یکی از مهمترین تجهیزات برای تهویه مطبوع، دستگاه هواساز است. هواساز با تنظيم دما و رطوبت و همچنين تامين هواي تازه و فيلتر كردن آن عمل تهويه مطبوع تابستاني و زمستاني را انجام مي دهد . کارکرد صحیح دستگاه هواساز ارتباط مستقیمی با نصب اصولی آن دارد. نصب نادرست این دستگاه علاوه بر مشکلاتی که برای عملکرد و قطعات دستگاه بهوجود میآورد، باعث لرزش شدید و صدای نسبتا بلندی نیز میشود. از اینرو بهتر است فرآیند نصب این دستگاه را به متخصصین ماهر و با تجربه در این کار بسپارید. مجمموعه فنی تخصصی تکنوتعمیر یکی از مجموعههای برتر در زمینهی نصب و راهاندازی، تعمیر و سرویس هواساز میباشد. این مجموعه بیش از ۱۵ سال است که با بهره بردن از کارشناسان مجرب و آشنا به جدیدترین متد روز دنیا در این زمینه خدمترسانی میکند.
نصب و راهاندازی هواساز
دستگاه هواساز هوای داخل و خارج محیط را جمعآوری کرده و پس از حذف گرد و غبار آنها، به داخل محیط انتقال میدهد. طی این فرآیند هوای محیط متعادل شده و رطوبت آن نیز تامین میشود. در فصل زمستان این دستگاه برای تامین بار گرمایی هوای داخل محیط، هوا را از روی کویلهای گرمایی عبور داده و توسط سیستم هواده به بخش کانالکشی و از آنجا به داخب محیط انتقال میدهد. به این صورت میتوان نتیجه گرفت بار اصلیسیستم تهویه مطبوع محیط توسط دستگاه هواساز تامین میگردد. از این نصب درست و اصولی این دستگاه از اهمیت بالایی برخوردار است. فرآیند نصب هواساز شامل مراحلی است که باید توسط متخصصین انجام شود. در این فرآیند بررسی کنترلهای الکتریکی و الکترونیکی مهمترین بخش است. مراحب نصب هواساز در ادامه توضیح داده شده است:
- الکتروموتورهای دستگاه و مدارهای کنترل مانند سهراهه موتوری، موتور دمپر، ترموستات، سوئیچهای کنترل خودکار را توسط کابلها و با سیمهای مناسب به تابلوی برق اصلی تاسیسات موتورخانه متصل کنید.
- سیستم لولهکشی را از طریق منبع انبساط از آب پر کنید.
- قبل از روشن کردن هواساز، یاتاقانهای بادبزن دستگاه را گریس بزنید.
- کنترل شیر فلکههای رفت و برگشت کویلهای دستگاه مرحلهی بعدی راهاندازی دستگاه است.
- دستگاه باید از محلهای مشخص شده هواگیری کنید.
- با خارج کردن تسمهها از محل آنها، از عدم پوسیدگی و پارگی در آنها مطمئن شوید. بعد از جایگذاری مجدد تسمهها میزان کشش آنها را مورد بررسی قرار دهید. نکتهای که در این مرحله باید به آن توجه داشته باشید این است که هرگز برای خارج کردن تسمهها و پولیها ار اهرم استفاده نکنید.
- سفت و محکم کردن پیچهای پولی و فلکه و آچارکشی آنها مرحلهی بعدی فرآیند نصب و راهاندازی هواساز است. برای اینکار باید پولی، فلکه الکتروموتورها و بادبزن در یک امتداد قرار بگیرند.
- بلبرینگهای بادبزن را بررسی کنید در صورت تولید صدای غیرعادی مشکل را عیبیابی کنید.
- پرههای بادبزن را بررسی کنید و از لق یا شل نبودن آنها مطمئن شوید.
- فیلترهای آلومینیومی را بعد از خارج کردن از محل خود با آب شستشو داده و خشک کنید. سپس با روغن حلشونده آنها را روغنکاری کنید.
- فیلترهای آلومینیومی را بعد از خارج کردن از محل خود با آب شستشو داده و خشک کنید. سپس با روغن حلشونده آنها را روغنکاری کنید.
- برخی از مواردی که برای سرویس هواساز باید به آن توجه داشت به شرح زیر است:
- فیلتر های کیسهای را قبل از راهاندازی دستگاه بررسی و در صورت نیاز تعویض کنید.
- دور موتور الکتروموتور بادبزن باید مورد بررسی و کنترل قرار بگیرد. جهت چرخش موتور و بادبزن با علامت روی محافظ تسمه نشان داده شده است.
- عملکرد موتورهای دمپر و اهرمهای متحرک را کنترل کنید. دقت داشته باشید محور متحرک تیغههای دمپر آزادانه بچرخد.
- ترموستاتهای هر ناحیه را کنترل کرده و درجهی آن را مطابق نیاز هر منطقه تنظیم کنید.
نکات مهم برای نصب هواساز
هواسازها بر اساس شرایط و محلی که نصب میشوند، در دو دستهی یکپارچه و چندتکه قرار میگیرند. به همین دلیل قبل از تهیهی هواساز و راهاندازی آن باید مکان موردنظر برای نصب دستگاه را تعیین کنید. مکان مناسب برای نصب هواساز محلی است که دسترسی به هوای آزاد و تازه داشته باشد. پشت بام یا روی سقف از جمله مکانهای مناسب برای نصب هواساز است. قبل از نصب دستگاه در این مکانها حتما در مورد تحمل بار استاتیکی و دینامیکی ساختمان تحقیق کنید. قبل از نصب هواساز روی سقف باید تجهیزات لرزشگیر تعبیه شوند. به طور کلی نکاتی که باید برای نصب هواساز به آن توجه داشت، به شرح زیر میباشد:
- دستگاه باید روی یک سطح صاف بتنی که تحمل وزن آن را دارد، نصب شود. اگر محل نصب دستگاه در طبقات بالای ساختمان در نظر گرفته شده است و امکان اجرای فونداسیون بتنی وجود ندارد، باید تجهیزات لازم برای اجرای شاسی و جلوگیری از انتقال لرزش دستگاه به ساختمان فراهم شود.
- محل نصب هواساز هوای آزاد و تازه در جریان باشد.
- در محل نصب، فضای کافی برای انجام تعمیرات و سرویس دستگاه در نظر بگیرید.
- برای کاهش کانالکشی و همچنین کاهش هزینهی تاسیسات، محلی را در نظر بگیرید که نیاز به تهویهی هوا داشته باشد.
- برای جلوگیری از انتقال لرزشهای دستگاه به ساختمان، باید در زیر شاسی آن لرزهگیرهایی قرار دهید. لرزهگیرها باید بر اساس وزن و نوع هواساز صورت بگیرد. برای انتخاب لرزهگیر مناسب میتوانید از کاتالوگ هواساز استفاده کنید.
- برای اتصال دهانهی خروجی دستگاه به کانالکشی ساختمان باید به شرایط و اصول اتصال دقت زیادی داشت. چرا که کارایی بالا و بهبود عملکرد هواساز به این مرحله از نصب مرتبط است.
- اتصال دهانهی هواساز به کانالکشی ساختمان باید حتما با برزنت منجیتدار کانتینری انجام شود. در غیر اینصورت صدا و ارتعاشات به داخل ساختمان منتقل میشود.
- در لولهکشی سیستم گرمایی و سرمایی دستگاه، مسیر لولهها باید به نحوی انتخاب شود که از باز و بسته شدن درب دستگاه جلوگیری نکند. چرا که در اینصورت تعمیر و سرویس دستگاه هواساز با مشکل مواجه میشود.
- یک حفاظ در دریچهی کانال هوای تازه برای جلوگیری از ورود اجسام خارجی، پرندگان به دستگاه از طریق این کانال نصب کنید.
- سطحی که هواساز روی نصب میشود، باید با مواد عایق رطوبتی پوشش داده شود.
- تمام لولههای ورودی و خروجی کویلها در دستگاه هواسازی که روی پشت بام نصب شده است، باید عایق بندی شود. با اینکار از یخ زدن لولهها جلوگیری میشود.
- موقعیت مکانی و ارتفاع دریچه هوای تازه دستگاه باید به گونهای باشد که دود و ذرات آلوده وارد دستگاه نشود.
- لوله درین دستگاه را جداگانه به فاضلاب ساختمان متصل کرده و آن را به یک سیفون مجهز نمایید.
- یک تابلوی برق با ابعاد مناسب که تجهیزات کنترل استاندارد مانند کنتاکتور، بیمتال، فیوز برای الکتروموتورهای هواساز در محل نصب دستگاه تعبیه کنید. محل نصب تابلو باید بهگونهای باشد که توسط سرویسکار به راحتی قابل دسترسی باشد.
انواع خدمات نصب تا تعمیر هواساز در تکنوتعمیر
شرکت خدمات فنی تکنوتعمیر با بیش از 15 سال سابقه در حوزه نصب و راهاندازی، عیبیابی و تعمیر، سرویس و نگهداری انواع مدل هواساز است که با بهرهبردن از کادری مجرب و حرفهای خود را در ردهی یکی از مجموعههای برتر در این زمینه قرار داده است. کلیه خدمات تکنوتعمیر به صورت ۲۴ ساعته و در تمام ایام سال حتی روزهای تعطیل ارائه میشود. بنابراین در صورت عدم کارکرد صحیح هواساز و انتقال انرژی میتوانید با تیم پشتیبانی تکنوتعمیر از طریق راههای ارتباطی، تماس حاصل فرمایید تا در کمترین زمان ممکن و با صرف مناسبترین هزینه به رفع مشکل خود بپردازید.
»»» تعمیر و سرویس هواساز در تهران
کلیه خدمات قابل ارائه تکنوتعمیر هواساز عبارتند از:
- تمیز کردن فیلترها
- بررسی و تنظیم درجه حرارت
- تعویض قطعات هواساز
- نصب و راهعاندازی مجدد هواساز
- سرویس دورهای انواع هواساز
- بررسی عملکرد دستگاه
- تعمیر موتور فن هواساز
- تعویض فیلترها
- سرویس دمپر هواساز
- تعمیر انواع مدل هواساز دمنده و مکنده
- عیبیابی و تعمیرات
- تعمیر کویلهای هواساز
✅ سوالات متداول پیرامون نصب و راهاندازی هواساز ✅
✅ بهترین مکان برای نصب هواساز کجاست؟
✔ برای نصب واحد خارجی هواساز که خارج از محیط خانه قرار میگیرد، باید محیطی باز و با قابلیت دسترسی آسان به هوای تازه باشد. واحد داخلی هواساز نیز جهت جلوگیری از کانالکشیهای طولانی بهتر است نزدیک محل مورد نظر برای تنظیم رطوبت قرار گیرد.
✅ عمر مفید هواسازها چقدر است؟
✔ بهطور کلی هواسازها به مدت ۲۰ تا ۲۵ سال عمر مفید دارند که البته مانند سایر تجهیزات منزل میتوان با نگهداری صحیح و انجام سرویسهای دورهای بهموقع این مدت زمان را افزایش داد. باید به این نکته توجه داشت که با توجه به نوع سیستم هواساز نی زاین مدت ممکن است متغیر باشد.
✅ چه زمانی لازم است که هواگیر تعویض شود؟
✔ پیشنهاد ما به شما این است که بین ۱۰ تا ۱۵ سال یکبار هواگیر منزل را تعویض کنید. با وجود اینکه هوسازای مدرن، بادوام هستند اما اجزای اصلی داخلی آنها بسته له نوع نگهداری و استفاده از آنها بعد از ۱۰ سال شروع به فرسودگی می کنند.
✅ خدمات تکنوتعمیر در زمینهی هوساز چگونه است؟
✔ تکنو تعمیر کلیهی خدمات از نصب تا تعمیر هواساز را به صورت ۲۴ ساعت شبانهروز و در تمام ایام سال حتی روزهای تعطیل ارائه میدهد.