توالت فرنگی

عیب‌یابی و مشکلات رایج توالت فرنگی به همراه راه‌‌های برطرف کردن آن

technotamir.com - toilet troubleshooting

عیب‌یابی و رفع مشکلات رایج توالت‌فرنگی آن‌قدرها هم که فکر می‌کنید سخت نیست! اکثر مشکلات توالت فرنگی به راحتی قابل حل‌اند. مطالب مفیدی که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم بسیار راهگشا خواهند بود.

توالت‌های سبک جدیدتر از نظر طراحی فلاشینگ و قطعات بسیار متفاوت هستند. بنابراین بهتر است قبل از شروع به کار روی توالت فرنگی خود، مدل آن را بدانید. توالت فرنگی یکی از لوازمی است که در سال‌های اخیر در ساختمان‌ها فارغ از نوع کاربری آن‌ (مسکونی، تجاری، اداری و…) بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. توالت‌های ایرانی یا همان توالت‌های زمینی بر مفاصل زانو و پا فشار زیادی وارد می‌کنند. به همین دلیل استفاده از توالت فرنگی برای رفاه حال سالمندان و افراد دارای ناراحتی‌های خاص ضروری می‌باشد. افراد سالمند، افرادی که دچار سانحه و آسیب پا شده‌اند، افراد دارای معلولیت خاص از جمله مواردی هستند که اهمیت وجود و استفاده از توالت فرنگی را پررنگ‌تر می‌کنند. با افزایش روند جایگزینی توالت فرنگی به جای توالت‌های ایرانی، تعمیر و سرویس توالت‌ فرنگی‌ به یکی از خدمات مهم شرکت‌‌های تاسیساتی در زمینه‌ی ارائه‌ی انواع خدمات سرویس و تعمیر تبدیل شده است. وجود هرگونه مشکل و خرابی در توالت فرنگی برای افراد به خصوص کسانی که دارای ناراحتی‌های خاص هستند یا افرادی که نگران سلامت جسمی خود و خانواده هستند، ممکن است دردسرساز شود.

اما قبل از اینکه بتوانید تعمیرات را شروع کنید، مهم است که درک اولیه‌ای از نحوه‌ی کار مخزن توالت خود داشته باشید.

 

نحوه‌ی عملکرد مخزن توالت فرنگی

وظیفه‌ی مخزن این است که مقدار آب را تا زمانی که توالت را تخلیه نکنید نگه می‌دارد. در همین حین آب از طریق سوراخی در کف مخزن به داخل کاسه می‌رود و فضولات را خارج می‌کند.

برای درک بهتر عملکرد کافی است تا چندبار درب مخزن را بردارید و چند بار توالت را شستشو دهید. این چیزی است که اتفاق می‌افتد:

  • با فشردن دسته‌ فلاش، زنجیر بالابر فلاپر را برداشته و آب مخزن خالی شده و به داخل کاسه می‌ریزد.
  • آب و فضولات درون مخزن از طریق لوله‌ی خروجی فاضلاب تخلیه می‌شود.
  • هنگامی که مخزن خالی شد، فلاپر مجددا به جای خود برمیگردد تا مخزن دوباره پر شود.
  • هنگامی که شناور دوباره تا سطح تنظیم شده بالا آمد، آب مخزن قطع می‌شود.

 

آشنایی با مشکلات رایج توالت فرنگی 

توالت فرنگی مانند هر وسیله‌ی دیگری احتمال دارد که به تعمیر یا سرویس نیاز داشته باشد. آشنا بودن با مشکلات احتمالی وسیله بخش بزرگی از مسیر رفع آن را طی می‌کنید. توالت فرنگی از دو بخش اصلیِ یونیت کاسه و تانکر تشکیل شده است. یونیت کاسه روی زمین قرار دارد و از جنس چینی می‌باشد. این بخش به ندرت نیاز به تعمیر پیدا می‌کند. بیشترین مشکلی که ممکن است برای یونیت کاسه پیش آید، شکستگی و نشتی آب از آن می‌باشد. تانکر بخشی است که آب را در خود نگه می‌دارد و هنگام فشردن دکمه‌ی سیفون، این آب را با فشار رها می‌کند. بیشتر مشکلات توالت فرنگی مربوط به تانکر است.

همه‌ی ما در طول روز بارها از توالت فرنگی استفاده می‌کنیم، اما تا زمانی که با مشکل مواجه نشده است، اهمیت آن را درک نمی‌کنیم. توالت فرنگی سیستم چندان پیچیده‌ای ندارد و در برخی موارد خودتان هم می‌توانید آن را تعمیر یا سرویس کنید. البته ما پیشنهاد می‌کنیم این‌کار را به متخصصین بسپارید تا مشکلات دیگری برای توالت فرنگی پیش نیاید. در هر صورت آشنایی با مشکلات احتمالی این توالت‌ها خالی از لطف نیست. 

برخی از مشکلات رایج توالت فرنگی عبارتند از:

  • خرابی فلاش‌تانک
  • کند پر شدن تانکر
  • قطع نشدن آب سیفون
  • عدم تخلیه‌ی کامل توالت
  • بوی بد توالت
  • خرابی سیفون
  • مشکل نبودن آب در توالت فرنگی

 

عیب‌یابی و راهکارهایی برای رفع مشکلات توالت فرنگی

وجود مشکل در توالت فرنگی برای کسانی که از آن استفاده می‌کنند مخصوصا خانم‌های باردار و کسانی که دارای معلولیت یا نارحتی‌های خاص هستند، بسیار آزار‌دهنده است. از این رو تعمیر توالت فرنگی به خدمات مهم و فوری شرکت تاسیساتی تکنو‌تعمیرتبدیل شده است. این خدمات در کلینیک تخصصی تکنوتعمیر به صورت ۲۴ ساعته و در تمام طول سال حتی در ایام تعطیل انجام می‌شود. 

خرابی فلاش‌تانک

فلاش نکردن فلاش‌تانک یکی از مشکلات رایج توالت فرنگی از که در صورت استفاده‌ی مدام از آن ممکن است رخ بدهد. اکثر اوقات فلاش نکردن فلاش‌تانک به دلیل ایراد در فلوتر است. در این شرایط توالت فرنگی آب را نگه نمی‌دارد. برای رفع این مشکل باید فلوتر را آب‌بندی کرد. بعد از آب بندی باید مقداری صبر کرد تا مخزن پر شود.

کند پر شدن تانکر توالت

کند پر شدن تانکر توالت دلایل متعددی دارد. رسوب گرفتن و جابه‌جا شدن دریچه‌ی ورودی تانکر، کامل باز نبودن شیر تامین آب تانکر از جمله دلایل کند پر شدن تانکر توالت فرنگی می‌باشد.

نشتی آب از کنار بدنه

اگر اطراف توالت فرنگی منزلتان مدام خیس می‌شود، اتصالات را بررسی کنید ممکن است شل شده باشند. شل بودن اتصالات یا وجود شکستگی در بدنه‌ی توالت از جمله دلایل نشتی آب می‌باشد.

عدم تخلیه کامل توالت

اگر توالت فرنگی به طور کامل تخلیه نمی‌شود، زنجیره‌ی بلندکننده‌‌ی دریچه تخلیه را بررسی کنید که بیش از حد شل نشده باشد. سطح آب داخل تانکر، قرارگیری صحیح دریچه‌‌ی تخلیه و سایز آن از دیگر مواردی است که در به وجود آمدن این مشکل موثر هستند.

قطع نشدن آب سیفون

معمولا این مشکل زمانی پیش می‌آید که دریچه‌ی تخلیه آب از جای خود جابه‌جا شده باشد یا واشر آن مشکل پیدا کرده باشد. این نقص اگر در اسرع وقت حل نشود ممکن است هزینه‌های زیادی را برایتان به همراه داشته باشد.

بوی بد توالت

بوی بد سرویس بهداشتی یکی از مشکلاتی است که برای ساکنین بسیار آزاردهنده می‌باشد و باید سریعا برطرف شود. لوله‌هایی که در ساختار توالت فرنگی به کار می‌روند U شکل هستند. بنابراین امکان گیر کردن اشیا، دستمال کاغذی، مو، … در این لوله‌ها زیاد است که موجب انتشار بوی بد در ساختمان و محل زندگی می‌شود. در صورتی که این مشکل در اسرع وقت رفع نشود، زمینه را برای ایجاد مشکلاتی برای سلامتی انسان مخصوصا برای دستگاه تنفسی ساکنین فراهم می‌کند. از این‌رو در اینگونه موارد بهتر است با متخصصین در این زمینه تماس حاصل فرمایید.

مشکل در عملکرد سیفون

گاهی گرفتگی لوله‌ها باعث کار نکردن  یا کاهش فشار آب سیفون می‌شود. 

کار نکردن دکمه‌ی سیفون

اگر دکمه‌ی سیفون بیش از حد سفت یا بیش از حد شل شده است و کار نمی‌کند، باید تعویض گردد. برای تعویض این قطعه می‌توانید از متخصصین تعمیر توالت فرنگی  کمک بگیرید.

خراب شدن اهرم شناور

در صورتی که اهرم یا میله‌ی شناور با مشکل مواجه شود فشار آب سیفون کاهش پیدا می‌کند و در برخی موارد سیفون از کار می‌افتد. در صورتی که این میله نیاز به تعویض دارد بهتر است برای خرید اهرم جدید، اهرم قبلی را همراه خود ببرید تا اهرم درستی را تهیه کنید.

مشکل در زنجیر دریچه‌ی تخلیه‌ی آب

این زنجیر باید به اهرم متصل به شناور و دریچه ی تخلیه‌ آب به کاسه متصل باشد در غیر اینصورت عملکرد سیفون با مشکل مواجه می شود.

ایراد در دریچه ی تخلیه‌ی آب به کاسه

دریچه ی تخلیه‌ آب به کاسه باید هنگام زدن دکمه‌ی سیوفن باز شود. اگر دریچه آسیب‌دیده یا خراب شده باشد این عمل اتفاق نمی‌افتد و باید تعویض شود.

 

ترفندهایی برای رفع گرفتگی توالت فرنگی

گرفتگی توالت از جمله متداول‌ترین مشکلاتی است مصرف‌کنندگان با آن مواجه هستند. انواع گرفتگی با فضولات، مو، دستمال کاغذی، صابون، اشیائی مثل تلفن همراه، پارچه و بسیاری موارد دیگر ممکن است باعث گرفتگی لوله‌ها و انتشار بوی بد در محیط شود. در ادامه برخی از راهکارهای رفع گرفتگی را بررسی می‌کنیم.

ساده ترین راه برای جلوگیری از رفع گرفتگی رها نکردن دستمال کاغذی در توالت است. بسیاری فکر می کنند که دستمال کاغذی ظریف‌تر از آن است که در چاه گیر کند، اما واقعیت این است که این‌کار به تدریج باعث گرفتگی لوله‌ها می‌شود. راه‌هایی برای رفع گرفتگی عبارتند از:

  • استفاده از پمپ
  • استفاده از فنر
  • استفاده از دستگاه تراکم هوا
  • رفع گرفتگی توالت فرنگی با چوب لباسی
  • رفع گرفتگی با مواد شوینده
  • رفع گرفتگی با جوش شیرین
  • ریختن اسید در چاه فاضلاب
  • استفاده از لوله‌ بازکن

شرکت فنی تخصصی تکنو‌تعمیر دارای ۱۵ سال سابقه در زمینه‌ی نصب و راه‌اندازی، عیب‌یابی، تعمیر و سرویس توالت فرنگی در تهران و تمام مناطق و محله‌های تحت پوشش آن می‌باشد. خدمات ذکر شده توسط کادر مجرب، توانمند و با تجربه‌ای که در مجموعه حضور دارند به صورت ۲۴ ساعت شبانه‌روز در سراسر استان تهران ارائه می‌شود. از جمله پرمتقاضی‌ترین این خدمات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نصب انواع توالت فرنگی دیواری، زمینی
  • رفع گرفتگی
  • تعمیر و سرویس توالت فرنگی
  • سرویس واتر جت
  • تعمیر درب و آرام بند
  •  ترمیم لعاب توالت فرنگی
  • تبدیل توالت ایرانی به توالت فرنگی
  • رفع نشتی کاسه
  • سرویس و تعمیر فلوتر
  • سرویس انواع توالت فرنگی مخزن‌دار،مبله دسته‌دار، کودکانه و…
  • تعمیر سیفون دو زمانه
  • رفع خرابی سیستم تخلیه
  • تعویض سنگ توالت فرنگی قدیمی و جدید

 


✅ پرسش‌های متداول پیرامون عیب‌یابی و رفع مشکلات توالت‌ فرنگی ✅

 

علت بوی بد توالت فرنگی از چیست؟

✔ یکی از اصلی‌ترین دلایلی که موجب انتشار بوی بد از توالت فرنگی می‌شود می‌توان به گیر کردن اشیا، دستمال توالت، مو و غیره اشاره کرد. ساختار لوله‌ی توالت فرنگی U شکل است از این‌رو مستعد گیر کردن اشیاست و و احتمال مسدود شدن آن افزایش می‌یابد. در صورتی که این مشکل در اسرع وقت حل نشود در درازمدت مشکلاتی برای سلامت دستگاه تنفسی ایجاد می‌کند.

 

اصلی‌ترین ترفندهای رفع گرفتگی توالت فرنگی چیست؟

✔ استفاده از پمپ، دستگاه فنرزنی، دستگاه تراکم هوا، استفاده از مواد شوینده، جوش شیرین، اسید و لوله‌بازکن از اقدامات ضروری برای رفع گرفتگی توالت فرنگی است.

 

درست کار نکردن فلاشتانک چه دلیلی می‌تواند داشته باشد؟

اکثر اوقات فلاش نکردن فلاش‌تانک به دلیل ایراد در فلوتر است. در این شرایط توالت فرنگی آب را نگه نمی‌دارد. برای رفع این مشکل باید فلوتر را آب‌بندی کرد. بعد از آب بندی باید مقداری صبر کرد تا مخزن پر شود.

 

عدم تخلیه‌ی کامل توالت‌ فرنگی چه دلیلی می‌تواند داشته باشد؟

✔ اگر توالت فرنگی به طور کامل تخلیه نمی‌شود، زنجیره‌ی بلندکننده‌‌ی دریچه تخلیه را بررسی کنید که بیش از حد شل نشده باشد. سطح آب داخل تانکر، قرارگیری صحیح دریچه‌‌ی تخلیه و سایز آن از دیگر مواردی است که در به وجود آمدن این مشکل موثر هستند.

 

سرویس‌دهی کارشناسان تکنو‌تعمیر جهت تعمیر و سرویس توالت فرنگی چگونه است؟

✔ تکنو‌تعمیر ضمن اعزام فوری سرویسکاران به محل، آماده‌ی خدمت‌رسانی به‌صورت شبانه‌روزی و تمام‌وقت حتی در ایام تعطیل به ساکنان نواحی مختلف شهر تهران می باشد.

یک نظر در “عیب‌یابی و مشکلات رایج توالت فرنگی به همراه راه‌‌های برطرف کردن آن

  1. amir گفت:

    درود بر شما . به چه دلیل آب از دور گلویی کاسه توالت فرنگی خارج نمیشه؟ منظور این هست که با زدن دکمه سیفون آب تخلیه میشه اما از آبشارهای دور کاسه آبی خارج نمیشه؟ آیا قطعه‌ای هست که این آبشارها رو فعال کنه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *