موتورخانه

تنظیم زمستانه و تابستانه درجه‌ی موتورخانه با ترموستات

تکنو‌تعمیر - تنظیم زمستانه و تابستانه درجه موتورخانه

یکی از معضل‌های اصلی ساختمان‌هایی که در آن از سیستم موتورخانه برای گرم کردن استفاده می‌کنند، تنظیم درجه موتورخانه در فصل‌های سرد است. این که باید موتورخانه را روی چه درجه‌ای قراردهند تا مشکلی ایجاد نکند. یکی از بهترین و موثرترین روش‌ها برای تنظیم درجه‌ی موتورخانه استفاده از تروموستات است. تروموستات در سیستم‌های حرارت مرکزی برای تنظیم و کنترل درجه حرارت به کار می‌رود. ترموستات باعث می‌شود که آب مصرفی سرد نشود و آب گرم شده گرم باقی بماند. این کار هم باعث کاهش هزینه‌ها و هم باعث حفظ آرامش ساکنین می‌شود. بنابراین برای اینکه از خسارت‌های زیاد جلوگیری نمایید باید دمای دیگ و پمپ سیستم موتورخانه را تنظیم کنید.

 

»»» تعمیر و سرویس موتورخانه

 

تنظیم زمستانه و تابستانه درجه موتورخانه

تنطیم دمای آب در تابستان و زمستان معمولا توسط سیستم موتورخانه‌ها صورت می‌پذیرد. قبل از هر چیزی توجه به این نکته ضرورت دارد که اختلاف دمای آبی که وارد رادیاتور می‌شود با محیطی که رادیاتور در آن واقع است باید چیزی در حدود ۶۰ درجه‌ی سانتی‌گراد باشد. الته در اقلیم‌های متفاوت این استاندارد هم متفاوت می‌باشد.

تنظیم دمای موتورخانه با شیرهای ترموستات انجام می‌شود. بنابراین چنانچه رادیاتورها مجهز به شیر ترموستات نباشند، در درجه‌ی اول باید آن‌ها را با این شیر تجهیز نمود. در غیر این صورت باید به صورت دستی اقدام به تنظیم آن نمایید. به این صورت که شب‌هنگام آن را خاموش نموده و صبح زود مجدد روشن نمایید. (البته به غیر از شب‌های سرد زمستان)

عایق‌بندی موتورخانه و شوفاژ به شدت دمای تنظیم آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به همین منظور توصیه می‌شود که عایق‌کاری این تجهیزات را قبل از اینکه به تنظیم دمایی آن بپردازید، با دعوت از سرویسکاران ماهر جدی بگیرید.

نکات مهم در خصوص دمای موتورخانه در زمستان

ترموستات دیگ موتورخانه در زمستان باید روی بازه‌ی دمایی ۶۵ تا ۷۰ درجه‌ی سانتی‌گراد تنظیم گردد.

در صورتی که متوجه سرد شدن شوفاژ رادیاتور خود شده‌اید به احتمال زیاد شعله مشعل خاموش شده است. در این‌گونه مواقع باید رله مشعل را بررسی کنیم. اگر ایراد از رله مشعل باشد، چراغ هشدار روشن می‌شود. برای تنظیم باید دکمه‌ی Reset را فشرده تا مشعل خاموش شود. پس از مدتی مشعل به صورت اتوماتیک روشن می‌شود و دیگ مجددا گرم خواهد شد.

موضوع دیگری که رعایت آن مهم است کار گذاشتن یک پمپ سیرکوله خطی مجزا بین دیگ و منبع تولید آب گرم، بین مسیر رفت و برگشت آب است. این امر برای بهره‌برداری از آب گرم در فصول گرم سال است.

نکته‌ی مهم دیگر این است که شیر فلکه لوله‌ی انشعابی در فصل زمستان باید در حالت باز قرار گیرد.

 

نکات مهم در خصوص دمای موتورخانه در تابستان

دمای ترموستات دیگ موتورخانه در تابستان، باید روی رنج دمایی ۵۰ تا ۵۵ درجه‌ی سانتی‌گراد تنظیم گردد.

به طور کلی در موتورخانه یا از منبع آب گرم کویلی استفاده می‌شود یا فقط از منبع دوجداره استفاده می‌شود. در صورتی که منبع آب گرم کویلی نباشد، موتورخانه به صورت ترموسیفون شروع به گرم کردن آب می‌نماید. بنابراین در تابستان نیاز به گرم کردن پمپ سیرکولاتور نیست.

تنظیم دمای دیگ‌های موتورخانه در فصل سرما

بهترین درجه شوفاژ برای فصل پاییز بین 60 تا 65 درجه است و پیشنهاد می‌شود که روی این درجه‌ها تنظیم کنید. دمای پمپ سیرکولاتور باید بین 10 الی 15 درجه پایین تر از دیگ تنظیم شود. 

در فصل زمستان پیشنهاد می‌شود که دمای شوفاژ را بین 75 تا 85 نظیم کنید و همانظور که ذکر شد، دمای پمپ سیرکولاتور باید بین 10 الی 15 درجه پایین تر از دیگ تنظیم شود. اگر در فصل زمستان زمان زیادی صرف گرم شدن آب می‌شود این به این معناست که پمپ سیرکولاتور شما خراب است و باید تعویض یا تعمیر شود. 

توجه کنید که قبل از فصل سرما کارهایی مثل تمیزکاری دیگ دودکش، بررسی منبع دو جداره آب‌گرم و منبع کویلی آب‌گرم و بررسی عایق کاری لوله‌های بیرونی از اساسی‌ترین کارهایی هستند که قبل از شروع فصل سرما باید برای آن اقدام کنید. پیشنهاد می‌کنیم قبل از اینکه فصل سرما شروع شود با کارشناس‌های تکنو تعمیر برای سرویس و بررسی موتورخانه‌ی خود تماس بگیرید تا از مشکلات آینده جلوگیری کنید.

 

هوشمندسازی موتورخانه؛ راهی برای تنظیم دمای آن

یکی از روش‌های مناسب برای تنظیم دمای موتورخانه در فصل‌های سرد هوشمندسازی آن است. هوشمندسازی موتورخانه فرآیندی است که در آن با کنترل مشعل‌ها و پمپ‌ها بهینه‌سازی مصرف انرژی صورت می‌گیرد. در واقع هوشمندسازی موتورخانه و تغییر موتورخانه‌های قدیمی به سیستم هوشمند، یکی از راه‌های جلوگیری از اتلاف انرژی و مصرف بی‌رویه آن است. هوشمند سازی است که در کاهش هزینه‌ها هم تاثیر بسیاری دارد. هوشمند سازی موتورخانه مزایای بسیار زیادی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم. 

 

مزایای کنترل هوشمند موتورخانه 

  • دارای قابلیت برنامه‌ریزی به صورت روزانه، هفتگی و سالیانه
  • کنترل حداقل و حداکثر دمای دیگ و آب گرم مصرفی به صورت مجزا
  • قابلیت اتصال به کلیه بویلرهای گازی و گازوئیلی­، پانل‌های خورشیدی، پمپ‌های حرارتی
  • قابلیت تغییر حالت کنترلی از اتوماتیک به دستی
  • جلوگیری از یخ‌زدگی در ساعات خاموش پمپ سیرکولاسیون
  • هزینه مناسب و بازگشت سرمایه در مدت کوتاه
  • تامین آبگرم مصرفی با وجود افزایش مصرف در تمام طول هفته
  • دارای نمایشگر گرافیکی

 

راهکارهای عملی برای جلوگیری از تاثیرات نامناسب تغییرات فصلی بر موتورخانه

  •  عایق‌کاری دیگ، منبه آب گرم، منبع انبساط باز و لوله‌ها با پشم سنگبه همراه ماستیک و کرباس و رنگ
  • اسیدشویی کویل و مخزن کویل آب گرم
  • شستشوی جداره‌ی داخلی دیگ و پره‌های آن
  • کنترل ترموستات و در صورت لزوم تعویض آن
  • تنظیم دمای ترموستات متناسب با تغییر فصل
  • روغن‌کاری پمپ سیرکوله و در صورت لزوم تعویض آن جهت اطمینان از درست کار کردن پمپ
  • تمیزکاری دودکش و بازرسی اجزای موتورخانه
  • راه‌اندازی سیستم کنترل هوشمند موتورخانه به منظور کنترل تغییرات دمایی

 

معرفی انواع حسگرهای دمایی موتورخانه

در موتورخانه‌‌ها پمپ مانند مشعل به شیوه ترموستاتیک کار می‌کند. پمپ‌ها مستقل از شرایط فیزیکی ساختمان، شرایط آب و هوایی، کارکرد مشعل و نیاز واقعی ساختمان، همواره به صورت استاتیکی کنترل می‌شوند. یکی از مهمترین پارامتر‌های پمپ آب میزان اختلاف دمایی است که پمپ تا زمان اختلاف درجه حرارت پر حال کار کردن است. این اختلاف درجه حرارت مابین دو دمای رفت و برگشت آب گرم است. 

قطع در نقطه‌ دمایی معین روی ترموستات تنظیم می‌شود. ترموستات، حسگر دمایی موتورخانه است. در ادامه به انواع این حسگرها و نحوه‌ی کار با آن‌ها به طور مختصر اشاره شده است.

ترموستات جداری یا آکوستات جداری

این ترموستات جهت فرمان دادن به پمپ سیرکوله نصب می‌شود و معمولا در ۱۰ درجه‌ی سانتی‌گراد پایین‌تر از دمای ترموستات دیگ تنظیم می‌شود.

ترموستات دیگ یا آکوستات مستغرق

درجه‌ی حرارت مایعات با این ترموستات تنظیم می‌شود.

ترموستات حد یا اکوستات حد

گاهی اوقات شرایطی پیش می‌آید که آکوستات دیگ خراب می‌شود و از کار می‌افتد. در این شرایط با افزایش درجه حرارت، آب به جوش می‌آید و مشکلاتی به بار می‌آورد. برای جلوگیری از بروز چنین وضعیتی ترموستات حد روی دیگ نصب می‌شود که درجه‌ی تنظیم آن بالاتر از ترموستات دیگ است.

 

حال که اهمیت تنظیم دما و درجه‌ی دیگ موتورخانه را دانستید ضمن اینکه در زمان مناسب اقدام به تنظیم آن می‌نمايید باید از تعمیرکاران معتبری که اقدامات را به بهترین شکل انجام می‌دهند درخواست کمک کنید. زیرا استخدام افراد مبتدی برای این کار ممکن شما متحمل خسارات بیشتری نماید. تیم مجرب و کارآزموده‌ی تکنو‌تعمیر با تجربه‌ی ۱۵ ساله در زمینه‌ی تعمیرات و تاسیسات ساختمان از جمله تجهیزات مربوط به موتورخانه و شوفاژ، آماده‌ی ارائه‌ی خدمات باکیفیت به شتریان در هر ساعتی از شبانه‌روز می‌باشد.

 

»»» تعمیر و سرویس موتورخانه در تهران 

 

✅ پرسش‌های پرتکرار درمورد تنظیم درجه موتورخانه در زمستان ✅

درجه موتورخانه در فصل پاییز باید چقدر باشد؟ 

✔ بهترین درجه شوفاژ برای فصل پاییز بین 60 تا 65 درجه است و پیشنهاد می‌شود که روی این درجه‌ها تنظیم کنید. دمای پمپ سیرکولاتور باید بین 10 الی 15 درجه پایین تر از دیگ تنظیم شود. 

✅ درجه موتورخانه در فصل زمستان باید چقدر باشد؟ 

✔ در فصل زمستان پیشنهاد می‌شود که دمای شوفاژ را بین 75 تا 85 نظیم کنید و همانظور که ذکر شد، دمای پمپ سیرکولاتور باید بین 10 الی 15 درجه پایین تر از دیگ تنظیم شود. اگر در فصل زمستان زمان زیادی صرف گرم شدن آب می‌شود این به این معناست که پمپ سیرکولاتور شما خراب است و باید تعویض یا تعمیر شود. 

✅ بهترین زمان برای سرویس موتورخانه چه زمانی است؟ 

✔ قبل از راه اندازی شوفاژ باید  شوفاژ و موتورخانه را یک بار سرویس کنید. از آنجا که برای سرویس موتورخانه در فصل سرما برای مدتی باید موتورخانه را از کار بی‌اندازید، پیشنهاد می‌کنیم که قبل از شروع فصل سرما اقدام به سرویس موتورخانه خود کنید.

✅ هوشمند سازی موتورخانه چه خاصیتی دارد؟

✔ هوشمند سازی موتورخانه باعث کاهش مصرف آب و گاز می‌شود همچنین در صورت پیش آمدن مشکل به شما اطلاع می‌دهد و عیب‌یابی در آن آسان‌تر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *