آیا تا به حال تجربهی خرابی فلوتر توالت فرنگی داشتهاید؟!
شاید برایتان پیش آمده باشد که هنگامی که توالت فرنگی منزلتان آنگونه که باید کار نمیکند، در تلاش برای رفع آن استرس زیادی را تجربه کرده باشید. مشکلات زیادی مانع از عملکرد صحیح توالت میشود و خرابی فلوتر تنها یکی از آنهاست. وقتی شناور توالت فرنگی خراب باشد، توالت آنگونه که باید کار نمیکند. در نتیجه مقدار زیادی آب هدر میرود و نهایتا این شما هستید که باید هزینهی گزاف بابت مصرف بیمورد آن بپردازید. فلوتر در لغت به معنای شناور است و به طور کلی به جسمی اطلاق میشود که درون مخزن حاوی سیال، شناور است. وظیفهی فلوتر کنترل حجم سیال میباشد. به عبارت دیگر وسیلهایست که به آب اجازه میدهد تا داخل مخزن توالت پر شود و از سرریز شدنآن جلوگیری به عمل میآورد. چنانچه در عملکرد فلوتر توالت فرنگی اختلال ایجاد شود و منجر به کارکرد نادرست آن گردد، باید اقدام به تعمیر آن نمود. در این مقاله سعی شده است شما خوانندگان عزیز را با نحوهی عملکرد شناور توالت فرنگی و مشکلات احتمالی آن آشنا کنیم و راهکارهایی برای رفع آن ارائه دهیم.
نوشتهی مرتبط: تعمیر و سرویس توالت فرنگی
فلوتر توالت فرنگی چیست؟
فلوتر یا شناور یکی از اجزای بسیار مهم در مخزن توالت فرنگی است که به شیر آبگیری مخزن آن متصل است. این قطعه به محض اینکه سطح آب به اندازهی تعیین شده برسد، شیر آبگیری را قطع و از پر شدن بیش از حد مخزن جلوگیری میکند. فلوتر در توالت فرنگیهای قدیم به شکل توپی وجود دارد و از قسمتهای مختلفی از جمله بازو و شیر شناور تشکیل شده است. جنس توپی فلوتر از مس، برنج، پلاستیک و یا حتی شیشه است.
فلوترها در توالت فرنگیهای جدید به صورت قطعهای عمودی قرار گرفته است که با کمک بازوی شناور به شیر آبگیری مخزن توالت فرنگی متصل میشود. فلوتر یا شناور به طور کلی در دو نوع الکترونیکی و مکانیکی طبقهبندی شدهاند. برخی از انواع شناورها عبارتند از:
- شناور با سوپاپ شناور
- فلوتر پیستونی
- فلوتر یا شناور دیافراگمی
نحوهی عملکرد شناور در توالت فرنگی
همانطور که گفته شد فلوتر درون مخزن قرار دارد. به محض راهاندازی سیفون آب با سرعت از طریق باز شدن دریچهی آبراه در قسمت شیر تخلیه مخزن، با سرعت وارد کاسه توالت میشود. این آب فضولات موجود در کاسه را به فاضلاب هدایت میکند. در این حالت مخزن خالی میشود و دریچهی آبراه به حالت قبلی خود برمیگردد. کار فلوتر در این مرحله شروع میشود. شیر شناور با توجه به سطح آب موجود در مخزن باز و بسته میشود. زمانی که مخزن شروع به آبگیری میکند قسمت توپی شکل فلوتر همراه با آب بالا میآید. به محض رسیدن سطح آب به سطح تعیین شده، قطعکن باعث کم کردن شیر شناور و قطع شدن تدریجی آن میشود.
تعمیر فلوتر توالت فرنگی؛ رایجترین مشکلات شناور توالت فرنگی
فلوتر از جمله لوازمی است که مانند هر قطعهی دیگری ممکن است دچار مشکلات احتمالی شود. در ادامه برخی از رایجترین مشکلات مربوط به شناور را بررسی میکنیم:
بسته شدن غیراصولی فلوتر
اولین و رایجترین مشکلی که معمولا برای فلوتر پیش میآید، درست بسته نشدن آن است. محل خروج آب از مخزن به صورت عمود بر کف آن قرار میگیرد بنابراین قرارگیری نادرست شناور باعث میشود فشار وارد شده به آن به خوبی به شیر تخلیه وارد نشود و کنترل میزان سطح آب مختل شود. برای رفع این مشکل باید اقدام به تنظیم فلوتر توالت فرنگی نمود.
عدم تنظیم و رگلاژ شناور
برخی فلوترها امکان تغییر طول دارند. در این حالت میتوان با افزودن به طول اهرم، قدرت توپی را در غلبه به فشار آب ورودی افزایش داد. اینکار باعث میشود هنگام بسته بودن فلوتر، آب نشت نکند.
خراب شدن توپی
فلوتر جسمی توخالی و سبک است که برای عملکرد صحیح لازم است روی آب قرار گیرد و به راحتی روی آن حرکت کند. اگر فلوتر به هر دلیلی سوراخ شود، آب به داخل آن نفوذ میکند و به کف مخزن میرود و قادر به انجام صحیح عملکرد خود نیست. در این شرایط شناور باید تعمیر یا تعویض شود. برای تعمیر شناور توالتفرنگی در این حالت لازم است ابتدا سوراخ ایجاد شده روی توپی را پیدا و با سرنگ، آب درون آن را تخلیه کنید. سوراخ ایجاد شده با چسب پی وی سی قابل ترمیم است. اگر مشکل فلوتر با این روش رفع نشد و نیاز به کمک متخصص دارید، میتوانید بهترین تکنسینها را در مجموعهی فنی تخصصی تکنوتعمیر بیابید.
عدم تطابق فلوتر با مخزن
اگر سایز فلوتر با مخزن تطابق نداشته باشد، نمیتواند به راحتی در مخزن جابهجا شود در نتیجه نمیتواند ورود و خروج آب را کنترل کند. در چنین شرایطی فلوتر باید تعویض شود. اگر اطلاعات کافی برای خرید فلوتر مناسب برای توالت فرنگی خود ندارید، میتوانید با کارشناسان با تجربهی مجموعهی تکنوتعمیر جهت مشورت و راهنمایی تماس حاصل فرمایید.
خراب شدن اهرم
حجم ورودی آب داخل مخزن توالت فرنگی به وسیلهی اهرم فلوتر کنترل میشود. زمانی که اهرم خراب شود و کار خود را به درستی انجام ندهد، کنترل حجم ورودی آب مختل و آب از مخزن سرازیر می شود. در چنین شرایطی اگر با تعمیر فلوتر توالت فرنگی مشکل حل نشد باید آن را تعویض نمود.
عیبیابی و تنظیم فلوترهای آسانسوری و اهرمی
همانطور که گفته شد فلوتر یا شناور در یک دستهبندی کلی به شناورهای آسانسوری و اهرمی طبقهبندی میشوند که مراحل عیبیابی و رفع آن در ادامه بررسی شده است.
- تنظیم فلوتر آسانسوری:
جهت تنظیم و تعمیر فلوتر آسانسوری توالت فرنگی در مرحلهی اول باید ارتفاع شناور را نسبت به لوله تخلیه پمپ، کنترل کنید. در صورتی که فلوتر در ارتفاع بالاتری قرار گرفته باشد، قبل از متوقف شدن شناور آب از لوله سرازیر میشود. برای جلوگیری از این مشکل باید محل گیره یا قفلکن قطعهی آسانسوری را با حجم مایع مخزن تنظیم کنید. در ادامه واشر قابلمهای را بررسی کنید که اگر رسوب گرفته است تمیز شود. مشکل دیگری که ممکن است برای واشر قابلمهای بهوجود آید پارگی یا له شدگی است که در این صورت قطعه باید تعویض گردد. آخرین قطعهای که باید کنترل شود قفل گیره یا بدنهی شناور است. اگر این قطعات سالم نباشند تعویض تنها راهکار است.
از رایجترین عیبهای فلوتر آسانسوری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱) به دقت بالا برای مونتاژ نیاز دارد؛ به نحوی که اگر دندهها به درستی با هم درگیر نشوند، درست کار نمیکند.
۲) اگر حین تنظیم ارتفاع فلوتر، ضامن آزاد نشود، تیغه میشکند و شناور درست عمل نخواهد کرد.
۳) اجزای فلوتر توالت فرنگی به ذرات معلق در مایع بسیار حساس است. بنابراین اگر ورودی فیلتر نباشد، در عملکرد آن اختلال ایجاد خواهد شد.
- تنظیم فلوتر اهرمی:
در ابتدا بررسی که سایز فلوتر با مخزن همخوانی داشته باشد. برای اینکار طول میله را کنترل کنید . در ادامهی کار مطمئن شوید توپی قطعه سوراخ نباشد. اگر توپی با مشکل مواجه شود روی سطح آب شناور نمیماند. در آخرین مرحله قطعات بازویی را کنترل کنید در صورتی که عملکرد صحیح ندارد نسبت به تعویض قطعات اقدام کنید.
نحوهی تنظیم فلوتر توالت فرنگی
تنظیم نبودن فلوتر یکی از متداولترین مشکلاتی است که ممکن است برای توالت فرنگی شما پیش آید. کمبود آب خروجی از مخزن و پر شدن بیش از حد آن از جمله نشانههای تنظیم نبودن فلوتر است. تنظیم این قطعه علاوهبر اینکه باعث صرفهجویی در مصرف آب پاک و بهداشتی میشود، مشکلات مربوط به سیفون را رفع کرده و از مسدود شدن فاضلاب به دلیل کمبود آب مخزن جلوگیری میکند. اما از کجا میتوان فهمید که فلوتر تنظیم نیست. دو نشانهی تنظیم نبودن فلوتر در ادامه بررسی شده است.
عملکرد ناقص سیفون
عملکرد ناقص سیفون زمانی مشخص میشود که با فشار دادن دکمهی سیفون آب کافی از مخزن خارج نمیشود. موارد بیشماری اعم از گیر کردن مسیر فاضلاب، عمل نکردن دریچهی آبراه، سفت بودن زنجیر سیفون وجود دارند که باعث این مشکل میشوند. در کنار این موارد تنظیم نبودن فلوتر علت اصلی بروز این نقص است.
آبگیری مداوم مخزن
زمانی که مخزن توالت به صورت مداوم و خودکار شروع به آبگیری میکند، ممکن است مواردی از جمله شل بودن دریچهی تخلیه، کشیده شدن لوله تخلیه، تنظیم نبودن شناور یا فلوتر برای توالت فرنگی پیش آمده باشد. سرویس و تنظیم کردن فلوتر این اطمینان را به شما میدهد توالت فرنگی به صورت خودکار و خارج از چرخهی طبیعی خود آبگیری نمیکند.
مراحل تعویض شناور یا فلوتر
در برخی از موارد مانند تطابق نداشتن فلوتر با مخزن توالت فرنگی، تعمیر، چارهی مشکل نیست و حتما باید قطعه را تعویض کرد. برای تعویض شناور در ابتدا شیر آب ورودی را ببندید و آب درون مخزن را تخلیه و طبق مراحل زیر عمل کنید:
- مخزن را جدا کنید و به وسیلهی آچار شیر زیر مخزن را باز و از مخزن جدا نمایید. در این هنگام آب زیادی از زیر مخزن خارج میشود. با استفاده از آچار قفل مربوط شیر فلوتر را باز کنید و آن را به سمت بیرون بکشید.
- در مرحلهی بعد برای اینکه سایز فلوتر مطابق با مخزن باشد، ارتفاع لوله را اندازه بگیرید. بعد از خرید فلوتر طبق دستورالعمل آن، قطعهی جدید را در جای خود نصب کنید.
- در این مرحله باید شیر مربوط به شناور را وصل کنید برای اینکار ابتدا دقت داشته باشید که این شیر باید دقیقا در زیر مخزن قرار بگیرد. شیر را در محل قرار دهید و با دست روی قفل بچرخانید سپس با آچار آن را سفت کنید.
- در انتهای کار تعویض آب را وصل کنید و مطابق با مدل دستگاه دریچهی شناور را تنظیم کنید. لازم به ذکر است که باید بررسی شود که سطح آب حتما کمی پایینتر از سر لولهی سرریز قرار بگیرد.
اجازه دهید کارشناسان و تعمیرکاران تکنوتعمیر، عیببابی و تعمیر توالت فرنگی را به دست گیرند!
تا اینجا با انواع شناور توالت فرنگی و نحوهی تعمیر، تعویض و تنظیم آن آشنا شدید. اگر هنوز در عیبیابی اولیه مشکل دارید بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید.
نوشتهی مرتبط: تعمیر و سرویس توالت فرنگی در تهران
✅ پرسشهای متداول پیرامون تنظیم و تعمیر فلوتر توالت فرنگی ✅
✅ چه زمانی به تعمیر فلوتر (شناور) توالت فرنگی نیاز پیدا میشود؟
✔ زمانی که آب در توالت فرنگی به درستی تخلیه نشود، باید اقدام به تعمیر توالت فرنگی کرد.
✅ علائم تنظیم نبودن شناور توالت فرنگی چیست؟
✔ سیفون ناقص توالت فرنگی و آبگیری مداوم مخزن توالت فرنگی دو مورد از مهمترین نشانههای تنظیم نبودن فلوتر توالت فرنگی است.
✅ رایجترین مشکلات فلوتر توالت فرنگی چیست؟
✔ بسته شدن غیر اصولی فلوتر، عدم تنظیم و رگلاژ شناور، خراب شدن توپی، عدم تطابق فلوتر با مخزن و خراب شدن اهرم از رایجترین مشکلات فلوتر توالت فرنگی است.
✅ مراحل تعویض شناور توالت فرنگی چیست؟
✔ در مرحلهی اول باید مخزن را جدا کنید.
سپس فلوتر جدیدی که سایزش متناسب با مخزن باشد را نصب نمایید.
در مرحلهی بعد با رعایت این نکته که شیر دقیقا در زیر مخزن باشد، شیر را به شناور وصل کنید.
در انتها دریچهی شناور را تنظیم نموده تا سطح آب کمی پایینتر از سر لولهی سرریز قرار گیرد.
✅ سرویسدهی کارشناسان تکنوتعمیر جهت تعمیر و سرویس توالت فرنگی چگونه است؟
✔ تکنوتعمیر ضمن اعزام فوری سرویسکاران به محل، آمادهی خدمترسانی بهصورت شبانهروزی و تماموقت حتی در ایام تعطیل به ساکنان نواحی مختلف شهر تهران می باشد.