آبگرمکن یکی از ضروریترین وسایل گرمایشی در هر خانهای است. آبگرمکنها مانند سایر تجهیزات نیاز به سرویس و مراقبتهای فنی مداوم دارد. یکی از فرایندهای مهم در سرویس آبگرمکن، هواگیری آن است. اگر هواگیری و تعمیر آبگرمکن در دورههای مناسبی از سال انجام شود، مطمئنا عملکرد بهتری خواهد داشت.
نحوهی هواگیری آبگرمکن دیواری و آبگرمکن ایستاده با هم متفاوت است. بسیاری از کارهای مربوط به تعمیر و سرویس آبگرمکن به عهده سرویسکاران حرفهای است. که در ادامه توضیحات بیشتری در این مورد ارائه میشود.
هواگیری آبگرمکن و ضرورت انجام آن
آبگرمکن بخشهای متعددی دارد. یکی از این بخشها، مجرای آب گرم است که به دلیل کارکرد مداوم ممکن است با نقصهایی مواجه شود. همانطور که قبلا اشاره شد یکی از این نقصها ورود و به دام افتادن هوا درون این مجرا است. هواگیری آبگرمکن در واقع به فرایند تخلیه هوای موجود در سیستم رفت و برگشت که به منظور بالا بردن سطح عملکرد دستگاه صورت میگیرد اطلاق میشود. هواگیری معمولا باید قبل از شروع فصل سرما انجام شود تا هوای به دام افتاده در مجرای عبور آب گرم خارج شود. اگر این عمل صورت نگیرد هوای محبوس شده در لولهها باعث تشکیل رسوب شده و راندمان و کارایی دستگاه را کاهش میدهد. هوای محیط به خوبی رد و بدل نمیشود و مصرف انرژی افزایش مییابد.
هواگیری دورهای و سرویس سالیانه آبگرمکن
بهترین زمان برای هواگیری آبگرمکن قبل از شروع فصل سرماست که بهتر است در کنار سرویس سالیانه به طور مرتب انجام شود. برای تقریبا تمام مدلهای مختلف آبگرمکن اعم از گازی، برقی، دیواری، ایستاده و … بهترین دورهی زمانی هواگیری، هر ۶ ماه یکبار است. تکنوتعمیر با در اختیار داشتن کادری مجرب و دوره دیده قادر است کلیه اقدامات مرتبط با تعمیرات آبگرمکن از قبیل هواگیری، رسوبزدایی، تعمیر و سرویس سالیانه آن را انجام دهد.
»»» تعمیر و سرویس آبگرمکن در تهران
آموزش نحوهی هواگیری آبگرمکن در ۱۰ مرحله
به منظور جلوگیری از بروز مشکلات جدیتر برای آبگرمکن، صرف نظر از نوع آن در ادامه به طور خلاصه به ذکر مراحل هواگیری آن میپردازیم.
۱) ابتدا آبگرمکن را خاموش کنید. این کار در آبگرمکن برقی از طریق پنل سرویس برقی منزل و در آبگرمکن گازی با چرخاندن شیر گاز به صورت عمود بر لولهی گاز صورت میگیرد.
۲) اجازه دهید تا بدنهی دستگاه خنک شود سپس عملیات هواگیری را آغاز کنید.
۳) ۲ نوع شیر ورودی آب سرد وجود دارد؛ شیر توپی و شیر دریچهای که باید بسته شوند. شیرهای توپی با چرخش ۹۰ درجهای بسته میشوند. اما برای شیرهای دریچهای باید آنها را چندبار بچرخانید. در آبگرمکنهای گازی اول دقت کنید که ترموستات روی چه دمایی تنظیم شده بعد روی حالت پایلوت قرار دهید.
۴) شیر آب گرم در سینک ظرفشویی را باز کنید. با این کار آب در لولهها جریان میگیرد و مانع ایجاد فضای خالی در آنها میشود.
۵) یک شلنگ به شیر تخلیه آبگرمکن که در قسمت پایین آبگرمکن قرار گرفته وصل کنید.
۶) شلنگ را جایی قرار دهید که هنگام خروج آب از آبگرمکن، محیط اطراف آن کثیف نشود.
۷) شیر تخلیه را باز کنید تا آب درون آبگرمکن بیرون بریزد. معمولا به دلیل وجود هوا این کار با سروصدا همراه خواهد بود.
۸) قطع شدن سروصدا به این معنی است که هوای درون آبگرمکن خارج شده است.
۹) شیر تخلیه را بسته شلنگ را بردارید و شیر آب گرم سینک را نیز ببندید.
۱۰) در انتها شیر ورودی تانک را باز کنید. بعد از پر شدن تانک میتوانید آبگرمکن را به حالت اول بازگردانید و آن را روشن کنید.
تعمیر آبگرمکن دیواری و عیبیابی آن
خرابی آبگرمکن در منزل به معنای نبود آب گرم برای شستشو و استحمام کردن میباشد که موضوع مهمی به شمار میرود. تعمیر آبگرمکن امری فنی و تخصصی است که نیاز به تعمیرکار حرفهای دارد. گاهی افراد برای فرار از پرداخت هزینه تعمیر، خودشان اقداماتی انجام میدهند که این اقدامات آسیبهای جدی به دستگاه وارد میکند. با این وجود دانستن برخی مشکلات پایه و روش رفع آن در مواقع ضروری خالی از لطف نیست.
در ادامه بعضی از رایجترین مشکلات آبگرمکن را بررسی میکنیم.
خرابی سنسور حرارتی آبگرمکن
گرم شدن بیش از حد آب و نوسان حرارتی آبگرمکن نشاندهندهی خراب شدن سنسور حرارتی آن است. گاهی اوقات ایجاد ترک ریز یا حتی نشستن گرد و غبار روی سنسور حرکتی، مشکلاتی را برای آبگرمکن ایجاد میکند. اگر با تمیز کردن سنسور حرارتی مشکل رفع نشد باید حتما تعویض شود.
خاموش شدن آبگرمکن
خرابی واشر دیافراگم آبگرمکن، افت فشار گاز ورودی، افت فشار آب ورودی، خرابی و مشکل ترموکوپل، نقص در مشعل آبگرمکن و ارتفاع بالای شمعک از مواردی است که میتواند منجر به خاموش شدن آبگرمکن شود. در اینصورت باید حتما با یک تعمیرکار تماس بگیرید.
گرم نشدن آب خروجی آبگرمکن
خرابی دیافراگم، وجود رسوب در مبدلهای حرارتی، رسوب در مخزن و قطعات آبگرمکن از دلایل گرم نشدن آب هستند. برای رفع این مشکل باید جرمزدایی و رسوبزدایی شود. اگر بعد از رسوبزدایی هنوز آب خروجی سرد بود، دیافراگم دستگاه را کنترل کنید در صورتی که رفع نشد دیافراگم را تعویض نمایید.
رنگ گرفتگی آب داغ خروجی
اکسیده شدن لولههای مسی آبگرمکن علت اصلی رنگ گرفتگی آب داغ است. گاهی علاوه بر رنگ، طعم و بوی آب نیز تغییر میکند. برای رفع این مشکل باید لولهها را تعویض کرد همچنین قرار دادن فیلتر در خروجی آب هم میتواند به طور موقت مشکل را رفع کند.
کم شدن فشار آب گرم
علت اصلی کم شدن فشار آب گرم خروجی، رسوب گرفتن آبگرمکن و لولههای آن است. رسوب زدایی راهحل این مشکل است که میتوانید با یک کارشناس تعمیر تماس حاصل فرمایید تا به روش مطمئنتری این کار را انجام دهد.
سرد و گرم شدن آب
مناسب نبودن لوله کشی ساختمان، کم بودن شعله، گرم نشدن آب مخزن آبگرمکن یا فشار نامناسب آب ورودی میتواند دلیل سرد و گرم شدن آب باشد. با رسوبگیری و تمیز کردن مشعل معمولا این مشکل رفع میشود. چنانچه نتوانستید آن را حل کنید لازم است با یک استادکار حرفهای تماس بگیرید.
✅ سوالات متداول پیرامون نحوهی هواگیری و تعمیر آبگرمکن ✅
✅ ضرورت انجام هواگیری آبگرمکن چیست؟
✔ هواگیری آبگرمکن در واقع به فرایند تخلیه هوای موجود در سیستم رفت و برگشت که به منظور بالا بردن سطح عملکرد دستگاه صورت میگیرد اطلاق میشود. اگر این عمل صورت نگیرد هوای محبوس شده در لولهها باعث تشکیل رسوب شده و راندمان و کارایی دستگاه را کاهش میدهد. هوای محیط به خوبی رد و بدل نمیشود و مصرف انرژی افزایش مییابد.
✅ بهترین زمان برای هواگیری آبگرمکن چه زمانی است؟
✔ بهترین زمان برای هواگیری آبگرمکن قبل از شروع فصل سرماست که بهتر است در کنار سرویس سالیانه به طور مرتب انجام شود. برای تقریبا تمام مدلهای مختلف آبگرمکن اعم از گازی، برقی، دیواری، ایستاده و … بهترین دورهی زمانی هواگیری، هر ۶ ماه یکبار است.
✅ گرم شدن بیش از حد آب آبگرمکن نشانهی چیست و چارهی آن کدام است؟
✔ گرم شدن بیش از حد آب و نوسان حرارتی آبگرمکن نشاندهندهی خراب شدن سنسور حرارتی آن است. گاهی اوقات ایجاد ترک ریز یا حتی نشستن گرد و غبار روی سنسور حرکتی، مشکلاتی را برای آبگرمکن ایجاد میکند. اگر با تمیز کردن سنسور حرارتی مشکل رفع نشد باید حتما تعویض شود.
✅ چرا آبگرمکن خاموش میشود؟
✔ خرابی واشر دیافراگم آبگرمکن، افت فشار گاز ورودی، افت فشار آب ورودی، خرابی و مشکل ترموکوپل، نقص در مشعل آبگرمکن و ارتفاع بالای شمعک از مواردی است که میتواند منجر به خاموش شدن آبگرمکن شود.
✅ تکنوتعمیر در راستای تعمیر و سرویس آبگرمکن چه اقداماتی انجام میدهد؟
✔ عیبیابی سنسور حرارتی آبگرمکن و تعمیر آن، رفع مشکلاتی از قبیل خاموش شدن آبگرمکن، گرم نشدن آب خروجی آبگرمکن، رنگ گرفتی آب داغ خروجی آبگرمکن، کم شدن فشار آب گرم و سرد و گرم شدن آب آبگرمکن از جمله اقداماتی است که تیم تاسیساتی تکنوتعمیر قادر با ارائهی میباشد.
✅ سرویسدهی مجموعهی تکنوتعمیر در خصوص هواگیری و تعمیر آبگرمکن به چه صورت است؟
✔ کارشناسان و تعمیرکاران تکنوتعمیر در تمام طول سال حتی در ایام تعطیل قادر به اجرای کلیهی اقدامات و خدمات خود را در راستای تعمیر و سرویس انواع آبگرمکنهای دیواری و ایستاده برای شهروندان عزیز تهرانی میباشند.