوتاه بودن شعله شمعک در دو صورت رخ می‌دهد:

۱) کم فشار بودن گاز شهری

۲) کثیف بودن بیش از اندازه فیلتر

در حالت دوم مشکل با تمیز یا تعوض کردن فیلتر حل خواهد شد.

انتشار بوی گاز خام حین کارکرد بخاری

هنگامی که بخاری در حین کار است خاموش شدن یکی از شعله‌های شمعک ان موجب می‌شود بوی گاز از آن استشمام شود. در این حالت اولین کاری که باید انجام شود باز کردن پیچ پشتی و تنظیم آن است. در چنین حالتی با تنظیم طول و اندازه شعله شمعک، مشکل رفع می‌شود. 

یکی دیگر از عواملی که باعث انتشار بوی گاز خام از بخاری می‌شود، اندازه‌ی نامناسب شعله‌‌های بخاری است. اندازه‌ی نامناسب شعله‌‌ها به علت کثیفی بیش از حد مشعل و مسدود شدن سوراخ‌های آن است. برای رفع این مشکل نیاز است تا مشعل را از جای خود خارج نموده و با برس یا فشار هوا آن را تمیز کنید.

خاموش شدن ناگهانی بخاری به علت وجود مشکل در دودکش

از نکات مهمی که در حین نصب بخاری باید در ان دقت به عمل آورد این است که قطر دودکش بخاری و ساختمان باید با هم متناسب باشد.

در صورتی که قطر دودکش ساختمان باریک‌تر از قطر دودکش بخاری باشد، به بخاری فشار وارد می‌شود و موجب خاموش شدن ناگهانی بخاری می‌گردد. کلاهک دود کش باید باید به شکل H باشد تا با وزش باد بخاری خاموش نشود. انتخاب کلاهک اگر به درستی صورت نگیرد گازهای سمی به داخل بخاری برمی‌گردد. گازهای سمی از رسیدن اکسیژن به شعله بخاری جلوگیری می‌کنند در نتیجه بخاری خاموش خواهند ماند.

بنابراین نیاز است که هر چند وقت یکبار مسیر دودکش را بررسی نموده و تا در صورت گرفتگی آن را باز کنیم.

 

»»» تعمیر و سرویس بخاری گازی

پرسش‌های متداول پیرامون عیب‌یابی بخاری گازی

 

حس کردن بوی مونوکسید کربن در هنگام روشن شدن بخاری از چیست؟

کمتر بودن قطر دودکش ساختمان از دودکش بخاری، فقدان کلاهک در مکان دودکش، نامناسب بودن ارتفاع دودکش در پشت بام و مسدود بودن دودکش بخاری از جمله عواملی است که موجب می‌شود تا بوی مونوکسید کربن از بخاری به مشام برسد.

چرا بخاری به طور ناگهانی خاموش می شود؟

مهم‌‌ترین دلیل خاموش شدن ناگهانی بخاری گازی به دلیل تنظیم نبودن شمعک آن است. چرا که اگر شمعک تنظیم نباشد، ترموکوپل گرم نشده و این امر منجر به خاموش شدن ناگهانی بخاری گازی می‌شود.

چرا شعله شمعک کوتاه است؟

مناسب نبودن میزان فشار گاز بخاری و کثیف بودن فیلتر بخاری از مهم‌ترین دلایل کوتاه بودن شعله شمعک است.

انتشار بوی گاز پس از نصب بخاری به چه علت است؟

نشت گاز پس از نصب بخاری می‌تواند به دلیل اتصال نادرست لوله گاز به بخاری، اتصال نادرست لوله مسی بخاری به شیر اصلی و یا اتصال نادرست لوله رابط بین شیر کنترل و مشعل باشد. 

علت جرقه نزدن فندک بخاری گازی چیست؟

قطع ناگهانی گاز و یا تنظیمات پیچ فندک از دلایل اصلی جرقه نزدن فندک بخاری محسوب می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *