خدمات تعمیر و سرویس پکیج
فرم ثبت درخواست نصب و راهاندازی پکیج
فرم ثبت درخواست تعمیر و سرویس پکیج
برای ارتباط با تعمیرکاران تکنوتعمیر، بر روی دکمه روبرو کلیک کنید
پکیج
در گذشته برای گرمایش منازل با شوفاژ و رادیاتور از موتورخانه استفاده میکردند، که علاوه بر هزینهی بالا به مکان جداگانهای هم نیاز داشت. پکیج سیستم گرمایشی است که امروزه جایگزین موتورخانه ها شده است و جهت تامین آب گرم مصرفی و آب سیستم گرمایشی از آن استفاده میشود. گرم کردن خانه یا ساختمانهای تجاری به وسیلهی گرمایش از کف، رادیاتور، فن کوئل از جمله مصارف پکیج میباشد. با اینکه سوخت مصرفی پکیج گاز و برق است اما نسبت به سایر سیستمهای گرمایشی کم مصرفتر است.
انواع پکیج
پکیجهای گرمایشی از لحاظ شکل قرار گرفتن و نصب به دو دسته، از لحاظ مدل سوخت مصرفی به چهار دسته و از لحاظ تعداد مبدلها به چهار دسته و از لحاظ فن و خروجی آلاینده به دو دسته تقسیم میشود.
پکیجها از لحاظ شکل قرار گرفتن و نصب
- دیواری
- زمینی
- زمینی ایستاده
پکیج دیواری
پکیجهای دیواری به علت اندازه کوچک و شکل ظاهری که دارند، اغلب در آشپزخانهها نصب میشوند. انواع پکیجهای دیواری مجهز به سیستم دودکش هستند. دودکش این پکیجها از نوع دوجداره هستند که یکی برای خروج دود و دیگری برای مکش اکسیژن برای احتراق مورد استفاده قرار میگیرد. پکیجهای دیواری به سه دسته پکیج دیواری باز، پکیج دیواری بسته، پکیج دیواری چگالشی تقسیم میشود.
مزایا پکیج دیواری
- سهولت در راهاندازی، نصب، سرویس و نگهداری
- در دسترس بودن پکیج و توانایی کنترل پکیج در داخل ساختمان
- تنظیم دما به اندازه دلخواه
- کارکرد بدون صدا
- ایمنی بالا به علت وجود سنسور های آب گرم مصرفی
معایب پکیج دیواری
- عمر مفید کوتاه پکیج دیواری در برابر موتورخانه
- کارایی اندک در متراژهای بالای ۳۰۰ متر
- اشغال فضای داخل منزل
پکیج زمینی
پکیجهای زمینی به این علت که در سایزهای مختلف و توان حرارتی مختلفی تولید میشوند، قابلین نصب در در ساختمانهای با متراژ بالا را دارند. در پکیجهای زمینی یک مخزن ذخیره آب گرم وجود دارد که وظیفهاش این است که در صورت قطع شدن برق تا مدتی آب گرم مورد نیاز را تامین کند. لازم به ذکر است که پکیجهای زمینی نیز خود بر اساس سیستم احتراق و مشعل به ۲ دسته پکیج زمینی مشعل دار و پکیج زمین بدون مشعل تقسیم میشوند.
مزایا پکیج زمینی
- دارای مخازنی جهت نگهداری آب گرم هستند.
- نسبت به موتور خانهها بازدهی گرمایشی بیشتری دارند.
- راهاندازی آن آسان و بدون دردسر است.
- هزینهی سرویس و نگهداری آن نسبت به موتورخانه کمتر است.
معایب پکیج زمینی
- سروصدای زیادی تولید میکنند به همین علت در داخل واحدهای آپارتمانی یا تراس نصب نمیشوند.
- از مشعل به عنوان منبع حرارتی استفاده میکنند و شیرپرکن آنها به صورت دستی کار میکند.
- نسبت به پکیج دیواری مصرف سوخت بیشتری دارد.
- عمر مفید پکیج زمینی نسبت به سیستم موتورخانه کمتر است.
پکیج زمینی ایستاده
این نوع پکیج برای ساختمانهای بزرگ، ویلایی و دوبلکس مناسب میباشدو میتوان گفت ترکیبی از دو پکیج دیواری و زمینی است. توان حرارتی بالا، دارا بودن دو خروجی جداگانه برای دو سیستم گرمایش و قابلیت تفکیک دماهای مدار از جمله مشخصات این سیستم میباشد.
پکیجها از لحاظ مدل سوخت مصرفی
- پکیج گازسوز
- پکیج دوگانه سوز
- پکیج برقی
پکیجها از لحاظ تعداد مبدل
- پکیج تک مبدل
- پکیج دو مبدل
- پکیج سه مبدل
پکیجهای تک مبدل
در پکیج های تک مبدل یا بی ترمیک، یک مبدل حرارتی اصلی دوبل استفاده میشود. در این نوع مبدلها، هم آب گرم مصرفی و هم گرمایش توسط تماس مستقیم شعله مشعل با مبدل تامین میگردد. در این نوع پکیجها با باز شدن شیر آب گرم سینک، آب سرد شهری وارد مبدل اصلی دوبل میشود و بعد از قرار گرفت در معرض تماس مستقیم یا شعله مشعل و از طریق لوله آب گرم مصرفی خارج میشود.
پکیجهای دو مبدل
در این نوع پکیجها از دو نوع مبدل اصلی و صفحهای استفاده شده است. زمانی که پکیج در حالت زمستانی باشد، پمپ فعال است و با گردش آب در مبدل اصلی، گرمایش برای محیط فراهم میشود. زمانی که آب گرم مورد نیاز است، با گردش آب شهری توسط پمپ در مبدل صفحهای، آب گرم مصرفی تامین میشود.
پکیجهای سه مبدل
تمام پکیجهای چگالشی سه مبدل هستند. این پکیجها علاوه بر مبدلهایی که در پکیجهای دو مبدل و تک مبدل وجود دارد، دارای یک مبدل دیگر جهت فرآیند چگالش نیز میباشند.
پکیجها از لحاظ فن و خروجی آلاینده
- پکیج دارای فن
- پکیج بدون فن
پکیجهای دارای فن
این پکیجها توسط دودکش دوجداره هوای مورد نیاز برای سوخت را از فضای بیرون به دستگاه میرساند،و گازهای ناشی از سوخت را به بیرون هدایت میکند. به همین دلیل برای تهویه فضای داخل منزل نیز مناسب میباشند.
پکیجهای بدون فن
این پکیج ها به این دلیل که هوای مورد نیاز سوخت خود را از فضای خانه میگیرد و دودکشی برای خارج کردن این آلایندههای ناشی از سوخت به خارج ندارد کمتر از مدل فن دار مورد استقبال قرار میگیرد.
سرویس پکیج
سرویس به موقع پکیج روش است که می تواند از نیاز پکیج به تعمیر جلوگیری کند. به طور کلی بهتر است هر چند ماه یکبار پکیج خود را مورد بازبینی قرار دهید تا در صورت وجود مشکل زودتر متوجه آن شوید و از اختلالات بعدی و تعمیر آن پیشگیری کنید. بهترین زمان برای سرویس پکیج هر ۶ ماه است. سرویس پکیج شامل موارد مختلفی میشود که به شرح زیر است:
رسوبزدایی
سرد و گرم شدن مداوم آب، نشانهی ایجاد رسوب در مخازن حرارتی و لوله های پکیج است. رسوب در لولهها باعث تنگ شدن مسیر آب میشود، در نتیجه آب با فشار و سرعت کمتری در لولهها جریان پیدا می کند.
کنترل فشار آب
اگر فشار آب ورودی به دستگاه کم یا زیاد باشد به مرور زمان به دستگاه آسیب وارد میشود.
آزادسازی محور پمپ سیرکولاسیون
در صورت گرفتگی محور این پمپ، پمپاژ کردن و گردش آب با مشکل مواجه میشود.
تنظیم شیر گاز
بررسی این شیر و تنظیم مجدد پیچ و مهرهها کاری نسبتا تخصصی است اگر خوب انجام نگیرد فشار گاز دچار اختلال میشود.
هواگیری
هواگیری، بخش اعظم سرویس پکیج میباشد که مزایای فراوانی برای دستگاه شما دارد. بهبود راندمان گرمایشی سیستم و بلوکهای رادیاتور، استفاده بهینه از گاز و کاهش هزینههای اضافی گاز از جمله مزایای هواگیری میباشند.
معرفی قطعاتی برای تعمیر پکیج
آشنایی با اجزای پکیج قدم بزرگی برای تعمیر و یا رفع عیب پکیج میباشد.
برد پکیج
در سیستمهای پکیج مدرن به دلیل حساسیت و راندمان بالا از بردهای الکتریکی استفاده میشود. تمامی ورودیها و خروجیهای پکیج از طریق برد پکیج پردازش میشوند.
وریستور
وریستور نوعی مقاومت با مصرف کننده است که به صورت موازی بسته میشود. وظیفهی این قطعه محافظت از قطعات در برابر نوسانات و افزایش ولتاژ است.
پمپ سیرکولاسیون
پمپ سیرکولاسیون با استفاده از خازن کار میکند. وظیفهی این قطعه جبران افت فشار آبی است که هنگام گردش در مدار پکیجها دچار کمبود فشار شده است.
شیر تخلیه
شیر تخلیه که به آن شیر اطمینان هم گفته میشود، در مواقعی که فشار پکیج بیش از حد بالا برود، به صورت اتوماتیک باز میشود و فشار مضاعف داخل مدار دستگاه را خارج میکند.
سنسور حرارتی
وظیفهی سنسور حرارتی، کنترل دمای مببدلها و فنها می باشد. به این صورت که اگر دمای لولهها ار مقدار مشخصی بیشتر شود، مشعل خاموش میشود.
شیر سه طرفه یا سه راهه
این شیر نقش باز و بسته کردن مسیر جریان آب گرم مصرفی و سیستمهای گرمایشی را برعهده دارد. این شیر دارای یک ورودی اصلی است که به مکش پمپ و همچنین دارای دو خروجی فرعی است که به مسیر آب گرم مصرفی و مدار سیستم گرمایشی وصل میشود.
ترمیستور یا NTC
ترمیستور مقاومتی است که مقدار آن تابع دما تغییر میکند. برد دستگاه از طریق ترمیستور دمای مدار گرمایش و آب مصرفی را کنترل میکند. در انواع پکیج دو عدد ترمیستور وجود دارد وظیفهی یکی از ترمیستورها کنترل دمای مدار گرمایش و وظیفهی دیگری کنترل دمای آب گرم مصرفی است.
تعمیر و عیبیابی پکیج
برای عیبیابی پکیج لازم است بدانیم که پکیجها دارای دو نوع پکیج دیجیتال و پکیج آنالوگ میباشند. هرکدام از این دو نوع زبان خاص و تکنولوژی مخصوص به خود را دارند. ارورهای مختلف دستگاه از طریق صفحهی LED یا چراغهای چشمک زن به شما نشان داده میشود. بنابراین لازم است از نحوه عملکرد پکیجها اطلاعاتی داشته باشیم. پکیجها از نظر عملکرد به دو دسته تابستانی و زمستانی تقسیم میشوند. در فصل تابستان که نیازی به سیستمهای گرمایشی نیست، پکیجها فقط برای تامین آب گرم مصرفی مورد استفاده قرار میگیرند.در فصول سرد پکیجها علاوه بر آب گرم مصرفی آب مورد نیاز برای سیستمهای گرمایشی منزل را نیز تامین میکند.
پکیجها برای عملکرد صحیح به چهار مورد آب، برق، گاز، اکسیژن نیاز دارند که در صورت به وجود آمدن اختلال در هر کدام از این موارد پکیج نیاز به سرویس یا تعمیر پیدا میکند.
مشکلات رایج پکیج و برخی راهحلهای احتمالی برای رفع آنها
پکیج یکی از سیستمهای مهم در منزل است که به وجود آمدن مشکلات احتمالی در آن در عین اینکه اتفاق خوشایندی نیست، دور از انتظار نیز نمیباشد. مشکلات پکیج ارتباط کاملا مستقیم با نداشتن آب گرم مصرفی و سیستم گرمایشی دارد. از این رو آشنایی با برخی مشکلات رایج پکیجها و راهحلهای رفع آنها میتواند مفید واقع شود و البته به شما کمک کند تا دقیقتر خرابی را به تعمیرکار گزارش دهید. در ادامه به بررسی این مشکلات میپردازیم.
روشن نشدن پکیج
در صورتی که با این مورد مواجه شدید باید چند قسمت را مورد بررسی قرار دهید. یکی از این موارد، بررسی باز بودن شیر گاز پکیج است. مورد دوم عیبیابی پکیج، بررسی فشار آب است. در صورت کم بودن فشار آب پکیج شما روشن نخواهد شد ابتدا فشار سنح زیر پکیج را بررسی کنید اگر مقدار فشار کمتر از ۰.۵ باشد پکیج روشن نمیشود یا بعد از روشن شدن خاموش میشود. خرابی جرقهزن یکی دیگر از مواردی است که در این مورد میتواند تاثیر گذار باشد. یکی از مشکلات مربوط به جرقهزن فاصله افتادن بین این قطعه و مشعل است که اجازه نمیدهد گاز به جرقهزن برسد که در این صورت کاری از دست شما برنمیآید و باید به یک کارشناس تعمیر تماس بگیرید. گرفتگی لولهها به وسیله هوا یا رسوب، مشکل در شمعک و شعله، بالا رفتن زیاد دمای آب از دیگر دلایل روشن نشدن پکیج میباشد.
زرد بودن شعله پکیج
در این مورد نیز موارد متعددی میتوانند دخیل باشند. کمبودهوای کافی در اطراف پکیج، گرفتگی دودکشها، کثیف بودن مشعل، دوده گرفتن مبدل حرارتی و دودکشها مواردی میباشند که باید مورد بررسی قرار بگیرند. رفع این مشکل توسط متخصص هم بهتر است هم باعث اطمینان خاطر شما میشود. شما میتوانید با کارشناسان تکنوتعمیر جهت رفع عیب پکیج خود تماس بگیرید.
چکه کردن پکیج
این مشکل در زمان نصب پکیج، تعمیر و یا سرویس پکیج رخ میدهد، اما گاها به علت بالا رفتن دمای آب و یا پوسیدگی پکیج هم میتواند رخ دهد. عدم انجام صحیح نصب اتصالات پکیج میتواند از مهم ترین دلایل چکه کردن پکیج باشد. برای رفع نشتی پکیج باید با تکنسین نصب تماس حاصل فرمایید.
سروصدای زیاد پکیج
برخی صداها در پکیج عادی هستند و در اثر روشن شدن شمعک، کار کردن جرقهزن، فن و یا پمپ به وجود میآیند. اما اگر صدایی از پکیج شنیدید که غیرعادی است و یا قبلا اصلا شنیده نمیشد این احتمال وجود دارد که قطعهای از پکیج شما معیوب است. در ادامه برخی از موارد را که میتواند علت این مشکل باشد، بررسی میکنیم.
صاف نبودن محل نصب
اگر محل نصب پکیج صاف نباشد یا هنگام نصب، قاب آن تحت فشار کج شود و به بدنهی آن بچسبد، پکیج بعد از مدتی کار کردن صداهای بلند و غیرعادی تولید میکند. برای رفع و تعمیر صدای پکیج میتوانید با تکنسینهای نصب پکیج تماس حاصل فرمایید.
وجود هوا در پکیج
به طور طبیعی بعد از مدتی مقداری هوا در داخل پکیج یا لولههای آن جمع میشود که موجب تولید صداهایی نظیر قل قل کردن میشود. بهترین راهحل برای رفع صدای غیرعادی پکیج، هواگیری پکیج است. برای اینکار کافی است که یک سطل زیر شیر هواگیری پکیج قرار دهید و با آچار شیر را باز کنید تا هوای حبس شده داخل پکیج خارج شود.
پایین بودن دما آب
این مورد بیشتر مربوط به فصول سرد سال است که آب سرد به طور ناگهانی وارد منبع میشود و به این دلیل که منبع گرم است انقباض و انبساطهای موضعی باعث تولید صداهای غیرعادی میشود.
معیوب بودن فن پکیج
خراب بودن فن در پکیج باعث تولید صداهای بلند و غیرمنتظره از داخل پکیج میشود. این احتمال وجود دارد که فن بعد از فرسوده شدن بشکند یا توسط گرد و غبار پوشانده شود. راهحل رفع این مشکل تمیز کردن پروانه فن و یا تعمیر فن پکیج میباشد که توسط سرویسکاران پکیج به راحتی انجام میشود.
کاهش فشار دستگاه
خراب بودن شیر اطمینان، نشتی دریچه اتوماتیک تخلیه هوا، نشتی رادیاتورها و شیرهای آنها، ایراد در گیج فشار رادیاتور از دلایل کاهش فشار پکیج میباشد.
رفع مشکلات پکیج شما با تکنو تعمیر
تا به اینجا با رایجترین مشکلات متداول پکیج آشنایی پیدا کردهاید اما آگاه باشید که تعمیر پکیج توسط متخصص، باعث افزایش اطمینان خاطر شما میشود. کارشناسان تکنوتعمیر به صورت ۲۴ ساعته با ارائه خدمات تعمیر پکیج در خدمت شما مصرف کنندگان گرامی میباشد. از جمله خدمات پکیج در محل میتوان به عیبیابی، نصب و راهاندازی، سرویس دورهای، رفع خرابی اشاره کرد.