بخاری

چرا شمعک بخاری روشن نمی‌ماند؟ [علت روشن نشدن بخاری گازی بعد از شمعک چیست؟ ]

تکنوتعمیر - علت روشن نشدن شمعک بخاری گازی

سیستم‌های گرمایشی نقشی مهمی در منازل و دفاتر ایفا می‌کنند و حضورشان الزامی می‌باشد. این سیستم‌ها انواع مختلفی دارند. یکی از آن‌ها بخاری می‌باشد. بخاری به نوبه‌ی خود به انوع مختلفی اعم از بخاری برقی، گازی، هیزمی و… تقسیم می‌شود. بخاری گازی به عنوان یکی از وسایل گرمایشی تقریبا مدرن، امروزه در اکثر منازل و دفاتر دیده می‌شود. خرابی بخاری گازی معمولا یکی از مشکلات اساسی در فصل‌های سرد سال محسوب می‌شود. مشکلاتی که در این نوع از بخاری‌ها ممکن است رخ دهد، می تواند به دلایل مختلفی از جمله نصب آن مربوط باشد. از این‌رو باید از ابتدای کار توجه ویژه‌ای به آن داشت چرا که بروز مشکل در آن علاوه بر دردسرساز بودن در فصل سرما می‌تواند خطرات جانی هم داشته باشد.

اجزا بخاری گازی

بخاری گازی در طرح‌های مختلفی طراحی می‌شوند اما نحوه‌ی استفاده از هر نوع از بخاری‌های گازی یکسان بوده و روند تعمیر و سرویس بخاری در هر نوع و برند نیز تاحدودی مشابه است. قبل از آن‌که علت خاموش شدن شمعک بخاری گازی را مورد بررسی قرار دهیم، لازم است با بخش‌های مختلف آن آشنا شوید.

  • بدنه اصلی: بدنه اصلی بخاری همان ظاهر بیرونی آن است، بدنه بخاری از فولاد با پوشش لعاب‌کاری و رنگ‌کاری تهیه می‌شود.
  • کوره: بخش کوره بخاری از ورق فولاد و لعاب‌کاری مخصوصی ساخته شده که باعث افزایش دوام آن می‌شود. به کوره بخاری، محفظه احتراق نیز می‌گویند. فراموش نکنید که فرایند لعاب کاری جهت فراهم آوردن حرارت مطبوع و پیشگیری از زنگ زدگی آن ضروری می‌باشد.
  • مشعل (اجاق): به‌طور معمول برای ساخت مشعل از فولاد ضد زنگ استفاده می‌شود.
  • پیلوت (شمعک): این قطعه دارای کلاهکی است که لازم است گاز را در 3 جهت جرقه زن، ترموکوپل بخاری و مشعل اصلی هدایت کند.
  • جرقه‌زن: جرقه‌زن بخشی از بخاری است که مهم‌ترین وظیفه‌ی آن تولید کردن جرقه‌ی مصنوعی است.
  • ترموکوپل : مهم‌ترین وظیفه‌ی این قطعه قطع گاز در مواقع ضروری است. 
  • شیر کنترل (کاربراتور): این قسمت وظیفه کنترل سوخت و روشن بودن دائم شمعک را به عهده دارد.

روشن نشدن بخاری گازی

روشن نشدن بخاری گازی یکی از مشکلات رایج در این سیستم‌های گرمایشی است که ممکن در هر زمانی رخ دهد. البته این مشکل می‌تواند به علت خرابی هر یک از قطعات سیستم باشد. یکی از مهمترین قطعات در بخاری که می‌تواند باعث شود که بخاری گازی روشن نشود، ترموکوپل یا بویین بخاری است. به طور کلی ساز و کار این قطعه در این سیستم گرمایشی بسیار مهم است. ترموکوپل در بخاری گازی از دو فلز غیر هم‌جنس تشکیل شده است. این دو قطعه از یک طرف به هم متصل هستند و از سمت دیگر آزاد هستند. از این سر آزاد ترموکوپل برای تولید برق استفاده می‌شود. در زمان روشن کردن بخاری در صورتی که دکمه فرمان شمعک را می چرخانید و یا فشار می‌دهید گاز به قطعه نمی رسد و اینجاست که مشکل ترموکوپل مشخص می‌‌‌‌شود. 

 

علت روشن نشدن بخاری گازی

روشن نشدن بخاری گازی می‌تواند ناشی از دلایل گوناگونی باشد. خرابی اجزا و قطعات بخاری و نارسایی‌های متعدد از جمله‌ی این موارد به شمار می‌آیند. هر چند که در میان این موارد مشکلات مربوط به ترموکوپل و بوبین بخاری رایج‌تر از بقیه موارد است اما دلایل دیگری هم وجود دارد. از دیگر علت روشن نشدن بخاری گازی می‌توان به موارد زیر را برشمرد:

 

روشن نشدن بخاری گازی ناشی از جرقه نزدن فندک

در صورتی که جرقه‌زن یا فندک، حرارت اولیه لازم را نداشته باشد، اشتعال صورت نمی‌گیرد. از جمله دلایلی که باعث می‌شود فندک یا جرقه‌زن روشن نشود می‌توان به قطه ناگهانی گاز و عدم تنظیم پیچ‌ها در موقعیت حداقل و حداکثر اشاره کرد. در صورتی که قصد تعمیر فندک بخاری گازی را دارید باید بدانید:

۱) در صورتی که روشن نشدن فندک بخاری گازی ناشی از قطع گاز باشد باید صبر کرد و مجددا جرقه‌زن را تست نمود. اگر این بار هم روشن نشد باید با کبریت آن را روشن نمود.

۲) در صورتی که روشن نشدن فندک ناشی از عدم تنظیم پیچ‌ها باشد در درجه‌ی اول باید اقدام به سفت کردن و محکم کردن پیچ های بخاری نمود.

 

روشن نشدن بخاری گازی ناشی از انحراف نازل گاز

نازل گاز یکی از اجزای مهم و حیاتی بخاری محسوب می‌شود که وظیفه‌ی رساندن گاز به مشعل را برعهده دارد. در صورتی که نازل دچار انحراف شده باشد، این موضوع باعث می‌شود که گاز وارد مشعل نشود در نتیجه بخاری روشن نمی‌شود. در صورتی که انحراف نازل جزئی باشد هرچند امکان دارد شاهد روشن شدن بخاری باشبم اما احتمال خاموش شدن آن هم وجود دارد.

 

روشن نشدن بخاری گازی ناشی از خرابی بوبین

یکی از مهم‌ترین علت‌‌های روشن نشدن بخاری گازی نقص در سیستم بوبین آن است. علت روشن نماندن ترموکوپل یا بوبین، نرسیدن گاز به قطعه است. نشانه‌ی سالم بودن بوبین این است که با جریان الکتریسیته، سوپاپ در جای خود ثابت باقی می‌ماند. امام چنانچه بوبین خراب باشد سوپاپ از جای خود خارج می‌شود. در هر صورت برای تعمیر آن باید از یک تعمیرکار و متخصص کمک بگیرید.

علت روشن نشدن شمعک بخاری گازی

بیشترین دلیل روشن نشدن بخاری گازی مربوط به بخش شمعک این سیستم است. این مشکل در شمعک نیز مربوط به ترموکوپل و بویین می‌شود. در صورتی که این بخش خراب باشد نیاز به تعویض دارد. یکی از مشکلاتی که ترموکوپل می‌تواند بر یا شمعک به وجود آورد این است که به درستی در شعله قرار نگرفته باشد. در این شرایط بخاری گازی گاهی اوقات به صورت خود به خود خاموش می‌شود. علت روشن نماندن شمعک بخاری، تنظیم نبودن شعله‌ی شمعک و گرم نشدن ترموکوپل است. در این شرایط میزان الکتریسیته‌‌ی لازم در این بین تولید می شود که برای ترموکوپل کافی نیست. در واقع اگر سر ترموکوپل به درستی در شعله‌ی شمعک قرار نگیرد الکتریسیته‌ای که در آن تولید می‌شود به اندازه‌ای نیست که هسته‌ی بویین را در حالت جذب آن را نگه دارد. در این حالت هسته بویین بیرون می‌آید و باعث مسدود شدن مسیر گاز می‌شود و در این حال واضح است که بخری خاموش می‌شود. شرایط درست در این مورد این است که شعله‌ی شمعک را که بالاتر یا پایین‌تر از سر ترموکوپل قرار گرفته را مجددا در وضعیت اولیه قرار دهید در واقع به بیان ساده‌تر باید بگوییم که اگر در هنگامی که بخاری گازی را روشن می‌کنید که بعد از فشار دادن دکمه‌ی شمعک خاموش می گردد گاز به آن نمی‌رسد و این عیب از ترموکوپل بخاری می باشد. برای تعمیر شمعک بخاری گازی لازم است از تعمیرکاران با‌تجربه و ماهر در این زمینه کمک بگیرید.

 

نکات مربوط به نصب بخاری گازی

نصب درست و اصولی بخاری گازی می‌تواند از بروز بسیاری از مشکلات در این سیستم گرمایشی جلوگیری کند. اولین کار قبل از نصب بخاری گازی، اطمینان از تمیز بودن لوله‌ی بخاری و باز بودن مسیر آن است. برای کنترل کردن لوله، می‌توانید شعله‌ی کبریت را به دهانه‌ی لوله بخاری نزدیک کنید اگر شعله‌ی کبریت به سمت دودکش رفت به این معنی است که لوله تمیز بوده و قدرت مکش بالایی دارد. قطر دودکش بخاری باید برابر با قطر دودکش دیوار باشد. مکان نصب این سیستم گرمایشی نباید در معرض جریان شدید هوا قرا داشته باشد. بعد از نصب لوله بخاری و بخاری گازی، تمامی اتصالات را با کف و صابون امتحان کنید. این کار باعث می‌شود اگر در نقطه نشتی گاز وجود دارد قبل از بروز خطرات آن شناسایی و رفع شود. در این بخاری‌ها می‌توان از کپسول گاز هم استفاده کرد. در این شرایط باید به نکات ایمنی توجه ویژه‌ای داشته باشید. در صورت استفاده از کپسول، بخاری را حداقل یک متر از کپسول فاصله دهید. در میان لوله‌کشی ساختمان و بخاری گازی باید حتما شیر قطع و وصل وجود داشته باشد تا در صورت نیاز آن را قطع کنید. بخاری را در فاصله‌ی ۳۰ سانتی‌متری دیوار قرار دهید. در حین استفاده از این سیستم حتما کمی درب یا پنجره‌ی اتاق را باز بگذارید چرا که وسایل گازسوز برای عملکرد درست به اکسیژن نیاز دارند. دقت داشته باید در قسمت انتهایی دودکش کلاهک قرار دهید. با این‌کار گاز‌های حاصل از احتراق به وسیله‌ی باد به درون بخاری بازگردانده نمی‌شود. 

تکنوتعمیر؛ ارائه دهنده‌ی انواع خدمات تعمیر بخاری گازی

مهم نیست از چه نوع بخاری استفاده می‌کنید. در هر حال برای کارکرد درست و اصولی آن نیاز به سرویس دوره‌ای، تعمیر و نگهداری درست و اصولی آن خواهید داشت. مجموعه فنی تخصصی تکنو‌تعمیر با دارا بودن بیش از ۱۵ سال سابقه در زمینه‌ی ارائه‌ی انواع خدمات از نصب تا تعمیر انواع بخاری همراه شماست و به شما کمک می‌کند تا از خرابی‌های پرهزینه و خسته‌کننده بخاری تا حد امکان جلوگیری کنید. این مجموعه با بهره بردن از تعمیرکاران و فنی‌کاران باتجربه و آشنا با جدیدترین متد روز دنیا در امر خدمات تعمیر و سرویس انواع بخاری از جمله بخاری گازی توانسته خود را در دسته‌ی یکی از بهترین شرکت‌های تاسیساتی سراسر تهران قرار دهد. تمامی برندهای معتبر داخلی و خارجی از قبیل نیک‌کالا، ارنست، سپهرالکتریک، میلانو، آبسال، کوپال، پلار، بیستون، آدنیس و … تحت پوشش ین مرکز می‌باشد. کلیه خدمات این کلینیک فنی به صورت ۲۴ ساعته و در تمام ایام سال حتی روزهای تعطیل ارائه می‌شود. برخی از خدمات این مجموعه برای بخاری عبارتند از:

  • راه‌اندازی و نصب انواع بخاری
  • عیب‌یابی و تعمیر انواع مدل بخاری برقی، گازی و غیره
  • سرویس سالیانه مدل‌های مختلف بخاری
  • تعمیر و تعویض قطعات بخاری مانند شمعک، ترموستات، ترموکوپل و فندک
  • سرویس و تعمیر بخاری‌های دودکش‌دار و بدون دودکش
  • تعویض شیشه بخاری

»»» تعمیر و سرویس بخاری در تهران

 

سوالات متداول پیرامون علت روشن نشدن شمعک بخاری گازی

چرا بخاری گازی روشن نمی‌شود؟

روشن نشدن بخاری گازی یکی از مشکلات رایج در این سیستم‌های گرمایشی است که ممکن در هر زمانی رخ دهد. البته این مشکل می‌تواند به علت خرابی هر یک از قطعات سیستم باشد. یکی از مهمترین قطعات در بخاری که می‌تواند باعث شود که بخاری گازی روشن نشود، ترموکوپل یا بویین بخاری است که مشکل در این قطعه مانع عملکرد صحیح شمعک می‌شود در نتیجه بخاری روشن نمی شود یا خودبه‌خود خاموش می‌شود.

 

چرا شمعک بخاری گازی روشن نمی‌ ماند؟ 

یک مشکل خیلی اساسی که بسیاری از مشتریان بخاری گازی با آن برخورد می کنند، روشن نماندن شمعک دستگاه است. به این معنی که بخاری در ابتدا روشن شده و شعله ور نیز می شود، اما بعد از مدتی از کار می افتد و خاموش می گردد. دلیل اینکه شمعک بخاری روشن نمی ماند، در اکثر موارد مربوط به ترموکوپل یا بویین دستگاه می باشد. به همین خاطر در وهله اول این قطعات را بررسی کنید و در ورت نیاز آنها را تعویض نمایید. البته ممکن است دلایل دیگری نیز در رخ‌ دادن این اتفاق نقش داشته باشند.

 

خدمات تکنوتعمیر تمامی برندهای بخاری گازی را تحت پوشش خود قرار می‌دهد؟

بله؛ تمامی برندهای معتبر داخلی و خارجی از قبیل نیک‌کالا، ارنست، سپهرالکتریک، میلانو، آبسال، کوپال، پلار، بیستون، آدنیس و … تحت پوشش ین مرکز می‌باشد.

 

✅ چگونه شمعک بخاری را روشن کنیم؟

✔ هنگامی که میخواهید بخاری گازی را روشن کنید و شمعک پس از مدتی خاموش می‌گردد یعنی یا گاز به آن نمی‌رسد و یا عیب از ترموکوپل بخاری است. برای تعمیر شمعک بخاری گازی لازم است از تعمیرکاران با‌تجربه و ماهر در این زمینه کمک بگیرید.

 

خدمات تکنوتعمیر در زمینه‌ی تعمیر بخاری چگونه است؟

تمامی خدمات این مجموعه به صورت ۲۴ ساعته و در تمام ایام سال ارائه می‌شوند. کارشناسان به صورت تمام وقت آماده‌ی پاسخگویی به شما مشتریان عزیز می‌باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *