کولر‌گازی

انواع روش‌های لوله‌‌کشی آب ساختمان | معرفی بهترین روش لوله‌ کشی ساختمان

انواع لوله‌کشی در ساختمان 

لوله‌کشی بخشی از تاسیسات ساختمان است و یکی از سیستم‌های ضروری نیز به شمار می‌رود. نوع لوله‌کشی در ساختمان معمولا به کاربری ساختمان بستگی دارد. اجرای صحیح این سیستم از جمله مواردی است که در ساختمان‌سازی باید به آن توجه ویژه شود. چرا که هرگونه ایراد و اشکال در لوله‌کشی می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری به ساختمان و ساکنین آن وارد کند. سیستم لوله‌کشی شامل اتصال پمپ‌ها، تجهیزات، لوله‌ها، عایق، مبدل‌ها، شیرها می‌باشد. انواع سیستم لوله‌کشی در ساختمان عبارتند از:

  • لوله‌کشی آب سرد و گرم
  • لوله‌کشی فاضلاب
  • لوله‌کشی گاز 
  • لوله‌کشی شوفاژ و پکیج

انواع لوله‌کشی برای اهداف و کاربردهای مختلفی در ساختمان استفاده می‌شوند که توسط شرکت‌های تاسیساتی اجرا و را‌ه‌اندازی می‌شود. از آنجایی که استفاده از آب تمیز در سلامتی تاثیر بسزایی دارد، برای سیستم‌ لوله‌کشی‌ از سه سیستم مجزا استفاده می‌کنند که عبارتند از: سیستم زهکشی بهداشتی، سیستم آب آشامیدنی، سیستم زهکشی طوفان. هر یک از روش های نام برده به نوبه‌ی خود در سالم نگه‌داشتن آب حیاتی هستند.

 

لوله‌کشی آب سرد و گرم

در گذشته از لوله‌های فلزی برای لوله‌کشی آب استفاده می‌کردند. حداکثر عمر مفید لوله‌های فلزی ۱۵ سال است و بعد از مدتی دچار پوسیدگی و زنگ‌زدگی می‌شود. این مشکلات ترکیدگی و یا شکستگی لوله‌ها در پی خواهند داشت. ترکیدگی و شکستگی در لوله‌ها به صورت کاهش فشار آب و یا نشتی بروز داده می‌شود. امروزه از لوله‌های پلی اتیلن برای لوله‌کشی آب استفاده می‌کنند که مشکلات لوله‌های فلزی را ندارند. تنها نقطه ضعفی که این لوله‌ها دارند، بخش اتصالات آن می‌باشد. اتصال لوله‌های پلی‌اتیلن معمولا  به روش اتوی حرارتی صورت می‌گیرد. اگر این روش غیراصولی و یا توسط افراد کارنابلد انجام شود، بعد از مدتی لوله‌ها در قسمت اتصال دچار نشتی می‌شوند. 

 

لوله‌کشی فاضلاب

تمام ساختمان‌های مسکونی و تجاری برای خروج آب‌های آلوده که به آب‌های خاکستری معروف هستند، به لوله‌کشی فاضلاب نیاز دارند. اولین هدف از اجرای صحیح لوله‌کشی، خارج کردن کامل آب‌های آلوده از مناطق مسکونی و انتقال به فاضلاب‌های شهری است. هرگونه ایراد و مشکل در لوله‌کشی فاضلاب باید در اسرع وقت رفع گردد چرا که به طور مستقیم با سلامت شما و خانواده‌ی شما ارتباط دارد. اشتباه یا سهل‌انگاری در اجرای آن، موجب انتشار بوی بد و آلودگی در محیط می‌شود و در نتیجه بروز بیماری‌های فراوان می‌شود. برای لوله‌کشی فاضلاب از چند نوع لوله اعم از لوله‌های سفالی، چدنی، پی‌وی‌سی، یو‌پی‌وی‌سی می‌توان استفاده کرد. نوع لوله بر اساس شرایط محیطی و بودجه مد‌نظر انتخاب می‌شود.در گذشته بیشتر از لوله‌های سفالی و چدنی استفاده می‌شد. این در حالی است که امروزه لوله‌های پلیمری جایگزین لوله‌های سفالی و چدنی شده‌ است.

 

لوله‌کشی گاز

گاز یکی از سوخت‌های فسیلی است که برای تولید انرژی و گرما در ساختمان کاربرد دارد. اجرای صحیح لوله‌کشی گاز بسیار مهم می‌باشد چرا که هرگونه بی‌احتیاطی ممکن است موجب خسارت‌های مالی و جانی شود. از این‌رو باید از لوله‌های مرغوب در این سیستم اسفاده شود. لوله‌های مورد استفاده در سیستم لوله‌کشی گاز نباید در فضای باز و یا مکان‌هایی که وسایل سنگین در حال رفت و آمد هستند، اجرا شوند. این نوع لوله‌کشی معمولا به صورت توکار و با عمقی مشخص اجرا می‌شود. لوله‌هایی از جنس پلاستیک فشرده، فولاد گالوانیزه، فولاد ضد زنگ، APL فولاد سیاه، مس و برنج از جمله لوله‌هایی هستند که در این سیستم مورد استفاده قرار می‌گیرند. لوله‌ی فولاد سیاه پرکاربردترین لوله‌ها در لوله‌کشی گاز می‌باشد.

 

لوله‌کشی شوفاژ و پکیج

در لوله‌کشی پکیج از روش‌های گوناگونی اعم از لوله‌کشی انشعابی، توکار، روکار، کلکتوری انجام می‌شود. لوله‌هایی که در لوله‌کشی پکیج می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد عبارتند از: لوله‌های فلزی، پلیمری یا پنج لایه. در لوله‌کشی شوفاژ نیز روش‌های متعددی وجود دارد مانند لوله‌کشی سنتی با لوله‌های فلزی، روش سنتی با لوله‌های پلیمری، روش کلکتوری و روش کلکتوری با لوله‌های پلیمری یا پنج لایه. در این نوع لوله‌کشی نیز باید مسیری که انتخاب می‌شود، کوتاه باشد و از کمترین میزان زانو استفاده شود.

آشنایی با انواع لوله‌های ساختمانی

همانطور که هر بخش تاسیساتی در ساختمان نیاز به انواع مختلفی از سیستم‌های لوله‌کشی دارد. در هر یک از انواع لوله‌کشی نیز ممکن است لوله‌های خاصی به‌کار برده شود. لوله‌هایی که در هر یک از انواع لوله‌کشی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند باید با دوام باشند و توسط افراد ماهر در این زمینه متصل و اجرا شوند. لوله‌ها در انواع گوناگونی در بازار وجود دارند که عبارتند از:

  • لوله‌های گالوانیزه

لوله‌های گالوانیزه نوعی لوله‌ی فلزی است که با استفاده از یک لایه عنصر روی(Zn) سطح آن را پوشش داده است که به اصطلاح گفته می‌شود که لوله گالوانیزه شده است. این نوع لوله مقاومت بالایی در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی دارد به همین دلیل گزینه‌ی مناسبی برای تاسیسات لوله‌کشی در ساختمان محسوب می‌شود.

  • لوله‌های پلاستیکی

لوله‌های پلاستیکی که معمولا در تاسیسات به‌کار برده می‌شوند عبارتند از:

لوله‌های پلاستیکی pvc

لوله‌های پلاستیکی PE

لوله‌های پلاستیکی ABS

لوله‌های پلاستیکی PP

لوله‌های پلاستیکی PB

  • لوله PVC

لوله های PVC از جمله اولین لوله‌های پلیمری هستند که در صنعت ساخت و ساز استفاده شدند. این لوله‌ها انعطاف پذیری بالایی دارند. پی وی سی نوعی ترمو‌پلاستیک است که مقاومت بالایی در برابر شعله، ساییده شدن، خراشیدگی دارند. این نوع لوله‌ها به دلیل سبک و ارزان قیمت بودن بسیار کاربردی است و به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  • لوله پلی اتیلن

لوله‌های پلی اتیلن رنگی سیاه دارند. ضخمات این نوع لوله‌ها از لوله‌های PVC بیشتر است. اتصال این لوله‌ها به روش جوش حرارتی و جوش سر به سر انجام می‌گیرد. لوله‌های پلی اتیلن مقاوت بالایی در برابر فشار سیالات دارند از این‌رو بهترین گزینه برای استفاده در شبکه‌ی لوله‌کشی آب شهری هستند.

  • لوله‌های مسی

لوله‌های مسی نیز مانند لوله‌های پلی اتیلن از مقاوت بالایی در برابر سیالات برخوردار هستند. به همین دلیل می‌توان از آن‌ها برای سیستم لوله‌کشی در تهویه مطبوع و آبرسانی استفاده کرد.

نکات ایمنی در لوله‌کشی

مسیر لوله‌کشی باید کوتاه‌ترین مسیر و با کمترین پیچ و خم و در عین حال موازی و یا عمود بر دیوارهای ساختمان باشد. در ساختمان‌های مسکونی نباید لوله‌های آب و فاضلاب در کنار یکدیگر قرار بگیرند چرا که با گذر زمان و از بین رفتن آب‌بندی لوله‌‌ها، احتمال دارد تراوش لوله‌های فاضلاب موجب آلودگی آب آشامیدنی شود. از این‌رو لوله‌های فاضلاب معمولا زیر سایر لوله‌ها قرار می‌گیرند. لوله‌‌های مورد استفاده در لوله‌کشی آب سرد و گرم باید به صورت عمودی و تا حد ممکن نزدیک به دیوار‌ها یا تیغه‌ها قرار بگیرند به صورتی که طول لوله‌های کف‌خواب به کمترین میزان برسد. 

اجرا، ترمیم و بازسازی لوله‌کشی در تکنوتعمیر

همانطور که پیش‌تر اشاره شد وجود لوله‌کشی سالم در ساختمان یکی از ارکان اساسی در صنعت ساخت و ساز است. به همین دلیل باید توسط متخصصین طراحی و اجرا شود تا از بروز مشکلات احتمالی در سیستم جلوگیری شود. لوله‌های مختلفی که در سیستم لوله‌کشی‌ها به‌کار می‌روند نیز عمر مفید مشخصی دارند و بعد از مدتی ممکن با مشکلاتی مواجه شوند. مهم ترین و رایج‌ترین این مشکلات نشتی، ترکیدگی یا شکستگی لوله‌ها است که باید در اسرع وقت رفع گردد. چرا که هرگونه مشکل در این سیستم ارتباط مستقیمی با سلامت افراد ساکن در ساختمان دارد. مجموعه فنی تخصصی تکنوتعمیر یکی از شرکت‌های تاسیساتی در زمینه‌ی تعمیر و بازسازی لوله‌کشی ساختمان می‌باشد. این مجموعه با بیش از ۱۵ سال سابقه در این زمینه و همچنین حضور کادر مجرب و قابل اعتماد، فنی‌کاران مسلط بر جدید‌ترین متدهای روز دنیا، ارائه‌ی خدمات با هزینه‌ی مقرون به صرفه و مشاوره و راهنمایی لازم جهت خرید بهترین و مناسب‌ترین لوله‌ها برای انواع لوله‌کشی توانسته در رده‌ی یکی از بهترین شرکت‌های تاسیساتی قرار بگیرد. شما مشتریان گرانقدر می‌توانید در ۲۴ ساعت شبانه‌روز با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید.

سوالات متداول پیرامون انواع لوله‌کشی ساختمان

چه نوع لوله‌هایی در لوله‌کشی ساختمان استفاده می‌شود؟

لوله‌های مختلفی در بازار وجود دارد که برای انواع لوله کشی‌ها مناسب می‌باشند. این لوله‌ها عبارتند از: لوله‌های فلزی، لوله‌های گالوانیزه، لوله‌های پلی اتیلن، لوله‌های PVC

سه نوع اصلی که برای لوله‌کشی از آن استفاده می‌کنند کدام هستند؟

لوله‌کشی‌ها به طور کلی به سه روش زهکشی بهداشتی، زهکشی طوفان و آب آشامیدنی  انجام می‌وشند. این هس روش به این دلیل از یکدیگر مجزا شده‌اند که آبی که مورد استفاده قرار می‌گیرد آلوده نباشد.

اگر لوله‌کشی آب در کنار لوله‌کشی فاضلاب اجرا شود مشکلی پیش می‌آید؟

بله؛ بهتر است لوله های حامل فاضلاب در کنار لوله‌های حامل آب آشامیدنی قرار نگیرند چرا که لوله‌ها بعد از مدتی آب بندی خود را از دست می‌دهند و ممکن است تراوشات لوله‌های فاضلاب موجب آلودگی لوله‌های آب آشامیدنی شود که این موضوع به سلامت افراد ساکن در ساختمان آسیب می‌رساند.

خدمات تکنوتعمیر در زمینه‌ی لوله‌کشی ساختمان چگونه است؟

مجموعه تکنوتعمیر کلیه ی خدمات مربوط به انواع لوله‌کشی ساختمان را به صورت ۲۴ ساعته شبانه‌روز و در تمام ایام سال حتی روزهای تعطیل ارائه می‌دهد. شما می‌توانید برای دریافت این خدمات با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *