ماشین لباس‌شویی

راهنمای عیب یابی و تعمیر ماشین لباسشویی

امروزه ماشین لباسشویی یکی از ضروری‌ترین لوازم برقی هر خانه محسوب می‌شود. عیب‌یابی، تعمیر ماشین لباسشویی و برطرف نمودن مشکلات آن نیازمند داشتن دانش تخصصی در این زمینه می‌باشد. بنابراین هر فردی صلاحیت انجام این کار را ندارد چرا که دستکاری‌های ناشیانه ممکن است در نهایت خسارات جدی‌ به دستگاه وارد کند.

طول عمر مفید و دوام ماشین‌ لباسشویی

هر یک از لوازم خانگی دارای طول عمر مفید می‌باشند که دانستن آن برای بودجه بندی و هزینه‌های منزل ضروری به نظر می‌رسد. در مورد ماشین‌ لباسشویی باید گفت، عمر مفید آن‌ها ۱۰ الی ۱۵ سال است که البته در مورد کیفیت و برند‌های مختلف این اعداد متغیر هستند. همچنین استفاده درست و سرویس به موقع دستگاه می‌تواند در افزایش طول عمر مفید بسیار تاثیر گذار باشد.

عیب‌یابی و تعمیر ماشین لباسشویی

ماشین‌های لباسشویی بدون در نظر گرفتن برند و مدل، اجزای یکسان و مکانیسم عمل مشابهی دارند. بنابراین دلایل ایجاد مشکل در این دستگاه‌ها تقریبا مشابه است.  طراحان و تولیدکنندگان ماشین لباسشویی، با تغییر مداوم در اشکال و اجزاء داخلی دستگاه تولیدات خود را به گونه‌ای ارتقا می‌دهند تا پاسخگوی نیاز مصرف‌کنندگان باشد. برخی از مشکلات ماشین لباسشویی ساده است و رفع آن‌ها نیاز به تعمیرکار حرفه‌ای ندارد. اما همانطور که قبلا اشاره شد در بسیاری از موارد، عیب‌یابی و تعمیر ماشین لباسشویی نیازمند داشتن تخصص در این زمینه است که برای رفع آنها توصیه می‌شود حتما با متخصص در تماس باشید. شرکت تکنو‌تعمیر با داشتن
کارشناسان مجرب و کارآزموده آماده‌ی خدمت‌رسانی به همه‌ی مشتریان در اقصی نقاط تهران می‌باشد.

مشکلات رایج ماشین لباسشویی و علت ایجاد آن 

ماشین‌های لباسشویی بخاطر کاربردی که دارند قطعا دستگاه‌های سخت و محکمی هستند، اما مانند سایر تجهیزات برقی در برابر خرابی مصون نیستند. در ادامه تعدادی از مشکلات رایج ماشین لباسشویی که تعمیر آنها عموما به تخصص بالا یا حضور یک تعمیرکار نیاز ندارد را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

پرش به اطراف
اکثر ماشین‌های لباسشویی تا حدی لرزش دارند اما گاهی ممکن است این لرزش به حدی شود که دستگاه از جایگاه خود خارج شده و دچار پرش شود. جدا نشدن کمک فنر‌ها از شاسی دستگاه یا تراز نبودن جای دستگاه می‌تواند علت اصلی این اتفاق است.

تخلیه نشدن آب از ماشین لباسشویی
انسداد فیلتر دستگاه و یا خرابی پمپ منجر می‌شود تا بعد از اتمام کار ماشین لباسشویی، آب از دستگاه تخلیه نشود. در این صورت اولین کاری که باید انجام دهید تخلیه‌ی دستی آب است؛ شلنگ تخلیه را بیرون کشیده و داخل سطل قرار دهید تا تخلیه شود.

بوی بد لباس‌ها
شستشو با دمای پایین و مواد شوینده بیولوژیکی، باعث رشد باکتری و یا حتی قارچ در دستگاه می‌شود. برای برطرف کردن این مشکل دستگاه را بدون لباس در حالت شستشو با آب گرم قرار دهید و همیشه بعد از شستشو درب ماشین را برای مدتی باز بگذارید تا در معرض هوا قرار گیرد.

عدم روشن شدن دستگاه
یکی از دلایل روشن نشدن دستگاه عدم اتصال جریان برق به ماشین لباسشویی است. ابتدا اطمینان حاصل کنید که سیم برق دستگاه به پریز متصل است و یا در این سیم برق که به دستگاه متصل شده برق جریان دارد.
از دیگر دلایل روشن نشدن دستگاه می‌توان به خراب بودن سوئیچ درب اشاره کرد که باعث بسته نشدن درب و در نتیجه روشن نشدن آن می‌شود.

برق داشتن بدنه ماشین لباسشویی
برق داشتن بدنه ماشین لباسشویی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. از طرفی این مسئله‌ به قدری مهم است که تاکید می‌شود تا حتما افراد آگاه با مسائل ایمنی سراغ آن بروند. اتصالی داشتن سیستم برق کشی، موتور سوخته و اتصال آن با بدنه دستگاه، نشت برق یکی از قطعات الکتریکی مثل خازن پارازیت گیر، سیم کشی خراب، متصل نبودن سیم ارت به دستگاه و لولای شکسته درب می‌تواند از علت‌های برق داشتن بدنه ماشین لباسشویی باشد.

سروصدای بلند و ناهنجار ماشین لباسشویی
گاهی اتفاق می‌افتد که از ماشین لباسشویی حین کار صداهای غیر عادی به گوش برسد. این مورد یکی از خطاهای رایج در ماشین لباسشویی است که برخلاف ظاهری ساده‌، راه حل آسانی ندارد. اما صدای بلند و ناهنجار ماشین لباسشویی ناشی از چیست؟! دلایل مختلفی می‌تواند باعث ایجاد صدای ناهنجار در دستگاه شود که برخی از این دلایل توسط کاربر رفع می‌شود اما برخی دیگر نیازمند کمک یک سرویسکار است. وجود اجسام خارجی در دیگ، وجود لباس بیش از حد، خرابی پمپ، خرابی بالشتک ماشین لباسشویی، خرابی کمک فنر، خرابی تسمه و شکستن بلبرینگ از دلایل صدای ناهنجار و بلند دستگاه می‌باشد.

راهنمای ساده و کاربردی تعمیرات ماشین لباسشویی

از آنجا که ماشین لباسشویی یکی از لوازم مهم منزل به شمار می‌رود، داشتن دانش و تجربه‌ی تعمیر و رفع عیب هرچند ابتدایی در این خصوص از اهمیت بالایی برخوردار است . در ادامه برخی از مشکلات احتمالی دستگاه، علت و راه‌حل‌های آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم. چنانچه با هر یک از مشکلات زیر را در دستگاه خود مواجه شدید، می‌توانید قبل از تماس با تعمیرکار، آن را چک نموده و اقداماتی را انجام دهید.

بعد از زدن کلید روشن و خاموش دستگاه روشن نمی‌شود

  • دستگاه برق ندارد بنابراین پریز دستگاه نیاز به تعمیر یا تعویض دارد.
  • سیم کابل رابط معیوب است، و باید تعویض شود.
  • کلید روشن و خاموش خراب است.
  • میکروسوئیچ خراب است، سیم‌ها را از میکروسوئیچ باز کنید و توسط اهم‌متر قطع و وصل اهرم دستی آن، وضعیت پلاتین‌های آن را مورد آزمایش قرار دهید.

اگر چراغ ماشین لباسشویی روشن است ولی کار نمی‌کند

  • موتور تایمر معیوب است. ابتدا سیم‌‌های موتور تایمر را باز کنید و آن را مستقیم به برق بزنید اگر موتور کار نکرد لازم است تعویض شود.
  • چرخ دنده‌ها خراب شده‌اند و لازم است تعویض شوند.

اگر دستگاه روشن است اما آب وارد دیگ ماشین لباسشویی نمی‌شود

  • ورودی شیر آب بسته است، اگر آب در لوله‌کشی منزل وجود دارد، باید با تعمیرکار تماس بگیرید تا ورودی و لوله‌های آب ماشین لباسشویی را تعمیر یا تعویض کند.
  • فیلتر ورودی شیر الکتریکی کثیف شده است بنابراین شیر آب تغذیه را ببندید و شلنگ ورودی از شیر الکتریکی را باز کنید و اگر توری شیر کثیف شده است، آن را تمیز کنید.
  • شیر برقی خراب است. برای تست شیر الکتریکی اولین گام این است که دستگاه را کاملا  از برق بکشید و سیم‌های روی شیر برقی را جدا کنید. سپس همانطور که شیر باز است با یک سیم تست معمولی برق ۲۲۰ ولت را مستقیم به کنتاکت‌های شیر الکتریکی وصل کنید، اگر آب وارد ماشین لباسشویی نشد باید شیر الکتریکی را عوض کنید.
  • هیدرواستات خراب است، هیدرواستات را با دمیدن در لوله ورودی آن، مورد بررسی قرار دهید. در صورت عدم رفع عیب هیدرواستات را تعویض کنید.
  • تایمر خراب است، اتصال شیر به تایمر را بررسی کنید.

ماشین لباسشویی خاموش است ولی آب وارد مخزن می‌شود

  • شیر الکتریکی خراب است. در این حالت خرابی شیر الکتریکی مربوط به قسمت مکانیکی آن است. باید لاستیک سر اهرم فنر، سوراخ شدن لاستیک یا دیافراگم شیر را مورد بررسی قرار داد و در صورت عدم رفع عیب آن را تعویض کنید.

آب از ماشین لباسشویی خارج می‌شود

  • لاستیک دور درب سوراخ شده است.
  • مخزن سوراخ است که باید تعمیر یا تعویض شود.
  • اتصال شلنگ ورودی به شیر الکتریکی درست برقرار نشده است.
  • لوله خرطومی مخزن به پمپ سوراخ شده است.
  • شلنگ خروجی سوراخ شده است و باید تعویض شود.

آب توسط ماشین لباسشویی گرم نمی‌شود

  • ترموستات تنظیم نیست.
  • ترموستات خراب است و باید تعویض شود.
  • المنت خراب است و باید تعویض شود و برای نصب المنت یا هیتر جدید از چسب مخصوص برای آب‌بندی لاستیک استفاده کنید.
  • سیم رابط تایمر به المنت قطع است و باید تعویض شود.
  • پلاتین تایمر مربوط به المنت خراب است و باید تعویض شود.

بعد از آبگیری، موتور چند لحظه کار می کند و سپس از کار می‌افتد

  • خازن موتور خراب است و باید تعویض شود.
  • موتور نیم‌سوز شده است و باید سیم پیچ موتور را تعویض کنید.
  • بار ماشین لباسشویی زیاد است.
  • تسمه سفت بسته شده است و باید رگلاژ شود.

ماشین لباسشویی به طور کامل آبگیری می کند و صدای کار موتور شنیده می‌شود اما مخزن شستشو نمی‌چرخد.

  • ممکن است تسمه پاره شده باشد.

ماشین لباسشویی ضمن آبکشی شدیدا می‌لرزد

  • کمک فنرهای لباسشویی خراب است و باید تعویض شود.
  • شفت و بلبرینگ خراب است که باید توسط فنی کار ماهر تعویض شود.
  • تسمه خراب است و باید تعویض شود.
  • ماشین لباسشویی تراز نیست.

۸ نکته کلیدی در نگهداری ماشین لباسشویی و سرویس آن

این موضوع که هر وسیله‌ای امکان مستهلک و خراب شدن را دارد درست است، اما می‌توان با استفاده و نگهداری درست و سرویس به موقع این احتمال را تا حد زیادی کاهش داد. نکته کلیدی در تعمیر و نگهداری ماشین لباسشویی این است که بهتر است هر ۳ تا ۶ ماه ماشین لباسشویی را سرویس کنید. این سرویس‌های دوره‌ای ضمن اینکه طول عمر دستگاه را افزایش می‌دهند، باعث می‌شود دستگاه دیرتر نیاز به تعمیر یا حتی تعویض پیدا کند.

ماشین لباسشویی را بیشتر از ظرفیت با لباس پر نکنید

ماشین‌های لباسشویی ظرفیت‌های متفاوتی دارند که بر اساس وزن لباس‌های خشک تعیین می‌شود. اگر بیشتر از ظرفیت ماشین لباس وارد دستگاه کنیم، هنگام شستشو لباس‌‌ها مانند یک توپ بزرگ بهم چسبیده می‌چرخند و مانع شستشو و رسیدن آب و مایع لباسشویی به تمام لباس‌ها می‌شود. ضمن اینکه ممکن است دستگاه نیز با مشکل روبرو شود.

ماشین لباسشویی را با آب داغ شستشو دهید

برای جلوگیری از رسوب و آلودگی دستگاه و همچنین تمیز ماندن آن، بهتر است هرچند وقت یک بار دستگاه را بدون لباس با آب داغ و مواد شوینده روشن کنید. این کار داخل ماشین لباسشویی را تمیز و از رشد قارچ و باکتری جلوگیری می‌کند.

محفظه کشویی مواد شوینده را تمیز کنید

اگر پودر لباسشویی مدت زیادی در محفظه کشویی بماند، می‌تواند باعث تشکیل رسوبات و مواد سخت شود که لوله ها را مسدود می‌کند. بنابراین بهتر است همیشه بعد از اتمام کار این محفظه را شسته و تمیز کنید.

فیلترهای آب ماشین لباسشویی را تمیز کنید

شستشو و تعویض دوره‌ای فیلترهای آب دستگاه، از ورود گرد و خاک و سایر آلودگی‌ها به دستگاه جلوگیری می‌کند. جایگاه فیلترها در دستگاه بسته به نوع و برند ماشین لباسشویی مختلف است.

ماشین لباسشویی را نزدیک سینک یا داخل حمام قرار ندهید

رسیدن رطوبت به بدنه دستگاه می‌تواند موجب اتصال در سیستم برق‌کشی شود در نتیجه بدنه ماشین لباسشویی برق پیدا می کند.

از برنامه‌ای با حرارت بالا، کمتر برای آبکشی استفاده کنید

قرار دادن مداوم درجه حرارت دستگاه روی اعداد بالا، مصرف انرژی را افزایش می‌دهد که در پی این رخداد طول عمر دستگاه کم می‌شود. بنابراین سعی کنید لباس‌هایی را که نیازی به آب داغ ندارند، با درجه حرارت پایین آبکشی کنید تا از بالا رفتن مصرف انرژی و هزینه برق جلوگیری کنید.

دستگاه را درست تنظیم کنید

بهترین حالت برای شستشوی لباس این است که متناسب با نوع پارچه و میزان چرک بودن البسه تنظیمات درستی را انتخاب کنید. گاهی تنظیمات اشتباه به دستگاه آسیب‌هایی را وارد می‌کند یا باعث تکان خوردن شدید و تولید سر و صداهای غیرعادی می‌شود.

ماشین لباسشویی را جرم گیری و رسوب زدایی کنید

بعد از مدتی استفاده از ماشین لباسشویی، ممکن است متوجه شوید دیگر لباس‌ها مثل روز اول تمیز نمی‌شوند. در چنین مواقعی ممکن است رسوبات موجود در لوله و سایر قطعات ماشین لباسشویی که با آب سروکار دارند، راندمان دستگاه را پایین آورده باشند. در این صورت برای رفع مشکل می‌توانید از کارشناسان و تعمیرکاران خبره و آگاه کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *