خدمات تعمیر و سرویس پمپ آب

فرم ثبت درخواست نصب و راه‌اندازی، تعمیر و سرویس پمپ آب

مرحله 1 از 7

برای ارتباط با تعمیرکاران تکنوتعمیر، بر روی دکمه روبرو کلیک کنید

پمپ آب چیست و چه کاربردی دارد؟

پمپ آب، دستگاه مکانیکی است که به منظور انتقال و جابه‌جایی مایعات استفاده می‌شود. از پمپ آب برای افزایش و تقویت فشار مایعات و انتقال به ارتفاعات بالاتر و گاهی پایین‌تر مانند مخزن یا استخر بهره می‌برند. در حال حاضر این وسیله به یکی از پرکاربردترین تجهیزات در ساختمان‌های مسکونی و البته ساختمان‌هایی که به آب پرفشار نیاز دارند، تبدیل شده است. پمپ‌های آب در اندازه و ظرفیت‌های مختلفی طراحی و تولید شده‌اند. 

انواع پمپ آب

پمپ سیالات دارای انواع مختلف بی‌شماری هستند که سبب شده تا هر کدام در صنایع گوناگون، کارایی‌های متفاوتی داشته باشند. اغلب جنس بدنه پمپ‌ها از انواع فلزات به مانند استیل و چدن است که برای انتقال مایعات شفاف و سیالات به کار می‌روند. انواع مدل پمپ آب از لحاظ کاربرد، نوع انرژی، اندازه و غیره دسته‌بندی‌ شده‌اند که در ادامه به شرح هر یک از این تقسیم‌بندی‌ها می‌پردازیم.   

انواع پمپ آب بر اساس ساختار

  • پمپ آب دینامیکی یا جابه‌جایی غیر مثبت (Non Positive Displacement Pumps)
  • پمپ آب جای‌جایی مثبت (Positive Displacement Pump)

پمپ‌های دینامیکی (جابه‌جایی غیر مثبت)

در این نوع از پمپ آب با تبدیل انرژی الکتریکی به مکانیکی، فشار آب افزایش می‌یابد. پمپ‌های دینامیکی به صورت دائم در حال کار کردن هستند و خود دارای دو نوع خطی (Axial Pump) و سانتریفیوژ (Centrifugal Pumps) می‌باشند. اغلب از پمپ‌های خطی در صنعت کشاورزی به منظور جابه‌جایی آب از رودخانه به زمین‌های کشاورزی استفاده می‌شود. اما از پمپ‌های سانتریفیوژ یا گریز از مرکز در سیستم‌های لوله‌کشی بهره‌ می‌برند تا آب با سرعت زیاد به لوله‌های آب مختلف وارد شود. به طور کل پمپ‌های سانتریفیوژی یکی از پرکاربردترین پمپ‌ها در صنعت به شمار می‌آید چرا که کار با آن نیز نسبت به سایر مدل‌های پمپ راحت‌تر است. 

پاسخگویی در ۷ روز هفته

همکاری با گروهی از تکنسین و متخصصصین

اعزام تعمیرکار به محل موردنظر

پمپ‌های جابه‌جایی مثبت 

پمپ جابه‌جایی مثبت به صورت دوره‌ای کار می‌کند و جریان آب ایجاد شده به شکل دائمی نیست و در واقع به طور کامل برخلاف مدل پمپ آب سانتریفیوژی کار می‌کند. میزان انتقال مایعات در پمپ‌های جابه‌جایی مثبت کمتر از پمپ‌های دینامیکی است که در دو نوع مختلف رفت‌و‌برگشتی (Reciprocating) و دورانی (Rotary) تقسیم‌بندی می‌شود. در پمپ مدل رفت‌و‌برگشتی، انرژی لازم توسط یک پیستون تولید می‌گردد و به حالت دوره‌ای یا پریودیک می‌باشد که خود دارای دو نوع مختلف پمپ دیافراگمی و پیستونی شناور است. پمپ مدل دورانی دارای چرخ‌دنده‌هایی است که به حالت دورانی حرکت می‌کنند و شامل انواع مختلفی اعم از پمپ دنده‌ایی، پره‌ای، اسکرو، پیش‌رونده خلا، پیش رس و لوب می‌شود.     

انواع پمپ آب از لحاظ کاربرد

پمپ‌های آب بی‌شماری برای مصارف صنعتی، خانگی و ساختمانی و غیره طراحی و تولید شده‌اند. به عنوان مثال پمپ لجن‌کش در صنایع ساختمانی برای بیرون کشیدن فاضلاب استفاده می‌گردد. برخی از مدل‌های دیگر پمپ به نام‌های پمپ کارواش، پمپ شناور، پمپ آب تاسیساتی، پمپ آب طبقاتی و پمپ آب کولر و غیره وجود دارد. در ادامه به بررسی مدل‌های شناخته شده‌تری از پمپ‌های آب می‌پردازیم که به شرح زیر است: 

  • پمپ آب خانگی
  • پمپ آب صنعتی 

پمپ آب خانگی

پمپ آب خانگی یکی از پرمصرف‌ترین مدل‌های پمپ آب است که برای انتقال آب به کلیه واحد‌های ساختمان‌های مسکونی و منازل استفاده می‌گردد. برای سنجش میزان توان پمپ آب از واحدی به نام اسب بخار استفاده می‌کنند. پمپ‌های آب‌ خانگی از نظر قدرت به ۴ دسته مختلف تقسیم می‌شوند که در زیر به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

1- پمپ آب خانگی نیم‌ اسب که اغلب برای خانه‌های یک ‌طبقه مورد استفاده قرار می‌گیرد چرا که ظرفیت پایینی دارد. این مدل پمپ سروصدا و قیمت کمتری نیز دارد.

2- پمپ آب خانگی یک اسب بخار که خود به دسته بشقابی، جتی و دو پروانه تقسیم می‌گردد که هر یک با هم تفاوت‌هایی دارند. تفاوت‌های این سه نوع پمپ آب در ارتفاع انتقال آب است به این صورت که پمپ آب جتی، آب را تا ارتفاع بالاتری انتقال می‌دهد. پمپ آب بشقابی نیز گزینه مناسبی برای ساختمان‌های مسکونی سه طبقه هستند و پمپ‌های آب دو پروانه‌ای برای ساختمان‌های مسکونی با تعداد طبقات بالاتر مناسب است. به همین صورت، سروصدا و البته قیمت پمپ‌های آب یک اسب بخار دو پروانه‌ای بیشتر از سایر مدل‌ها است. 

3- پمپ آب خانگی یک و نیم اسب بخار معمولا برای ساختمان‌های پنج طبقه که حداکثر متراژ هر واحد ۱۰۰ متر است، مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

4- پمپ آب دو اسب بخار که به مراتب دارای قدرت بیشتری در انتقال آب است و برای ساختمان‌های مسکونی با تعداد طبقات بیشتر از ۵ و متراژ‌های بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

پمپ آب صنعتی

پمپ‌های آب صنعتی جزو تجهیزات گره‌گشا و بسیار مهمی محسوب می‌شوند که  از انواع پمپ آب صنعتی برای انتقالات سیالات از جایی به جای دیگر استفاده می‌کنند. پمپ آب‌های صنعتی بر اساس نوع کارکرد و عملکرد به سه دسته تقسیم می‌کنند که عبارتند از بلا بر مستقیم، گرانشی و مدل جابه‌جایی. امروزه از پمپ‌های آب صنعتی دارای کاربردهای متنوعی هستند که برخی از مهم‌ترین کاربرد‌های آن‌ها را نام می‌بریم. 

  • سیستم کنترل سیل
  • سیستم‌های تهویه مطبوع
  • منبع آب یا بنزین
  • سیستم‌های آبیاری
  • سیستم فاضلاب 

سرویس پمپ آب خانگی

امروزه با توجه به شلوغ شدن زندگی شهرنشینی و افزایش جمعیت در شهرهای بزرگ، استفاده از پمپ آب برای افزایش فشار و جریان آب تبدیل به یک امر ضروری شده است. به کمک پمپ آب به راحتی می‌توان مشکل افت فشار آب را تا حد زیادی برطرف نمود، بنابراین رسیدگی و حفظ کیفیت عملکرد پمپ آب اهمیت زیادی پیدا می‌کند. یکی از مهم‌ترین راه‌های افزایش طول عمر آن، سرویس پمپ آب است. سرویس پمپ آب و کلیه قطعات آن باید توسط تعمیرکار متخصصی انجام شود و در مجموع به چند مرحله مختلف تقسیم می‌شود که به شرح زیر است:

  • چک کردن شیر فلکه پمپ آب
  • بررسی منافذ پروانه پمپ آب 
  • چک کردن و بررسی مقدار روغن موجود در محفظه موتور 
  • تعویض و شارژ مجدد روغن برای قطعه‌های موردنیاز
  • بررسی عملکرد صحیح آلارم‌ها
  • تست کارایی پروانه و الکتروموتور پمپ آب

توجه داشته باشید پس از گذر مدت زمانی برخی از قطعات پمپ آب مانند پروانه و الکتروموتور فرسوده می‌شوند و کارایی اولیه خود را از دست می‌دهند. بنابراین ممکن است نیاز به تعویض پیدا کنند اما با سرویس به موقع و اصولی نیز می‌توان تا حدی مرحله تعویض قطعات را به عقب انداخت.

تشخیص عیب و تعمیر پمپ آب 

در کل پمپ آب خانگی از پرمصرف‌ترین و پرمتقاضی‌ترین نوع پمپ در سراسر کشور است و نصب و راه‌اندازی صحیح آن، کارکرد و عمر آن را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد. البته پمپ آب نیز به مانند هر وسیله مکانیکی دیگری به مرور زمان دچار عیب و ایراد می‌گردد. توجه داشته باشید که عیب‌یابی و تعمیر پمپ آب حتما باید توسط کارشناسان و نیروی فنی زبده بررسی و انجام شود. تجربه نشان داده در صورتی که تعمیر توسط افراد غیرمتخصص و نابلد صورت گیرد، به مراتب خسارت‌های جدی‌تر و هزینه‌های بیشتری را به بار می‌آورد. در ادامه به شماری از مشکلات پمپ آب اشاره می‌کنیم: 

  • آبدهی پمپ آب
  • بی وقفه کار کردن پمپ و خاموش نشدن آن
  • کاهش باد داخل مخزن تحت فشار
  • لرزش یا صدای بیش از اندازه پمپ آب
  • خرابی سیل مکانیکی پمپ آب خانگی
  • گیرپاژ کردن پمپ آب
  • خراب شدن کلید اتوماتیک پمپ آب
  • عدم پمپاژ آب توسط پمپ
  • خاموش و روشن شدن مداوم پمپ آب
  • خرابی بلبرینگ پمپ 

تکنوتعمیر؛ تخصصی‌ترین مرکز تعمیرات انواع پمپ آب

شرکت فنی تکنو تعمیر با سال‌ها تجربه در حوزه نصب و راه‌اندازی، عیب‌یابی و تعمیرات تخصصی انواع پمپ آب به همراه کادری مجرب و حرفه‌ای آماده ارائه انواع خدمات است. اگر نیاز به تعمیر و سرویس پمپ آب دارید، می‌توانید به راحتی و تنها با برقراری یک تماس با تیم پشتیبانی تکنو تعمیر درخواست خود را مطرح کنید. سپس در کمترین زمان ممکن و با هماهنگی‌های انجام شده، نیروی متخصص مورد نیاز و مربوطه به محل مورد نظر شما اعزام می‌شود تا به بررسی مشکل شما بپردازد. خانواده بزرگ تکنوتعمیر تلاش می‌کند تا با صرف کمترین زمان و هزینه، بهترین و بالاترین سطح از خدمات را به شما ارائه دهد.

اعتماد شما افتخار ماست!

تکنوتعمیر؛ خدمات مطمئن تاسیسات خانگی​