خدمات تعمیر و سرویس آبگرمکن

برای ارتباط با تعمیرکاران تکنوتعمیر، بر روی دکمه روبرو کلیک کنید

آبگرمکن چیست؟

آبگرمکن وسیله‌ای است که حکم تبدیل‌کننده آب سرد به آب گرم را دارد و فرآیند گرم کردن آب را به منظور رفع نیازهای روزمره، مصارف بهداشتی در منازل و صنایع به کار می‌رود. آبی که از طریق لوله‌کشی‌ها می‌آید، سرد است که در فصل زمستان سردتر نیز می‌شود. حتی ممکن است در هوای سرد با مشکلاتی از قبیل یخ‌زدگی و شکستگی شیرهای آب و در نتیجه آب سرد مواجه شویم. بنابراین برای رفع این مشکل، آبگرمکن‌ها به کمک ما می‌آیند و با استفاده از منبع انرژی خود، دمای آب سرد را افزایش می‌دهند و گرم می‌کنند. در نتیجه انواع آبگرمکن‌ها یکی از مهم‌ترین وسیله‌های گرمایشی به شمار می‌آیند که از آن‌ها، مدل‌های مختلفی تولید و عرضه می‌شوند. 

بررسی انواع آبگرمکن

به طور کلی نحوه عملکرد تمامی آبگرمکن‌ها یکسان است اما خب تفاوت‌هایی نیز دارند که سبب تنوع و فراوانی مدل‌های مختلف آن‌ها شده است. آبگرمکن‌ها برند‌ها و مدل‌های مختلف بی‌شماری دارند که از نظر منبع انرژی، نوع سوخت و ساخته در دسته‌بندی‌های مختلفی قرار گرفته‌اند. در ادامه ما به بررسی انواع تقسیم‌بندی‌ها و ویژگی‌‌های هر یک می‌پردازیم. 

انواع آبگرمکن بر اساس منبع انرژی

یکی از تقسیم‌بندی‌های آبگرمکن بر اساس منبع انرژی است که کلیه آبگرمکن‌ها را به دو گروه به شرح زیر دسته‌بندی می‌شوند:

  • آبگرمکن‌های مستقیم
  • آبگرمکن‌های غیرمستقیم

آبگرمکن‌های مستقیم

این مدل آبگرمکن به گونه‌ای گفته می‌شود که منبع انرژی در درون دستگاه قرار می‌گیرد و شامل مواردی از قبیل آبگرمکن‌های نفتی، گازی، الکترونیکی و زغالی می‌شود.

آبگرمکن‌های غیرمستقیم

در این نوع آبگرمکن، منبع انرژی خارج از دستگاه و در جایی مانند موتورخانه قرار می‌گیرد که شامل آبگرمکن‌های خورشیدی، کویلی و دوجداره است.

آبگرمکن‌های کویلی

این نوع از آبگرمکن‌ها به یک پمپ برای تنظیم دمای آب مجهز هستند.  نحوه عملکرد آبگرمکن‌های کویلی بدین صورت است که با رسیدن آب به دمای مورد نظر، جریان آب توسط پمپ قطع می‌شود. در این آبگرمکن‌ها قطعه پیلوت همیشه روشن است. 

آبگرمکن‌های دوجداره

این نوع آبگرمکن نیز یکی دیگر از مدل آبگرمکن‌های غیر مستقیم است که در این مدل جدار بیرونی نیز عایق است و مانع از اتلاف گرما می‌شود. آبگرمکن‌های دوجداره معمولا در درون موتورخانه‌ها قرار می‌گیرد. 

پاسخگویی در ۷ روز هفته

همکاری با گروهی از تکنسین و متخصصصین

اعزام تعمیرکار به محل موردنظر

انواع آبگرمکن بر اساس نوع سوخت مصرفی

یکی از معیار‌های تقسیم‌بندی آبگرمکن‌ها، نوع سوخت مصرفی است که به ۵ گروه مختلف دسته‌بندی می‌شوند و شامل موارد زیر است: 

  • آبگرمکن‌های زغالی
  • آبگرمکن‌های نفتی
  • آبگرمکن‌های گازی
  • آبگرمکن‌های برقی یا الکتریکی
  • آبگرمکن‌های خورشیدی

آبگرمکن نفتی 

آبگرمکن نفتی از قدیمی‌ترین مدل‌های آبگرمکن است که در گذشته به دلیل دسترسی آسان به نفت و البته عدم دسترسی به گاز شهری و برق مورد توجه و استفاده قرار می‌گرفت. این مدل زیرمجموعه نوع مستقیم است که منبع انرژی آن داخلی می‌باشد. نحوه عملکرد آبگرمکن نفتی بدین صورت است که نفت از کاربراتور عبور می‌کند و از طریق لوله‌های رابط به اجاق دستگاه می‌رسد، سپس هوای مورد نیاز از یک روزنه وارد می‌شود که از ترکیب سوخت و هوا شعله ایجاد می‌شود. 

آبگرمکن‌های گازی 

به مرور زمان و با افزایش دسترسی و گسترش شبکه گازرسانی در سراسر کشور، آبگرمکن‌های گازی طراحی و تولید شدند. همان‌طور که از نامشان پیداست، منبع انرژی آن‌ها گاز شهری و کپسول می‌باشد. مهم‌ترین قطعات به کار رفته در آبگرمکن‌های گازی، ترموستات و شیر پیلوت است که وظایف بسیار حیاتی را برعهده دارند. آبگرمکن‌های گازی محبوبیت بیشتری در بین مردم دارند و به طور کلی نسبت به سایر مدل‌ها به دلیل هزینه کم و سوخت و استفاده آسان از طرفدار و فروش بیشتری برخوردارند. 

 امروزه استفاده از آبگرمکن‌های گازی بسیار رایج است که خود به دو مدل ایستاده (زمینی) و دیواری تقسیم می‌شوند. 

آبگرمکن مخزن‌دار ( ایستاده)

همان‌طور که از نام این مدل آبگرمکن پیداست، نه تنها وظیفه گرم کردن آب را برعهده دارد بلکه باید بتواند آب را در محفظه تعبیه شده نگهداری کند. در واقع آبگرمکن‌های ایستاده یا مخزن‌دار به نوعی مجهز به عایق هستند تا قابلیت گرم ماندن آب درون خود را داشته باشند. ساختار آبگرمکن‌های مخزن‌دار به گونه‌ای است که لوله‌هایی به جهت ورود و خروج آب در قسمت بالایی مخزن تعبیه شده است. لوله‌های ورودی، وظیفه هدایت آب سرد به قسمت پایینی مخزن را دارند و لوله‌های خروجی، وظیفه جمع آوری آب گرم را در قسمت بالایی مخزن دارند. برای افزایش ایمنی عملکرد این نوع آبگرمکن، قطعه‌ای به نام سوپاپ در نظر گرفته شده است تا دو فاکتور دما و فشار را کنترل کند. از این رو در صورت افزایش بیش از حدی دما و فشار، سوپاپ باز می‌شود و شرایط را کنترل می‌کند. مخزن‌ها اغلب از روکش لمینت و استیل ساخته می‌‌شوند تا از خوردگی و سوراخ شدن مخزن جلوگیری کنند. با این حال ممکن آبگرمکن دچار خوردگی شود که نیاز به تعویض پیدا می‌کند. 

آبگرمکن بدون مخزن (دیواری) 

آبگرمکن‌های دیواری مخزنی برای ذخیره آب ندارند و به صورت مستقیم،  آب جریان پیدا کرده در لوله‌ها را در لحظه گرم می‌کنند. برای انجام این فرآیند لازم است یک کویل از یک سمت به لوله‌های ورودی آب سرد و از سمت دیگر به لوله‌های خروجی آب گرم وصل شود. 

آبگرمکن‌های الکتریکی یا برقی

آبگرمکن‌های برقی از جدیدترین و مدرن‌ترین مدل‌های آبگرمکن است که منبع انرژی آن تجهیزات الکتریکی درون آبگرمکن می‌باشد. عملکرد این دستگاه به این شکل است که با اتصال به برق و عبور جریان الکتریکی، قطعات الکتریکی درون آبگرمکن گرم می‌شود و حرارت لازم برای گرم کردن آب را مهیا می‌کند. آبگرمکن الکتریکی از برق به جای نفت و گاز استفاده می‌کند و بدین صورت هیچ آلاینده‌ای تولید نمی‌کند، بنابراین برای محیط زیست بسیار مفید است. البته باید توجه کنید که استفاده مکرر از آبگرمکن‌های الکتریکی هزینه قبض برق را به شدت افزایش می‌دهد. لازم به ذکر است که آبگرمکن‌های برقی به مانند مدل گازی دارای مدل‌های بدون مخزن و مخزن‌دار هستند. 

آبگرمکن‌های خورشیدی

یکی دیگر از مدل‌‌های جدید آبگرمکن، مدل خورشیدی آن است که بدون مصرف هیچ گونه انرژی و آسیبی به محیط زیست و تنها با دریافت نور خورشید، گرمای مورد نیاز برای گرم کردن آب را فراهم می‌کنند. برای استفاده از آبگرمکن‌های خورشیدی نیاز به نصب پنل‌های خورشیدی بر روی سقف یا بالای پشت بام است تا بتواند انرژی خورشید را به برق تبدیل کند. تنها ضعف این مدل آبگرمکن، روزهای بارانی و برفی است که تابش مستقیم آفتاب وجود ندارد در نتیجه روند تامین انرژی کاهش می‌باید. 

سرویس آبگرمکن 

به طور کلی می‌توان گفت که سرویس آبگرمکن شامل اقداماتی در جهت بهبود عملکرد آبگرمکن است. علاوه بر افزایش بهبود آبگرمکن، سبب طول عمر قطعات دستگاه نیز می‌گردد. خراب شدن آبگرمکن یک مشکل جدی تلقی می‌شود چرا که آب گرم حمام و آشپزخانه را را دچار اختلال می‌کند. در نتیجه به محض این که اختلالی در آبگرمکن حس کردید برای تعمیر آن اقدام کنید. 

سرویس دوره‌ای آبگرمکن شامل بررسی کامل دستگاه است و مزایای بسیاری دارد که یکی از این مزیت‌ها جلوگیری از آسیب بیشتر به قطعات است. از این رو هزینه کمتری را برای تعمیر در نظر می‌گیرید. البته آبگرمکن‌های دیواری و مدل‌های دیگر نیز از قطعات مختلفی ساخته شده‌اند که اغلب آن‌ها قابلیت تعمیر را دارند. در سرویس آبگرمکن، دو کار بسیار مهمی وجود دارد که حتما باید توسط تعمیرکار انجام گیرد. این دو کار از قبیل هواگیری آب‌گرمکن و رسوب‌گیری آبگرمکن است. 

در هر دوره سرویس، رسوب‌گیر‌ها به طور کامل با مواد مخصوص، رسوب‌زدایی می‌شوند و معمولا رسوب‌گیر‌ها هم تعویض می‌گردند. در هر منطقه بسته به میزان سختی آب، ممکن است آبگرمکن دچار رسوب شود که برای رفع این مشکل رسوب‌زدایی و جرم‌گیری و اسیدشویی انجام می‌گیرد. 

تعمیر آبگرمکن

با توجه به مدل مختلف آبگرمکن‌ها و نحوه عملکرد متفاوت آن‌ها لازم است در زمان خرید به فضای مورد نظر، نوع مصرف مدنظرتان و مدل آبگرمکن توجه کنید تا انتخاب مناسبی را بر حسب نیازتان داشته باشید. از این رو در زمان بروز مشکل و خرابی قطعات، روند تعمیر و عیب‌یابی تسهیل پیدا می‌کند و زمان و هزینه کمتری را صرف خواهید کرد. آبگرمکن‌ها نیز به مانند سایر سیستم‌های گرمایشی بنا به دلایل بسیار زیادی ممکن است دچار اختلال شوند و عملکرد خود را از دست بدهند. بنابراین نیاز به تعمیر و سرویس پیدا می‌کنند که البته عیب‌یابی و رفع مشکلات آبگرمکن نیازمند مهارت و دانشی است که تنها از عهده متخصصین آن برمی‌آید.

اگر برای تعمیر انواع آبگرمکن اعم از آبگرمکن دیواری، ایستاده  و … نیاز به کمک یک متخصص دارید، می‌توانید با تکنوتعمیر  ارتباط برقرار کنید تا به مجرب‌ترین و حرفه‌ای‌ترین تعمیرکاران در نزدیکی محل زندگی خود دسترسی داشته باشید. 

بررسی مشکلات رایج آبگرمکن‌های دیواری

از آنجایی که آبگرمکن‌ها جزو لوازم پرکاربرد در منازل محسوب می‌شوند، خرابی آن‌ها پس از گذر مدت زمانی طبیعی است. بنابراین نیاز به تعمیر و رسیدگی پیدا می‌کنند. در ادامه برخی از مهم‌ترین و رایج‌ترین مشکلات آبگرمکن‌ها را معرفی می‌کنیم که عبارتند از: 

  • سرد و گرم شدن بیش از حد آب 
  • کم شدن فشار آب گرم
  • نشتی مخزن و لوله‌های آبگرمکن
  • نوسان درجه حرارت آبگرمکن 
  • بروز اختلالاتی مانند خاموش شدن و کوتاه و زرد رنگ شدن شعله
  • نشت گاز 

هر یک از مشکلات ذکر شده در بالا نشان از خرابی آبگرمکن دارد و پیشنهاد می‌شود برای بررسی بیشتر و رفع مشکل با متخصصی کاربلد تماس بگیرید. با بررسی و پرداختن به مشکل در اسرع وقت، شما علاوه بر تعمیر مشکل آبگرمکن در هزینه‌های خود نیز صرفه‌جویی می‌کنید. 

امروزه با افزایش قیمت آبگرمکن‌ها، اغلب افراد متقاضی تعمیر آبگرمکن‌های خود هستند اما گاهی با بی‌توجهی به یک عیب کوچک، خرابی به قدری گسترده می‌شود که آبگرمکن را فرسوده می‌کند و دیگر تنها با تعمیر مشکل حل نخواهد شد و نیاز به تعویض است. 

سرویس و تعمیر و خدمات آبگرمکن در تکنوتعمیر شامل چه مواردی می‌شود؟ 

عیب‌یابی و تعمیر آب‌گرمکن نیاز به آشنایی کامل با قطعات و داشتن مهارت و سابقه تعمیر مدل‌ و برند‌های مختلف است. به طور کلی خدماتی که تکنو تعمیر و تیم فنی مجرب‌اش ارائه می‌کنند عبارتند از: 

  • نصب انواع آبگرمکن دیواری و ایستاده
  • جرم‌گیری آبگرمکن
  • هواگیری آبگرمکن 
  • تعمیر دیافراگم 
  • نصب شیرآلات
  • سرویس کامل
  • رسوب‌زدایی و اسیدشویی
  • تعویض مخزن آبگرمکن 
  • تعمیر شمعک آبگرمکن
  • رفع بوی بد آبگرمکن
  • تعویض سیم جرقه‌زن
  • کنترل سیستم دودکش آبگرمکن 

توجه داشته باشید که در زمان تعمیر آبگرمکن مدل دقیق دستگاه خود را به استادکار ذکر کنید تا با در اختیار قرار دادن توضیحات دقیق‌تر سبب تسهیل در روند کار شوید. مشخص کردن این جزئیات به شما کمک می‌کند تا در اسرع وقت به مشکل شما رسیدگی شود. 

وجود تنوع بی‌شمار در نصب و ابعاد این مدل از سیستم‌های گرمایشی، این امکان را فراهم کرده است تا بسته به نیاز و شرایط محیط یکی از مدل‌های آن را خریداری و نصب کنید. در بین تمامی این مدل‌ها، آبگرمکن‌های مخزن‌دار به دلیل قابلیت ذخیره آب در ساختمان و مجتمع‌هایی که مشکل قطعی یا افت فشار آب مواجه هستند، گزینه خوبی می‌باشد.

اعتماد شما افتخار ماست!

تکنوتعمیر؛ خدمات مطمئن تاسیسات خانگی​