توالت فرنگی

سیستم تخلیه توالت فرنگی | آشنایی با انواع روش‌های تخلیه توالت فرنگی

technotamir.com - toilet-drain-system-types

امروزه استفاده از توالت فرنگی نسبت به گذشته به طور چشمگیری افزایش یافته است. مشکلاتی از قبیل درد زانو، کمر و مفاصل پا بویژه در افراد سالمند موجب شده تا این نوع توالت پرمتقاضی‌تر از توالت‌های ایرانی باشد. از آنجایی که توالت‌های فرنگی انواع مختلفی دارند و هر کدام دارای سیستم تخلیه منحصر به فردی هستند داشتن یک راهنمای خوب و کاربردی، کمک می‌کند تا بتوانید مناسب‌ترین توالت فرنگی را برای خود انتخاب کنید. یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که هنگام خرید و انتخاب توالت فرنگی باید به آن توجه نمود، سیستم تخلیه توالت فرنگی است. هر کدام از این سیستم‌های تخلیه ویژگی‌هایی دارند که دانستن آن‌ها موجب می‌شود انتخاب هدفمندتری داشته باشید. همراه ما باشید تا به شما در انتخاب بهترین سیستم توالت فرنگی کمک کنیم.

 

»»» تعمیر و سرویس توالت فرنگی

ضرورت شناخت سیستم تخلیه توالت فرنگی

آشنایی با سیستم تخلیه‌ی توالت فرنگی و انواع آن کمک می‌کند تا شناخت کاملی از عملکرد این سیستم‌‌ها و میزان آب مصرفی آن‌‌ها داشته باشید. به عبارت دیگر تفاوت در انواع مدل‌های توالت فرنگی و سیستم‌های تخلیه‌ی آن ناشی از تفاوت در کارکرد و میزان آب مصرفی آن است. برخی از انواع توالت فرنگی‌ها آب زیادی مصرف می‌کنند و گفته می‌شود که فشار بالا هستند. برخی دیگر میزان آب کمتری مصرف می‌کنند و در واقع فشار پایین هستند.

در ادامه انواع توالت فرنگی‌ را از نظر نوع سیستم تخلیه، مورد بحث و بررسی قرار می‌دهیم. اما بگذارید قبل از اینکه وارد این مبحث شویم شما را با دو اصطلاح پرکاربرد در این خصوص آشنا کنیم:

 

سیستم شوتینگ تخلیه توالت فرنگی

سیستم شوتینگ در واقع مکانیزمی است که هدف آن افزایش سرعت تخلیه کاسه‌ی توالت فرنگی با کاهش مصرف آب است. در گذشته فلاش تانک توالت فرنگی‌ها در ارتفاعی بالاتر نصب می‌شد تا اعمال فشار برای شستشوی توالت با سهولت بیشتری انجام گیرد. امروزه اما برای روی کار آمدن سیستم شوتینگ دیگر نیازی به وجود ارتفاع برای اعمال فشار نیست و مخزن آب روی توالت سوار می‌شود.

 

آکس در توالت فرنگی

آکس در واقع فاصله‌ی مرکز سیفون توالت فرنگی تا دیوار پشتی آن است. یکی از معیارهای اساسی که برای نصب توالت فرنگی باید در نظر گرفت این فاصله است که باید حدودا بین ۲۱ تا ۲۵ سانتی‌متر باشد.

انواع سیستم تخلیه توالت فرنگی، مزایا و معایب آن

در حالت کلی انواع تخلیه‌ توالت فرنگی به ۴ حالت زیر صورت می‌گیرد:

  • سیستم تخلیه‌ی آبشاری یا ریزشی
  • سیستم تخلیه‌ی واترجت
  • سیستم تخلیه‌ی توربوجت
  • سیستم تخلیه گردابی

سیستم تخلیه‌ی ریزشی یا آبشاری (Wash Down)

یکی از قدیمی‌ترین سیستم‌‌های تخلیه‌ی موجود در توالت فرنگی، سیستم تخلیه‌ی آبشاری است. عملکرد توالت فرنگی در این سیستم به این صورت است که آب از مخزن به قسمت درونی توالت فرنگی سرریز می‌شود و سپس از طریق سوراخ‌های تعبیه شده از درون آن خارج می‌گردد. در واقع سیستم به گونه‌ای است که فرآیند شستشو از بالا و لبه‌‌های آن به سمت پایین انجام می‌گیرد. توالت فرنگی‌های دو تکه معمولا از سیستم تخلیه‌ی ریزشی استفاده می‌کنند.

از مزیت‌ این نوع سیستم تخلیه می‌توان به شستشوی کامل سطح داخلی کاسه و احتمال گرفتگی بسیار پایین در آن اشاره کرد.

سروصدای زیاد و میزان بالای آب مصرفی از معایب آن به شمار می‌آید. به طور کلی در هر بار استفاده از این نوع توالت فرنگی بین ۳ تا ۷/۵ لیتر آب مصرف می‌شود.

سیستم تخلیه‌ی واترجت (Water Jet)

یکی از جدیدترین سیستم‌های تخلیه‌، سیستم‌ تخلیه‌ی واترجت است که از روش شوتینگ برای این منظور استفاده می‌کند. در این مدل آب از طریق یک کانال به قسمت انتهایی کاسه‌ی نشیمن منتقل می‌شود و محتویات موجود در آن با فشار نسبتا زیادی خارج می‌گردد. به بیان دیگر سیستم تخلیه‌ی توالت فرنگی، از سیستم ریزشی برای شستشوی کاسه‌ی توالت و از سیستم شوتینگ جهت تخلیه‌ی کامل توالت فرنگی استفاده می‌کند.

از مزایای این سیستم تخلیه می‌توان به کم بودن میزان آب مصرفی، کوتاه شدن زمان لازم برای تخلیه، کاهش سروصدای ناشی از آن و در نهایت دو زمانه بودن سیستم آن اشاره نمود.

از معایب این سیستم می‌توان مواردی همچون احتمال گرفتگی بالا، خروجی نسبتا کوچک و مختل شدن سیستم در صورتی که تراز نباشد را در نظر گرفت.

 

سیستم تخلیه‌ی توربوجت (Turbo Jet)

یکی دیگر از جدیدترین سیستم‌های تخلیه‌، سیستم تخلیه توربوجت است. کارکرد سیستم تخلیه توالت فرنگی توربوجت، تا حد زیادی شبیه به واترجت بوده با این تفاوت که به جای سوراخ‌های متعددی که در انتهای آن تعبیه شده دو کانال در دو طرف آن وجود دارد که باعث شستشوی بهتر توالت فرنگی می‌گردد. علاوه‌بر این‌ها یک کانال در پایین نشیمن وجود دارد که موجب تخلیه‌ی‌ محتویات در حداقل زمان ممکن می‌شود. نام دیگر این سیستم تخلیه، سیستم تخلیه سه شوت نیز می‌باشد که معمولا دارای ۶ خروجی هستند. 

البته ناگفته نماند که سیستم تخلیه سه شوت از پیشرفته‌ترین و بهترین سیستم‌های تخلیه توالت فرنگی محسوب می‌شوند.

از مزایای این سیستم تخلیه می‌توان به زمان کوتاه برای تخلیه‌ی آب و حجم کم آب مصرفی اشاره کرد.

و از معایب این سیستم تخلیه می‌توان احتمال بالای گرفتگی و اختلال در کارکرد توالت به دلیل نصب غیر اصولی آن برشمرد.

سیستم تخلیه‌ی گردابی (Vortex)

مسیر حرکت آب در سیستم تخلیه‌ی گردابی به این صورت است که آب ابتدا از مخزن وارد بدنه و نشیمنگاه توالت فرنگی شده و بعد از آن از طریق کاسه‌ی توالت فرنگی خارج می‌شود. مسیر حرکت آب در این سیستم به شکل دورانی است.

از مزایای این سیستم تخلیه می‌توان به شستشوی بهتر و کاملتر کاسه‌ی توالت و سروصدای کم آن اشاره کرد.

از معایب این سیستم می‌توان زمان تخلیه‌ی بالا، مقدار آب مصرفی زیاد و گرفتگی بسیار بالای آن اشاره کرد.

سیستم تخلیه‌ی گردابی یکی از قدیمی‌ترین انواع سیستم‌‌های تخلیه است و می‌توان گفت به نوعی منسوخ شده است.

 

انواع پمپ تخلیه توالت فرنگی

پمپ تخلیه توالت فرنگی در مدل‌های گوناگونی عرضه می‌شود که عبارت است از:

  • پمپ تخلیه‌ی دریچه‌ای با دکمه از بغل
  • پمپ تخلیه‌ی دریچه‌ای با دکمه از رو
  • پمپ تخلیه دو زمانه
  • پمپ تخلیه دو زمانه

عوامل موثر در انتخاب بهترین سیستم تخلیه توالت فرنگی

تا اینجا سعی نمودیم شما را با انواع سیستم‌های تخلیه‌ توالت فرنگی، ویژگی‌ها و مزایا و معایب آن آشنا کنیم. هدف تکنو‌تعمیر از ارائه‌ی این مطلب، کمک به افراد برای انتخاب بهترین توالت فرنگی بر اساس سیستم تخلیه است. ضمن اینکه در انتخاب یک توالت فرنگی، مساحت سرویس بهداشتی، فضا و اتصالات و نوع سنگ دخیل است باید بگوییم که شاخص قطعی برای انتخاب بهترین نوع سیستم تخلیه توالت فرنگی وجود ندارد چرا که اگر بخواهید بر اساس میزان مصرف آب و زمان تخلیه تصمیم‌گیری کنید قطعا سیستم تخلیه‌ی توربوجت بهترین گزینه است. در عین حال که احتمال گرفتگی در این نوع توالت بسیار بالاست و ممکن است برای برخی ایجاد مشکل کند. بودجه‌ی شما نیز به طور مستقیم در انتخاب بهترین نوع توالت فرنگی تاثیر گذار است. چنانچه بودجه‌ی کافی در اختیار ندارید پیشنهاد ما به شما سیستم تخلیه‌ی ریزشی یا گردابی است. اما اگر به لحاض بودجه مشکلی وجود نداشته باشد سیستم تخلیه واترجت و توربوجت گزینه‌ی مناسب‌تری هستند. با این تفاسیر بهتر است بر اساس معیارها و نیازهای خود و با توجه به مزایا و معایبی که برای هر کدام از این نوع سیستم‌های تخلیه برشمردیم، توالت فرنگی مناسب خود را انتخاب نمایید.

 

»»» تعمیر و سرویس توالت فرنگی در تهران

 


پرسش‌های متداول پیرامون انواع سیستم‌‌های تخلیه توالت فرنگی

 

انواع سیستم تخلیه توالت فرنگی چیست؟

۴ نوع سیستم تخلیه توالت فرنگی وجود دارد که عبارت است از: سیستم تخلیه واترجت (Water Jet Flushing System)، سیستم تخلیه توربوجت (Turbo Jet Flushing System)، سیستم تخلیه ریزشی (Wash Down Flushing System)، سیستم تخلیه گردابی (Vortex Flushing System)

بهترین سیستم تخلیه توالت فرنگی کدام است؟

✔ انتخاب بهترین سیستم تخلیه برای توالت فرنگی صرف نظر از بودجه به نوع نیاز شخص هم بستگی دارد. از این رو هر کس با در نظر گرفتن مزایا و معایب هر کدام از این سیستم‌ها، بهتر می‌تواند در این مورد تصمیم‌گیری کند.

سیستم شوتینگ تخلیه توالت فرنگی چیست؟ کارایی آن چگونه است؟

✔ سیستم شوتینگ در واقع مکانیزمی است که هدف آن افزایش سرعت تخلیه‌ی کاسه‌ی توالت فرنگی با کاهش مصرف آب است. امروزه اما برای روی کار آمدن سیستم شوتینگ دیگر نیازی به وجود ارتفاع برای اعمال فشار نیست و مخزن آب روی توالت سوار می‌شود.

آکس در توالت فرنگی چیست؟

✔ آکس در واقع فاصله‌ی مرکز سیفون توالت فرنگی تا دیوار پشتی آن است. یکی از معیارهای اساسی که برای نصب توالت فرنگی در نظر گرفت این فاصله است که باید حدودا بین ۲۱ تا ۲۵ سانتی‌متر باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *