آب‌گرم‌کن

بررسی مهم‌ترین دلایل کم شدن فشار آب در آبگرمکن

technotamir.com - reducing-water-heater-pressure

آبگرمکن یکی از لوازم پرکاربرد منزل است که وجود هرگونه اختلال در آن می‌تواند مشکل ساز باشد. یکی از رایج‌ترین مشکلاتی که ممکن است این سیستم با آن روبه‌رو باشد، کم بودن فشار آب گرم می‌باشد. این مشکل برای کسانی که در طبقات بالاتر ساختمان زندگی می‌کنند شدیدتر است. فشار آب در واقع به همان سرعت جریان آب در لوله‌های ساختمان گفته می‌شود که به شیرآلات و دوش حمام انتقال می‌یابد و از آن خارج می‌شود. گاهی تشخیص کم بودن فشار آب برای کسانی که به آن فشار عادت کرده‌اند، دشوار است. 

 

»»» تعمیر و سرویس آبگرمکن

 

چه عواملی در افت فشار آب آبگرمکن دیواری نقش دارند؟

نحوه‌ی عملکرد آبگرمکن به این صورت است که زمانی که شما شیر آب گرم را باز می‌کنید، آب سرد وارد آبگرمکن می‌شود و آبگرمکن با استفاده از منابع خود دمای آب را افزایش داده و به سمت شیر‌آلات منزل هدایت می‌کند. اگر مشکلی وجود داشته باشد، شما متوجه می‌شوید که هنگام باز کردن شیر آب، فشار آب کم است یا آب، گرم نمی‌شود. برای تشخیص کم بودن فشار آب در منزل می توان از یک پارچ و کرنومتر استفاده کرد. برای این‌کار پارچ را زیر شیر آب گذاشته و در حالی که شیر آب باز است با کرنومتر زمان بگیرید. به طور استاندارد در ۱ دقیقه باید حدود ۱۰ تا ۱۵ لیتر آب از شیر وارد پارچ شود. با کرنومتر ۶ ثانیه صبر کنید اگر مقدار آب خارج شده از شیر در این زمان کمتر از ۱ لیتر باشد، شما با مشکل فشار آب روبرو هستید. برخی از دلایل پایین آمدن فشار آب در ادامه بررسی شده است:

 

  • گرفتگی در مسیر آب ورودی به آبگرمکن

آب سرد در واقع تغذیه‌ی آب سیستم است، وجود هرگونه مشکل در ورود این آب به آبگرمکن می‌تواند علت کمبود فشار آب گرم باشد. گاهی ممکن است با جرم یا مواد خارجی دچار گرفتگی شده باشد. برای اطمینان از این موضوع ورودی آب سرد را با دقت بررسی کنید. شیر تخلیه‌ی آبگرمکن را باز کنید اگر آب به راحتی از این محل عبور کرد، گرفتگی و رسوبی در ورودی آب سرد به سیستم وجود ندارد.

  • رسوب در مبدل آبگرمکن

کوچک بودن مبدل آبگرمکن دیواری و قطر کم لوله‌های آن باعث شده این قطعه محلی مناسب برای تجمع انواع رسوبات باشد. اگر محل زندگی شما دارای آب سخت باشد، احتمال تجمع رسوبات بیشتر می‌شود. برای بررسی مبدل نیاز به باز کردن دستگاه نیست. کافی است نزدیکترین شیر آب گرم به آبگرمکن را باز کنید در یک لیوار بریزید، اگر آب زرد رنگ و بد بو بود به این معنی است مبدل رسوب گرفته است. 

  • مشکل در فیلتر آبگرمکن

آب سخت برخی مناطق باعث شده است که در مسیر ورودی لوله‌ی آب سرد از فیلتر استفاده شود. این فیلتر وظیفه‌ی جلوگیری از ورود مواد سخت آب که موجب جرم گرفتگی در مسیر لوله‌های آبگرمکن می‌شوند، را برعهده دارد. جرم گرفتگی در لوله‌های آبگرمکن کاهش فشار آب گرم را در پی دارد. برای جلوگیری از این مشکل باید هر ماه فیلتر تمیز شود.

  • وجود مشکل در لوله‌کشی آب گرم ساختمان

اگر بعد از بررسی موارد گفته شده متوجه شدید که مشکل در آن قطعات نیست، لازم است لوله‌کشی آب گرم ساختمان را بررسی کنید. جنس لوله‌ها در ساختمان فلزی است که به مرور زمان دچار زنگ‌زدگی و پوسیدگی می‌شوند که تجمع رسوبات را در پی دارد. در لوله‌کشی آبگرم به دلیل عبور آب گرم سرعت فرسایش بالاتر و بیشتر از لوله‌هایی است که حامل آب سرد هستند. وجود افت فشار در برخی از شیر‌های آب گرم نشانه‌ی رسوب گرفتگی لوله‌ها است.

در کنار مواردی که در بالا ذکر شد عوامل دیگری نیز وجود دارند که علاوه بر اختلال در عملکردهای جدی دستگاه، گاهی ممکن است پیامدهایی مثل کم فشار شدن آب گرم داشته باشند. این عوامل عبارتند از:

  • سوراخ شدن مبدل حرارتی
  • وجود نشتی در مدار
  • خراب شدن شیر پر‌کن
  • عدم نصب صحیح
  • هوا گرفتن منبع انبساط

 

راه‌های موثر برای افزایش فشار آب در آبگرمکن کدام است؟ 

کم بودن فشار آب گرم در منازل از جمله مشکلات اساسی به شمار می رود که نباید نادیده گرفته شود. نبود آب گرم برای شستشو و حمام مشکلی نیست که بتوان به راحتی از آن گذشت. با رعایت برخی نکات می‌توان فشار آب گرم را افزایش داد:

  1. قبل از خرید از یک کارشناس ماهر در این زمینه کمک بخواهید تا با بررسی وضعیت دودکش و لوله‌کشی آب ساختمان بهترین نوع آبگرمکن را برای شما مشخص کند.
  2. هنگام خرید آبگرمکن سعی کنید آبگرمکن‌های دیواری کم فشار را خریداری کنید. چرا که این آبگرمکن‌ها حتی با فشار کم هم قادر به گرم کردن آب باشد.
  3. طول عمر مفید لوله‌کشی‌های آبگرمکن را در نظر داشته باشید و قبل از پوسیدن لوله‌ها آن‌ها را تعویض کنید.
  4. اگر در محل زندگی شما سختی آب بالا است، سالی یکبار سیستم را رسوب‌زدایی کنید.
  5. فیلتر آبگرمکن خود را به طور مرتب تمیز و رسوب‌زدایی کنید.
  6. نصب پمپ آب مخصوص آبگرمکن به دستگاه کمک می‌کند که فشار را در همه شرایط به طور متناسب تنظیم کند.
  7. سرویس دوره‌ای علاوه بر افزایش طول عمر قطعات، از بروز هرگونه اختلال و آسیب جدی جلوگیری می‌کند.

 

تکنوتعمیر چه خدماتی در جهت رفع مشکل افت فشار در آبگرمکن دیواری ارائه می‌دهد؟

همانطور که قبلا اشاره کردیم آبگرمکن از جمله لوازم ضروری و پرکاربرد در منزل است که برای سیستم آبرسانی در مواردی که نیازمند آب گرم هستند، اهمیت دارد. بنابراین اطمینان از عملکرد صحیح آن مخصوصا در فصل سرما بسیار پر اهمیت می‌باشد. خرید آبگرمکن مناسب، انجام سرویس‌های دوره‌ای، انجام تعمیرات به موقع می‌تواند از بروز مشکلات جدی برای دستگاه جلوگیری کند. 

مجموعه فنی تخصصی تکنوتعمیر با ۱۵ سال سابقه در امر تعمیرات و سرویس انواع آبگرمکن‌ها در خدمت شما می‌باشد. کادر مجرب و کارشناسان این کلینیک تخصصی با ارائه انواع خدمات از جمله مشاوره جهت خرید بهترین نوع آبگرمکن و قطعات آن، انجام انواع سرویس و تعمیرات در محل، تعویض قطعات، عیب‌یابی و رفع ایراد در دستگاه، رفع افت فشار آب در دستگاه و… به صورت تمام وقت پاسخگوی مشکلات شما هستند. خدمات این شرکت به صورت شبانه‌روزی و در تمام ایام سال حتی روزهای تعطیل ارائه می‌شود. برخی از اقدامات این شرکت در زمینه‌ تعمیرات آبگرمکن عبارتند از:

  • رسوب‌زدایی
  • تعمیر انواع آبگرمکن دیواری، مخزنی، گازی، برقی و…
  • جرم‌گیری انواع آبگرمکن
  • رفع افت فشار آب
  • جوشکاری مخزن
  • تعویض شیر آبگرمکن
  • رفع نشتی
  • تعویض و تعمیر مخزن
  • هواگیری آبگرمکن دیواری
  • تعمیر الکتروفن 
  • رفع صدای غیرمتعارف

 

»»» تعمیر و سرویس آبگرمکن در تهران

 

سوالات متداول پیرامون دلایل کم شدن فشار آب در آبگرمکن

دلایل اصلی کاهش فشار آب گرم در آبگرمکن چیست؟

رسوب گرفتن لوله‌کشی، جرم گرفتن فیلتر‌ها و مبدل از جمله دلایل اصلی در افت فشار آب گرم آبگرمکن در منازل به شمار می‌روند.

 

 آیا می‌توان فشار آب گرم را در منزل افزایش داد؟

بله، با رعایت برخی نکات حین خرید آبگرمکن، انجام سرویس‌های دوره‌ای و به موقع دستگاه، تمیز کردن فیلتر از جمله راهکار‌هایی هستند که می‌توان برای افزایش فشار آب از آن‌ها استفاده کرد.

 

ارائه‌ی خدمات تکنوتعمیر در زمینه‌ی رفع افت فشار آبگرمکن به چه صورت است؟

کارشناسان تکنو تعمیر به صورت تمام وقت و ۲۴ ساعت شبانه‌روز و همچنین در تمام ایام سال حتی روزهای تعطیل آماده خدمت رسانی به شما مشتریان گرانقدر می باشند.

 

چگونه می‌توانیم افت فشار آب در منزل را بدون کمک کارشناسان تشخیص دهیم؟

 برای تشخیص کم بودن فشار آب در منزل می توان از یک پارچ و کرنومتر استفاده کرد. برای این‌کار پارچ را زیر شیر آب گذاشته و در حالی که شیر آب باز است با کرنومتر زمان بگیرید. به طور استاندارد در ۱ دقیقه باید حدود ۱۰ تا ۱۵ لیتر آب از شیر وارد پارچ شود. با کرنومتر ۶ ثانیه صبر کنید اگر مقدار آب خارج شده از شیر در این زمان کمتر از ۱ لیتر باشد، شما با مشکل فشار آب روبرو هستید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *