خدمات تعمیر و سرویس لوله‌کشی فاضلاب

برای ارتباط با تعمیرکاران تکنوتعمیر، بر روی دکمه روبرو کلیک کنید

لوله‌کشی فاضلاب

تمام ساختمان‌های مسکونی و تجاری برای خروج آب‌های آلوده که به آب‌های خاکستری معروف هستند، به لوله‌کشی فاضلاب نیاز دارند. فاضلاب‌ها در دو نوع فاضلاب سبک و فاضلاب سنگین وجود دارند. فاضلاب سبک حاوی آب خالص و محتویات سبک است. فاضلاب سنگین حاوی فضولات انسانی و حیوانی و مواد سنگین است. در لوله‌کشی باید توجه شود که لوله‌ای که فاضلاب‌های سنگین را حمل می‌کند، دارای قطر و شیب بیشتر نسبت به لوله‌های حامل فاضلاب سبک است.

لزوم استفاده از لوله کشی فاضلاب در ساختمان‌ها

اولین هدف از اجرای صحیح لوله‌کشی، خارج کردن پساب‌های آلوده از مناطق مسکونی و انتقال به تسویه‌خانه است. اگر لوله‌کشی به درستی و طبق اصول اجرا نشود، فرسودگی و کم شدن طول عمر مفید سیستم انتقال فاضلاب را به همراه دارد. بنابراین بهتر است این موضوع را در اولویت خود قرار دهید، زیرا به طور مستقیم با سلامت شما و خانواده‌ی شما ارتباط دارد. اشتباه یا سهل‌انگاری در اجرای آن، موجب انتشار بوی بد و آلودگی در محیط می‌شود و در نتیجه بروز بیماری‌های فراوانی را به همراه دارد.

بخش‌های مختلف سیستم لوله‌کشی فاضلاب

لوله‌کشی فاضلاب ساختمان برخلاف لوله‌کشی آب دارای بخش‌های فراوانی است و همانطور که اشاره شد قصور در نصب هر بخش می‌تواند باعث ایجاد مشکل در کل سیستم فاضلابی شود. یک سیستم فاضلاب مجهز، شامل لوله‌ی آب فاضلاب، لوله‌های ونت یا هواکش و سیفون است.

لوله‌ی آب فاضلاب

به طور کلی سیستم لوله‌کشی فاضلابِ ساختمان از نظر نوع قرارگیری به صورت زیر دسته‌بندی می‌شوند:

  • لوله‌ی فرعی قائم
  • لوله‌ی اصلی قائم
  • لوله‌ی فرعی افقی 
  • لوله‌ی اصلی افقی

وظیفه‌ی این لوله هدایت مواد زائد تا چاهِ خارج از ساختمان است. لوله‌های آب فاضلاب به صورت از بالا به پایین نصب می‌شوند که در جهت نیروی گرانش زمین قرار بگیرند و مواد فاضلابی سریع‌تر در لوله حمل شوند. به طور کلی لوله‌های فاضلاب بر حسب نوع وظیفه به لوله‌های حامل فاضلاب سبک، لوله‌های حامل فاضلاب سنگین، لوله‌های تخلیه آب باران و نزولات جوی تقسیم می‌شوند. نوع دیگر لوله‌ها که امروزه به ندرت از آن‌ها استفاده می‌شود، لوله‌های مرکب هستند. لوله‌های مرکب حاوی فاضلاب سبک و آب باران است.

لوله‌های ونت یا هواکش

لوله‌های ونت ۲ وظیفه را بر عهده دارند. این لوله‌ها برای ایجاد تهویه در کنار لوله‌های فاضلاب قرار می‌گیرند. وظیفه‌ی دیگر لوله‌های ونت این است که با تولید جریانات و فشار هوا در لوله‌های فاضلابی، به تخلیه‌ی آن کمک می‌کنند. شکل قرارگیری این لوله‌ها، در امتداد ساختمان است و برخلاف لوله‌های فاضلاب، به صورت بالارونده قرار می‌گیرند.

سیفون

سیفون یک وسیله‌ی آب‌بندی‌شده است که در محل اتصالِ وسیله‌ی بهداشتی به لوله‌ی فاضلاب قرار می‌گیرد و در واقع بخشی جدا نشدنی از سیستم فاضلاب می‌باشد. وظیفه‌ی این بخشِ لاینفک لوله‌کشی فاضلاب، جلوگیری از ورود گازهای متعفن سیستم فاضلاب به داخل محیط ساختمان است. سیفون‌ها شکل گلوگاهی دارند و برای جلوگیری از خشکیِ لوله‌ی آبِ فاضلاب، همیشه مقداری آب در خود نگه می‌دارند. بنابراین استفاده از سیفون در زیر سینک، داخل حمام و سرویس بهداشتی لازم است.

پاسخگویی در ۷ روز هفته

همکاری با گروهی از تکنسین و متخصصصین

اعزام تعمیرکار به محل موردنظر

بهترین لوله برای لوله‌کشی فاضلاب

برای لوله‌کشی فاضلاب از چند نوع لوله می‌توان استفاده کرد. نوع لوله بر اساس شرایط محیطی و بودجه مد نظر انتخاب می‌شود.  در سیستم‌های لوله‌کشی فاضلاب قدیمی از لوله‌های سفالی و چدنی استفاده می‌شد. این در حالی است که امروزه بیشتر از لوله‌های پلیمری استفاده می‌شود.

لوله‌های سفالی

این لوله‌ها به دلیل مقاومتی که دارند برای لوله‌کشی فاضلاب گزینه‌ی مناسبی هستند. لوله‌های سفالی وزن بسیار بالایی دارند  بنابراین استفاده ازآن‌ها هزینه های زیادی راه به همراه دارد.

لوله‌های چدنی

چدن مستحکم‌ترین ماد‌ه‌ی مورد استفاده در ساخت لوله است. لوله‌های چدنی نفوذ ناپذیرو در برابر رطوبت و ضربه مقاوم هستند. این لوله‌ها مانند لوله‌های سفالی از وزن بالایی برخوردارند و نصب آن‌ها هزینه‌ی زیادی دارد.

لوله‌های پی‌وی‌سی (PVC)

یک مزیت لوله‌های پی‌وی‌سی، استفاده‌ی آسان از آن‌ها است. لوله‌های پی‌وی‌سی علاوه بر اینکه استفاده از آن‌ها آسان است، انعطاف پذیر هستند و هزینه‌ی کم‌تری نیز نسبت به سایر لوله‌ها دارند.

لوله‌‌ی یو‌پی‌‌وی‌سی (UPVC)

طول عمر لوله‌های یو‌پی‌وی‌سی ۵۰ سال است و به علت استحکام داشتن در برابر فشار داخلی و ضربات، بسیار مستحکم هستند. ضریب اصطکاک این لوله‌ها نزدیک به صفر است و سطح داخلی بسیار صافی دارند که باعث می‌شود فاضلاب به راحتی از داخل این لوله‌ها عبور کند. به همین دلیل این لوله‌ها از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای لوله‌کشی محسوب می‌شوند.

روش‌های لوله‌کشی فاضلاب در ساختمان

لوله‌کشی داخل ساختمان را می‌توان با استفاده از لوله‌های چدنی و پولیکا در دو شیوه‌ی سنتی و زیرسقفی اجرا کرد. تنها تفاوت این دو شیوه در محل قرارگیری لوله‌ها است.

لوله‌کشی فاضلاب ساختمان به صورت سنتی

در روش سنتی، لوله‌‌های فاضلاب مثل قدیم به صورت کف‌خواب در ساختمان قرار می‌گیرد. به این صورت که بعد از اتصال لوله‌های هواکش و سیفون به لوله‌ی آب فاضلاب، آن‌ها را در کف ساختمانِ در حال ساخت یا بازسازی در زیر مصالحی مثل سیمان می‌پوشانند. 

لوله‌کشی فاضلاب ساختمان به صورت زیرسقفی

در این روش لوله‌ها به جای کف‌خواب کردن، در زیر سقف نصب می‌شوند. در این روش، تکنسین نصب برای ایجاد تغییرات و شیب‌بندی، میدان عمل بیشتری نسبت به روش سنتی دارد. یکی دیگر از مزایای روش زیر سقفی این است که فشار از روی لوله‌ها برداشته می‌شود و کار تعمیر و سرویس لوله‌کشی راحت‌تر صورت می‌گیرد. در این روش مهندسین، داکت‌هایی را به صورت افقی و عمودی در ساختمان نصب می‌کنند و لوله‌ها را از بین این داکت‌ها عبور می‌دهند. در واقع لوله‌کشی زیرسقفی به این صورت است که به جای اینکه انشعاب لوله فاضلاب را روی کف ساختمان یا طبقه در نظر بگیریم در زیر طبقه قرار می‌دهیم. 

به عنوان نمونه، اگر قرار است لوله‌کشی برای طبقه دوم انجام شود، انشعابات لوله‌ فاضلاب در زیر سقف طبقه اول قرار می‌گیرد و با ایجاد سوراخ‌هایی در کف ساختمان طبقه دوم به آن راه داده می‌شود.

مشکلات رایج لوله‌کشی فاضلاب

اگر عملیات لوله‌کشی به درستی انجام شود معمولا مشکلی با این لوله‌ها نخواهید داشت. اغلب مشکلاتی که برای سیستم لوله کشی پیش می‌آید مربوط به نصب غیر اصولی و نادرست سیستم لوله‌کشی فاضلاب است. از آنجایی که لوله‌کشی فاضلاب نقش مهمی در حفظ بهداشت محیط دارد، در صورت مواجه با هرگونه مشکلی در این سیستم باید هرچه زودتر برای رفع آن اقدام کرد. 

  • نشتی لوله‌کشی فاضلاب خانگی

نشتی لوله‌ها یکی از رایج‌ترین مشکلات لوله‌کشی فاضلاب است که علت اصلی آن ترک در لوله‌ها و یا از بین رفتن عایق بندی آن است. نشتی در لوله‌کشی از طریق نم روی دیوار یا سقف منزل قابل مشاهده است. ایجاد نم و لکه‌های زرد روی دیوار، کاهش فشار آب مصرفی در شیرآلات، صدای چکه آب در دیوارها، روشن شدن پمپ آب خانگی بدون باز کردن شیر آب از نشانه‌های بروز ترکیدگی و نشتی در لوله‌ها است. هرگونه نم و نشتی در لوله‌ها می‌تواند باعث بروز مشکلات جدی‌تری در ساختمان شود بنابراین قبل از ایجاد خسارات بیشتر نسبت به تعمیر لوله‌ها اقدام کنید.

  • تخلیه آهسته لوله‌های فاضلاب

لوله‌های فاضلاب برای دفع پساب و فاضلاب در ساختمان نصب می‌شود. وقتی قدرت مکش لوله‌های فاضلاب به هر دلیلی کم شود، کارایی این سیستم کاهش می‌یابد. اگر تخلیه فاضلاب به کندی صورت می‌گیرد، مشکلی در لوله‌کشی فاضلاب به وجود آمده است. گرفتگی لوله‌ها مشکلی رایج در خانه های قدیمی است. برای رفع این نقص نیازی به تخریب نیست و می‌توان از روش‌های متداول لوله‌بازکنی استفاده کرد.

  • استشمام بوی بد از لوله‌کشی فاضلاب

شکستگی یا آسیب دیدن لوله‌ها، گرفتگی لوله‌ها می‌تواند برخی از دلایل انتشار بوی بد در محیط از لوله‌ها باشد. برای بررسی علت بوی بد محیط باید با یک لوله‌کش تماس گرفت. بی توجهی به این موقع می‌تواند خسارات جدی به ساختما و حتی به سلامت افراد محیط وارد کند.

عیب‌یابی و تعمیر لوله‌کشی فاضلاب

عمده‌ترین مشکلات لوله‌کشی فاضلاب مربوط به نشتی لوله‌ها است که تاثیر مستقیم روی سلامت افراد محیط دارد. هرگونه نم و نشتی در لوله‌ها باعث خسارات جدی به ساختمان می‌شود، بنابراین باید در اسرع وقت رفع شود. شرکت فنی تکنوتعمیر با ارائه‌ی انواع خدمات سرویس و تعمیر در زمینه‌ی لوله‌کشی فاضلاب آماده خدمت رسانی به شما مشتریان گرانقدر می‌باشد. ارائه‌ی تمامی خدمات تکنوتعمیر به صورت ۲۴ ساعته و به شرح زیر می‌باشد:

  • تشخیص و رفع نشتی و ترکیدگی لوله‌ها
  • اجرای انواع لوله‌کشی‌های زیر‌سقفی و سنتی
  • نصب و تعمیر شیرآلات
  • بازسازی لوله‌های روکار و توکار
  • تعویض انواع لوله‌های چدنی، پلیکا

اعتماد شما افتخار ماست!

تکنوتعمیر؛ خدمات مطمئن تاسیسات خانگی​